חיים משל עצמי...

חיים משל עצמי...

טוב הסיפור שאני עומד לספר לכם אולי קצת נדוש ו וודאי מוכר לרבים (או היה מוכר לפני מספר שנים) אני כיום בדיוק שנה אחרי שחרורי מהצבא ועולים במוחי תהיות רבות.. מה למעשה האדם הממוצע בישראל עושה במשך חייו? היום כמעט לכל מקצוע שכיר אתה חייב תואר ראשון לפחות (די פתטי לפי דעתי-אדם שלמד תואר במקצוע מסוים לא הופך אותו לטוב בו...) רצוי באונברסיטה.. לכן אתה קורע את התחת בשביל להתקבל לאונברסיטה, אחר כך גם עובד ולומד כסטודנט 3-4 שנים , בסוף עם התואר הזה הוא בקושי יכול לעשות משהו וגם אז הוא נהייה איזה עובד קבלן, או פקיד בלי שום אופק או יכולת קידום (רק בודדים מתקדמים מעבר) בנוסף הוא גם עושה מילואים חודש בשנה.. לך בגיל 25 לשמור על כמה קראוונים עלובים בשטחים, בגלל כמה פנאטים שמתעקשים להתגרות באויבנו.. עם המשכורת הממוצעת שיש כיום אתה בקושי יכול לקנות דירה בישראל-והמחירים רק עולים ועולים.. לכן אני מהרהר לעצמי וחושב שאני חייב לעשות ולהיות משהו מעבר... הבינוניות הזאת פשוט מטממטת אותי.. לעבוד כל החיים בשביל משכנתא?? ולמעשה במשכנתא שאתה משלם אתה למעשה כאילו קנית 2 דירות (גם לבנקים מגיעה דירה על חשבונך לא?) בכלל אני לא מבין אותכם אנשים- איך אתם משלימים עם זה???? שכל מקום אפשרי רק דופקים אותכם... ואני לא מדבר בכלל על המיסים הגבוהים שמשלמים במדינה הזאת- שגם הולכים למקומות הלא נכונים... ולא נכונה הגישה- מה רק אני אעשה מה זה יעזור-זהו שכולנו צריכים לעשות!! למשל בנושא האקדמיה- בגלל שיש כלכך הרבה אקדמים בישראל חברות מרשות לעצמן לעלות את רף הקבלה לעבודה ומה ייקרה תאורטית-אם לא יהיו כלכך הרבה אקדמאים.. אם דור שלם פשוט יחליט שאין סיבה ללמוד באקדמיה כי אין צורך גם החברות לא יידרשו את זה -ברוב המקומות אתה לא באמת צריך לעשות תואר בשביל להיות בקי במקצוע- אתה לומד תוך כדי עבודה...... למה אנשים משלימים עם הבנינוניות? הליכה בתלם בצורה עיוורת אחרי תכתיבי החברה גם אם הם מגוחחים כלכך????

למעלה