חיים ללא אגו

אסתי123

New member
חיים ללא אגו

הייתי אתמול בהרצאה בחיפה של אנדרו כהן על חיים ללא אגו. איש "מואר". חיים ללא אגו הם מטרה נעלה. לאדם הפרטי, לארץ , לעולם. מטרה הדורשת עבודה רבה. השקעה אינסופית וגם לא ברור איך היא מושגת. הוא ירצה היום בירושלים ומחר בתל- אביב. ממליצה בכל פה ללכת לשמוע אותו. יצא לאור ספר שלו בעברית הנקרא "לחבוק שמיים וארץ". כול-טוב

transformation

New member
אשמח לשמוע עוד על ההרצאה!

את זוכרת משפטים מתוך ההרצאה? מהו "אגו" בהקשר של ההרצאה הזאת (המלה הזאת מתארת לפעמים דברים שונים)? ומה הוא סיפר אודות החיים ללא אגו?

אסתי123

New member
אנדרו כהן

אני אספר על ההרצאה המסוימת בה הייתי. אנדרו מרצה באנגלית כמובן ובאולם היו כ 150- איש. הוא התחיל בשיחה על ה-"הארה". הוא טען ששואלים אותו הרבה בעולם איך? איך מגיעים אליה. וגם אותם אנשים שזכו להגיע אליה היתה זאת חוויה כמעט חד פעמית, כלומר הם טעמו את הטעם וזהו. בהרצאה הוא לא היספיק לפרט את הדרכים להגיע להארה אולם בספר הוא מפרט אותם. קיימים עקרונות מסוימים. האגו, אם הבנתי אותו נכון הוא התשוקות, הרצונות, המאווים, הפחדים.....של כל אחד מאיתנו להיות יחודי, רצוי ,אהוב, בטוח, מוגן...חיים ללא אגו הם לפי תורתו חיים חופשיים. חופשיים מפחד, בורות. חיים מוארים. חיים של נתינה. הוא דיבר על חוסר היחודיות שבמין האנושי. לכולנו אותם רצונות, פחדים, צער, כעס.....אנחנו נעדרי יחודיות וההבנה הזאת היא צעד חשוב בדרך אל החופש. ברגע מסוים בהרצאה הוא נתן אפשרות לשאול לשאלות והיו רבות ובכך היא הסתימה. מבחינתי ההרצאה היתה חוויה רוחנית שעדיין מלווה אותי. אני בתהליך קריאת הספר וגם עצם הקריאה שלו תורמת להתפתחות. כול-טוב

transformation

New member
איך נקרא הספר?

זה נשמע מעניין מאוד. אשמח לשמוע גם על העקרונות עליהם דיברת. אנחנו אכן חסרי יחודיות. תודה, אסתי.

אסתי123

New member
לחבוק את השמים

הספר נקרא לחבוק את השמים והוא איחוד של שני ספרים. של הספר "לחיות חיים מוארים" שהוא סדרה של שאלות ותשובות ושל הספר לחבוק את השמים שהוא סיכום תורתו ומשנתו. לגבי חוסר היחודיות, אצטט כאן פיסקה מן הספר. " החופש שאני מדבר עליו, החופש של ההארה, מתיחס רק לחגיגה של היעדר הבדלים מוחלט. לכן הוא בעל עוצמה כה רבה. הביני, מכיון שרובנו משועבדים כל כך בידי אינספור הפחדים והתשוקות של האגו הנפרד, אנחנו מתאמצים תמיד למקם את עצמנו, מנסים תמיד נואשות למצוא מה ייחודי בנו. הפזמון החוזר של האגו הנפרד הוא "האם אין בי משהו מיוחד?" אבל אם אנחנו רוצים להיות חופשיים, אם אנחנו שואפים לזכות בהארה בחיים האלה, אז ההבדלים היחסיים שאכן קיימים בין אישיות לאישיות אינם הדבר החשוב ביותר בעיננו. הדבר שצריך להיות חשוב לנו באמת הוא השחרור מהצורך הכפייתי של האגו לראות את עצמו כיחיד במינו. הביני, סופו של דבר, הצורך להיות מיוחדים הוא האגו. ושחרורנו מהצורך הזה יבוא רק כשנגלה חד משמעית, את זהותנו האמיתית מעבר לאישיות הנפרדת. כשנגלה זאת, תמלא אישיותנו בנוכחותו המיסתורית של העצמי המוחלט. ובניגוד לשליליות האינסופית, לקטנוניות האנוכית של האגו הנפרד- העצמי המוחלט הוא חיובי לחלוטין. בעצמי הזה מצוי חופש מהאהבה העצמית העיקשת של האגו ולכן יש בו שחרור מהמתח הקיומי שהוא יתר ללא הרף." על העקרונות, פעם אחרת. כול-טוב

transformation

New member
לחבוק את אסתי

תודה רבה אסתי!

deep ocean

New member
למישהו יש סיפור זן על אגו?

בכל אופן, הנושא מאד מעניין אותי (אגו) למשל, לפני כמה זמן נתקלתי באדם שסיפר לי איך הוא הצליח להיפטר מהאגו שלו, ושהוא מנסה לעזור לאחרים. אבל במשפט הבא שלו, (לא משנה מהו כרגע), הוא המחיש איך הוא עדיין שבוי באגו שלו..... זה ממש משעשע.

שלום חביבתי, ההבדל בין אגו ואגואיזם

האגו בתרגום לעברית הינו ´זהות האני´. אגואיזם בתרגום חופשי הינו עשיית ההכל כדי לספק את האני (על פי רוב יכול להתקיים רק ברמות הנמוכות). האגו הוא שמש הקיום של האדם המקרינה מאישיותו והאינטליגנציה שלו לחיים עם רעיונות מקורים, תכנון והגשמת היצירתיות המנטלית. האגו מגן על האדם כמו גם מעסיק אותו. ללא האגו נשאר גרופי, מכור, צל של... וכו´. אני מאחלת לכל אחת ואחד שהאגו שלה/שלו יהיה הרמוני ופעיל. ברכות לבביות, אסתיה חוטר גזע

deep ocean

New member
מה לגבי?

מה לגבי אנשים שעושים דברים מסויימים רק על מנת להאדיר את האגו שלהם? זה אגו? אגואיזם? זה משהו אחר?

האדרה עצמית, לפי הבנתי, נובעת מרצון

או מצורך לקבל כבוד ולחוש ערך עצמי - תהליך המכסה על דפוסים ותחושה עצמית הפוכה. אי לכך אין זה אגו או אגואיזם אלא תחפושת לכיסוי מה שנראה לאדם כלא בעל ערך מבחינת האמת הפנימית שלו לגבי עצמו (שכמובן הינה סילוף של דפוסים שכן כל אדם ואדם הינו בעל ערך ופוטנציאל נפלא של אור והארה - לפי תפיסתי והבנתי). שבת שלום, אסתיה

deep ocean

New member
מעניין. תודה לך! ../images/Emo140.gif

אשמח אם תרחיבי בנושאים הנ"ל (אם יש לך מה להוסיף כרגע)

למעלה