חיים חפר ואולגה אלכסנדר

tiramisu1

New member
חיים חפר ואולגה אלכסנדר

דיברתי בערב יום העצמאות עם חיים חפר, האיש והאגדה. בין היתר, שאלתי אותו (הייתי חייב) מי זו אולגה אלכסנדר ששמה מופיע בשירו "אוגנדה". למי שלא מכיר, זה שיר נהדר עם לחן מדהים של רוזנבלום. שיר עשיר, פרוזאי, מצית את הדמיון ממש, ועם זאת נשמע מבוסס על משהו אמיתי, פחות או יותר. אני כבר הפכתי אנציקלופדיות רבות בחיפוש אחר הגברת אולגה אלכסנדר, שחשבתי שהיא קשורה איכשהו לחזון הציוני ושנרדמתי כשדיברו עליה בשיעור תע"י (יש עוד דבר כזה? אמאללה, הגעתי לגיל ששואלים שאלות כאלה). בכל אופן.. הנה התשובה... אין דבר כזה. לא היה ולא נברא. כל השיר - מצוץ מהאצבע, כמו שאומרים. עכשיו אתם חייבים להקשיב לו ולראות איזה ממציאן גדול מר חפר, נוסף על כל הדברים האחרים. העליתי (מתוך האזנה) את השירים לשירונט - כאן.

פּלפּל

New member
צדיקים עושים את מלאכתם. תבורך! ../images/Emo45.gif

הו, אולגה, הו, גאולה, כל תשובה מקרבת את העם לגאולה ומי יתן ובזכות צדיקים שכמוך ובעלי תשובה נוספים נזכה לתשובות מלאות רבות מספור ויבוא לציון גואל. הן בכל דור יקום הגיבור גואל העם. שמע, בימים ההם בזמן הזה (לפני שלוש שנים בערך) חיפשתי גם אני את אולגה אלכסנדר. תהיתי רבות על קנקנה, ואף פקפקתי לעתים גם בעצם קיומה. אם אמיתית היא ולא סמל ולא דגל ולא אות, אם היא סבתא וגם אמא גם נכדה וגם נינה, או שאחרי הכל היא שיר, מילים ומנגינה, השיר קיים. ואולי, מעולם. גם לאלר שציתטתטתי קטעים נבחרים מן השיר בחתימותיי וערכתי מסע חיפושים נרחב אחריה בפורומים השונים (ובבלוג של חיים חפר) לא מצאתי מי ישיב לשאלה ומי ישמע לי. כמוני עומדים ילדים על החוף, וכמוך, ידידי, עיינתי במחברות ובספרים עד שהאותיות עצרו את השורות. וכל האריות וכל הנמרים וכל התותחים וכל החכמים ניסו חיפשו טרחו ולא מצאו תשובה. אז נפלתי שדוד, בגרוני יבבה, מאושר הספרון, לו היתה לי תשובה. דפקתי חנויות רבות בכל העיר, פיצחתי כספות מקיר אל קיר. עד שסוף סוף נפתח האופק, ויש לי ביד את התשובה. מה המצב אחי? טוב שבאת. אצלי הכל בסדר ולא חשוב. אתה: קילו אלכסנדר אני: וכמה יונתן? אולגה: רק בשביל הדרך? כולם: כמובן אז ככה. אני דווקא מצאתי את אולגה אלכסנדר, לא רחוק מסבתא שלי. אתה זוכר כשנסעתי לאוגנדה? מצאתי בחיפה את אולגה על פיתקה מודבקת על דלתה של איזו מן דירה אך השם שלצידה היה של בעלה ולא שם משפחתה שעד היום לא נודע. זה היה בשכונת נוה שאנן, בחורף, לפני שנתיים, מאז גדלתי, כבר יש לי אופניים, כמעט שכחתי שפעם הייתי בן שלוש רק אולגה אלכסנדר לא יוצאת לי מהראש.

tiramisu1

New member
תענוג, פלפל

תענוג לקרוא את הודעתך משובצת השירים ! :) שמח שעזרתי. גם אותי המילים ההזויות של השיר (והלחן ההולם) רדפו רבות.

יאללה! יאללה! כולנו יודעים מה אתה

כן עשית, ומי שלא בא לערב המשחקים אצל האגס - לא ידע לעולם עד כמה אתה שרמוט!

ramil

New member
../images/Emo47.gif

אגב, בדיקה ב- 144 מגלה שהיא אכן לא קיימת, ומכל מקום - אולגה לא באה, אולגה גם לא מטלפנת.

למעלה