חיים בחלומות...

מוטי 455

New member
חיים בחלומות...

כאדם שנשוי 36 שנה (לאותה אישה) אני המום מהעובדה שככל שהעולם משתנה ומשתדרג , יש דבר אחד שלא משתנה..אני מדבר על עולם הזוגיות . זה הנושא היחיד בעולם שלמרות הקיטוב העצום בדעות, באופי , השוני הכל כך גדול במבנה המחשבתי,הנפשי הגופני והרוחני שבין הגבר והאישה עדיין העולם משתמש באותה סיסמה נבובה שהשתמשנו בה לפני 40 שנה "האהבה תנצח" ...אני קורא כאן על בעיות כל כך עצובות אבל כל כך צפויות...שזה פשוט מחזיר אותי אחורה בזמן..,
אני מאמין שחלק מהבעיות היו יכולות להיפתר אם היינו לומדים (לפחות בתיאוריה) על כל ההבדלים הענקיים בין המינים, הרי , כדי להיות מוזג בבר או "מיקסולוג" כמו שהם קוראים לעצמם, צריך תעודה שעברת את הקורס... ולחיות עם מישהו שונה כל כך בצורה תהומית ולנסות לחיות עמו עד תום ימי חייך (וגם לנסות להינות מכך (-: ....) וגם לגדל ילדים ולחנך לחיים שאתה בעצמך לא היכרת ולמדת דרך התנסות כואבת , זה לא מטורף???
האם מישהו לא למד את מבחן התיאוריה לרכב לפני שעשה "טסט"?? והאם זה מנע תאונה בהמשך החיים??? בוודאי שלא !! אבל זה יכול למזער את הנזק אם יודעים מה מסמלים תמרורי האזהרה....
מוטי מחבר הספר "ערך אישה"

מריוס זכריה

Member
מנהל
שמע

אתה צודק מאוד שאכן ראוי היה ללמוד על זוגיות.
לא פחות מזה נכון גם שראוי ללמוד על הורות.
שני הדברים קשורים קשר הדוק.
&nbsp
אלא מה? מתברר שההתנהגות הזוגית, וגם ההורית, נקבעת במידה רבה בשנים הראשונות של האדם. אנחנו לומדים 99% מהבית בו גדלנו, ואולי עוד 1% מהסביבה, כולל בית הספר, הצבא והאוניבסיטה (הככונה, מבחינת יחסים).
&nbsp
לכן לימוד תיאורטי הוא רצוי ונחמד וחשוב, אבל הוא לא משנה את התנהגותנו, הוא לא מרפא את פצעינו, והוא לא מונע מאיתנו להעביר את הפצעים הללו הלאה לדור הבא.
&nbsp
בנושא ההורות כן המציאו בית ספר להורות, שנקרא "מכון אדלר". זהו ארגון רב לאומי שהוקם לפני כמעט מאה שנה, גדל והתפתח וממשיך להתפתח, ומלמד אנשים בקבוצות קטנות על הורות. יש להם, אגב, גכם קבוצות בנושא זוגיות. אבל הלהיט הוא ללא ספק הורות.
&nbsp
איזה אחוז מהאנשים מגיע לקבוצות הללו? אחוז אפסי. מי שכן מגיע, מרוויח. גם אם הוא לא הופך להורה מושלם, הוא לפחות לומד שלא רצוי ולא כדאי להיות הורה מושלם, אלא רק הורה ששם את יחסי האנוש במקום הראשון.
&nbsp
כמובן שטיפולים הכי עוזרים לאנשים ללמוד על עצמם ולעשות שינויים. נכון: זה יקר מאוד, וזה לוקח הרבה זמן. tough luck
&nbsp
לסיכום, העולם הוא מה שהוא, וכל אחד צריך ויכול לקחת אחריות על חייו.

אמרלדה

Active member
ההבדל הוא שאת נושא ההורות רבים מבינים שצריך ללמוד

לא לפני חמישים שנה, כמובן, אבל היום.
לא רק מכון אדלר, אלא חוגי הורים למאותיהם, מכל סוג. אפילו חוג מוסיקה לקטנטנים
עם אמא שלהם או חוג שחיה לקטנטנים משלבים "לימודי" הורות.
ודאי וודאי כשהילדים מגיעים לבית הספר ויש להם ולהוריהם יועצת.
נושא שמעולם לא עלה על דעת איש ללמוד אותו, נלמד היום בדרך זו או אחרת על ידי
רבים וטובים.
את הזוגיות - אף אחד לא הפנים שצריך ללמוד. אבל העתיד עוד לפנינו. וכמובן,
שהדרך לזוגיות טובה עוברת בעבר. מי שיטען שלא, יטעה. העבודה קשה, אבל מי
שיאזור אומץ - ירוויח גם פה.

מוטי 455

New member
הרגלים

אני חולק על דעתך במקרה הזה כי זה נכון שהרגלים ברובם הגדול מגיע מהבית אבל.. בגלל זה אנחנו בני אדם בעלי זכות בחירה בחיים ואם רואים שההרגלים שהבאנו מהבית אינם טובים למרות הקושי הגדול מחייבים שינוי אחרת השינוי יבוא בדרך של ניסיון מאוד כואב. אדם אמיץ הוא אדם שמסתכל במראה ורואנ את הדבשת של עצמו לפני שהוא מנסה לתקן את ההרגלים של מישהו אחר . ויפה שעה אחת קודם..

אמרלדה

Active member
נכון, אבל לא מדויק

אני מעבירה סדנאות לזוגות צעירים לפני נישואין/מחויבות ולפני שלב הילדים.
סדנאות לקבוצות קטנות של 6-7 זוגות.
הסדנא דורשת עבודה מצד המשתתפים, אבל בעיקר עוסקת בהעברת ידע.
נכון, זה חדש, נכון, אנשים חושבים שאני מטורפת, אבל נכון, אני חושבת שהזמנים
השתנו, הזוגיות השתנתה כי אנחנו השתנינו ויש לנו מה ללמוד כדי לדעת איך לנהל
את התפקידים והחוזים, שגם הם השתנו.
כמובן שהאחרונים שרואים את הצורך הם אותם זוגות צעירים ומאוהבים,
ולכן הדרך לשיווק עוברת דרך הוריהם או הדודים שרוצים לקנות להם
מתנה. זה לא קל, אבל כן, יש שינוי.

מוטי 455

New member
תגובה

גם אני מזה שנים עוזר לזוגות בישוב שאני גר בו וגם כתבתי ספר על זוגיות,וזה נכון שגם עלי הסתכלו במבטים מוזרים כשנתתי להם "שיעורי בית" אבל זה הוכיח את עצמו והיצלתי לו מעט זוגות שעמדו על "מדרגות הרבנות"... אבל מה שאני בעיקר בא לומר הוא שהורות מתחילה במתן דוגמא אישית לילדים וזה אומר שצריך לעבוד על עצמנו קודם כל כדי להכין את הקרקע לדור הבא

סטנגה Joe

New member
רק שכחת

שכשאנחנו צעירים ויפים אנחנו לא רוצים לשמוע מאף אחד או ללמוד כי אנחנו יודעים הכל.
ככל שהשנים עוברות אנחנו למדים שהיה רצוי ללמוד וכו' רק מה ,זה כבר מאוחר מידי.
גם זה דבר שלא משתנה לעולם

מוטי 455

New member
זה בדיוק העניין

בגלל שההרגלים משתרשים מהבית ראוי ורצוי מאודדד ללמוד לא על ידי "להיכהס עם הראש בקיר " כי לפעמים זה כואב מאוד תרתיי משמע.. גם בכיס. ולפעמים זה מאוחר מידי. מה שכותב מריוס נכון לגבי לקיחת אחריות ושההרגלים נרכשים מהבית ולכן עלינו לעשות את השינוי כשאנחנו צעירים יותר . אני כל כך מצטער על כל כך הרבה שנים שנהרסו לי בגלל גאווה וראש קשה והייתי רוצה להעביר את המסר הזה לכמה שיותר אנשים.הלוואי שאצליח..

סטנגה Joe

New member
לא תצליח

כי לצעירים יש נטיה טבעית לא להקשיב ולדעת טוב יותר.
חבל שלא תצליח ,אבל לא תצליח.

מוטי 455

New member
חדשות

אני לא יודע למי אתה קורא "צעירים" אבל שתידע שהצלחתי ברוב הפעמים להציל את הנישואין של הרבה זוגות שעמדו על "מדרגות הרבנות" וגם כתבתי ספר בנושא הזה, וגם העברתי סדרת הרצאות בישוב שלי לזוגות נשואים שבאו רק מסקרנות מה כבר אפשר לחדש לזוגות שנשואים מעל חמש שנים ו...הפתעה!! בסות הסדרה הם עשו לכבודי מסיבת סיום וקיבלתי הרבה תודות .
אי אפשר לעזור למי שלא רוצה או חושב שאי אפשר כבר לעזור לו... בזה אתה בהחלט צודק ואני לא מתעסק עם אלה.

מוטי 455

New member
זוגיות טובה

אני איש שנשוי 36 שנה (לאותה אישה) זה מקור ראשון אבל עם הרבה לימוד בדרך הקשה ...
בשנת 1994 נפגעתי קשה מפיגוע אבן בראשי על ידי ערבי וריחפתי בין החיים והמוות תקופה לא קצרה. במשך הזמן הזה בצורה "מקרית" פגשתי כמה דמויות מעניינות אשר הראו לי והוכיחו לי כי מקור כל בעיות הזוגיות ופתרונן נמצאות במספר פסוקים בספר "בראשית" . למרות היותי אדם שחי חיים די חילוניים למדתי את כל הנושא לעומק ובד בבד תוך כדי תקופת ההחלמה שלי נוכחתי לדעת עד כמה הייתי עוור ושחצן ולמדתי לאהוב ולהעריך נכון יותר את אישתי ואת כלל הנשים בכלל . כתבתי ספר ששמו "ערך אישה" ובו מסופר הסיפור שלי עם הרבה טיפים לזוגיות מוצלחת . כמוכן העברתי סדרת הרצאות לזוגות נשואים בישוב שבו אני גר בנושא זוגיות. אני מקווה שסיברתי לך את האוזן??

למעלה