חיים בעבר
קורה להרבה מאוד אנשים, במשפחתי רובם חיים בעצם בעבר, זוכרים ונוטרים טינה על דברים שהתרחשו לפני בערך 20 שנה, וכל פעם מעלים את הדברים מחדש, - כאשר אנחנו נפגשים כל האחים והאחיות - הכי מצחיק שכולם יודעים שאני "נייטרלית" - כי אני פשוט שמתי את העבר מאחורי, והחלטתי שבמילא אי אפשר לשנות את מה שהיה, וכמה שלא נטחן ונלעס את הדברים - לא נשנה אותם. אז פשוט שמתי את הכל מאחורי ואני מביטה רק קדימה, הכי מצחיק זה שיש לי לפעמים מין "ויכוח - דו שיח" עם הגיסים והאחים והאחיות על כך שמה פתאום לא אכפת לי שלמשל דוגמא: לפני הרבה שנים אחד האחים היה צריך כסף וההורים הילוו לו, ועד היום הוא לא החזיר. לי זה לא משנה ולא מפריע, אני פשוט חושבת ומאמינה שהיום בגילי 50 ואחרי 28 שנות נישואים, מה שיש לי ומה שאין לי - "באשמתי"- יש לי גם מין דעה כזו -שאחי לא מסכימים איתה,- מה שההורים עשו וצברו במשך חייהם - שייך להם ולהם בלבד, וזכותם לעשות עם זה מה שהם רוצים, ולא כפי שאחי טוענים, מה פתאום לפי החוק חלק מסויים מזה שייך לנו. כל העניין הזה דווקא עכשיו מאוד אקטואלי מבחינתי מכיוון שאמי ז"ל נפטרה לפני 11 שנים, ואבי בן 80 וחולה, עבר להתגורר אצל אחת האחיות - יש לה מין יחידה נפרדת בתוך הבית - ועכשיו הוא העמיד את הבית שלו למכירה. הוא רוצה את כספי הבית להחזיק בבנק בתוכנית למקרה שיהיה סיעודי ויאלץ לטיפול סיעודי, ולפחות אחת האחיות - בעצם בעלה בשמה - רוצה את חלקה בכסף. לקח לי הרבה זמן לשכנע אותם שעדיף בעצם שהכסף יהיה סגור בתוכנית שתישא רווחים - וסביר להניח שאבא החולה (ימות בלי שיזדקק לסיעוד) ובמקרה כזה הם יקבלו יותר כסף ממה שיקבלו היום. יתר האחים חוששים שאחותי זו שבעלה חי אצלה רוצה לשים ידיים על כספו, ואני בדעת מיעוט, אומרת זכותה... אם היינו שמים את אבא באיזה בית אבות, לא היינו צריכים למכור את הבית ולשלם כסף טוב? אז מה ההבדל האחות מטפלת באבא נהדר, כולנו מסכימים שאף אחד מאתנו לא רצה בכלל לשמוע על לקחת את אבא אליו, אז מה הקטע? כן מגיע לה לקחת כמה כסף של אבא שהיא רוצה, - וזה לא שהוא איזה איש עסקים, כל כולו חי מקצבת זקנה קצת פנסיה מהעבודה והדירה ששווה אולי במקרה טוב 45 אלף דולר.