חיים אחרי שמגלים דיסלקציה

חיים אחרי שמגלים דיסלקציה

עשיתי אבחון מקיף ונתגלתה אצלי דיסלקציה הייתי רוצה לדעת מה האפשרויות שלי :בצבא בהשכלה גבוהה בקופת-חולים וכ"ו אשמח לשמוע ולו קצת על זה...

דיסלקציה מעולם לא הפריעה

לשירות צבאי אלא אם כן השירות היה כרוך בקריאת חומר רב. לגבי השכלה גבוהה, יש את האתר המצוין של עידו "טכנולוגיות לעקיפת לקויות למידה" (חפש קישור באחת ההודעות למטה)שבא לענות על צרכים של סטודנטים עם לקויות למידה. לגבי קופות החולים, אני לא ממש יודעת אבל במקומך הייתי מבררת אם יש זכאות להוראה מתקנת או איזשהו טיפול מהסוג הזה כדי ללמוד איך ללמוד... כמו בהודעה קודמת, אני ממליצה לך לפמות לעמותת ה.י.ל.ל., או ל"אורטון דיסלציה" שמתעסקים עם הנושאים האלה לעומק.

דרדרית

New member
....עוד כמה מילים על... ../images/Emo63.gif

רוצה רק להוסיף שבאוניברסיטת חיפה וכן במכללת תל חי מקבלים דיסלקטים ועוזרים להם בדרכים שונות. כמו כן- שמעתי על לא מעט מורות דיסלקטיות - בסמינר למורים. אגב וולט דיסני ולאונרדו דה וינצ´י היו דיסלקטים- ידעת???? הממ..... הם רק חלק מהרשימה של הדיסלקטים שעשו הסטוריה.. כמו כן ממליצה גם על "אורטון דיסלקסיה" או על אגודות "ניצ"ן שפרושות ברחבי הארץ לקבלת מידע נוסף בהמון הצלחה דרדרית

דיסלקציה ולמידה.

אחרי שעניתי לך יצא לי לשמוע חלק מראיון ברדיו בנושא, דובר שם על דיסלקטים ואחד הדברים שנאמרו הוא שלדיסלקטים יש זיכרון מדהים! הם המליצו להשתמש בזיכרון הזה בצורה פחות סטנדרטית ממה שאנחנו מכירים וחזרו על מה שאמרתי פעם למירב פה: צריך ללמוד עם מישהו שמקריא לך בו זמנית, אני יודעת שעידו שמשתתף בפורום הזה יוכל לתרום לך הרבה בנושא. לי אישית יש חבר דיסלקט קשה שעוד מעט מסיים את לימודי הרפואה שלו, תאמיני לי, הקראתי לו שעות על גבי שעות, גם אני כבר יכולה אוטוטו לקבל תואר...
אבל סטיתי - מה שרציתי להראות הוא שאפשר ורצוי ללמוד, גם עם דיסלקציה. בהצלחה רבה!!! אפרת

Iddo

New member
הכל נשאר אותו דבר, רק יותר מובן.

כשמבינים אפשר לפתור בעיות או ליצור בעיות. השאלה היא רק איפה לדווח על זה ואיפה לא לדווח.

למעלה