חייזרים בעינית

• פותח הנושא JacB
  • פורסם בתאריך

JacB

New member
חייזרים בעינית

היום גיליתי תופעה שכמעט גרמה לי להתגרש מאולימפוס ולהתכונן לברכת "תתחדש". גיליתי בעינית מיקבץ של 4 כתמים ירוקים במיקום קבוע. ניקיתי את העינית - לא עזר. במסך לא הצלחתי להבחין בגלל תנאי התאורה בחוץ.
הכתמים מופיעים עם כל עדשה, ובכל צמצם. בכל תנאי התאורה.
בבית פרקתי את התמונות, וראיתי שהן לא מושפעות.
כנראה פגם בצג העינית. אפשר לחיות עם זה.
מצד שני - ההיסטוריה הפרטית שלי עם אוליממפוס לא מעמידה אותם בראש סולם האמינויות (זאת OMD EM5 II , לאחר שה EM10 I הלכה לעולמה.
אז בפעם הבאה ...
התמונה המצורפת עלובה. נסיון רשלני לצלם בסמרטפון דרך העינית. אבל היא מסבירה.

יש על זה סדרה בערוץ המדע: התעלומות הבלתי פתורות של NASA

מה הסיפור לתת את הגוף למעבדה לניקוי?

JacB

New member
אין סיפור

א. זה התעורר רק אתמול. ואני מדווח.
ב. דיווחתי על זה כתופעה שהבהילה אותי במהלך הצילומים, עד שראיתי שזה לא מתבטא בתוצאה הסופית. לא בעיית חיישן או מעבד, סתם משהו בצג העינית.
ג. לכן זה לא קריטי ולא דחוף. גם היצע המעבדות שמעניקות שרות לאולימפוס די עלוב ואין לי מושג על טיבן. (ובכלל יש לי אחריות מק, אברר בהזדמנות).
ד. איני בטוח שזה ניקוי גוף. הגוף אטום לתנאי סביבה, וגם לא סבל תנאים קיצוניים.

slarti

New member
האמינות של אולימפוס בכלל מטרידה

אני יודע שזה לא ממש מדגם - ובכל זאת - מתוך שלושה גופים של אולימפוס שהיו לי - לשניים מת התריס תוך פחות מ-3 שנים. לבחור שקנה ממני את ה-EM1 המשומשת שלי - מת התריס גם ב-EM1 הקודמת שלו. לעוד כמה חברים שלי עם אולימפוס היו בעיות....
&nbsp
אני תוהה מה הקטע.

ווידוי מחוץ לתא הווידוי על האולימפוס

למיטב זכרוני, היו בעיות גם לדגמים של ה-SLR (לא DSLR). בזמנו (1981) חבר רכש את ה-OM-10
https://en.wikipedia.org/wiki/Olympus_OM-10
שנגמרה לו יום בהיר אחד...אני הוצאתי את ה-Canon A-1 לגמלאות,
https://en.wikipedia.org/wiki/Canon_A-1
והיא עדין הייתה בסדר, 20 שנה אחרי. לפעמים, חומרים מתחילים להתפורר, כמו הספוג אטימה שהיה סביב גב המצלמה (דלת).

JacB

New member
לא מתיימר למחקר סטטיסטי מדעי

אבל, בד"כ כל אחד מסיק מסקנות לפי הסטטיסטיקה הפרטית שלו, וזה הגיוני.
כשמישהו מאכזב אותי, ובעיקר יותר מפעם, לא אתן לו קרדיט לנסיון נוסף על חשבוני.

כך אנחנו גם עושים עם חברות הסלולאר או הטלביזיה. יש כאלו שבאופן אמונציונלי לא אעתר שוב לשידוליהם ולא אחזור אליהם.

לפעמים, הביצועים מכפרים על האמינות...ראה מכוניות איטלקיות בעבר! אבל עד שהן מתקלקלות, תענוג לנהוג בהן.
למה עם מצלמות לא?
למרות שבאותו כסף, אפשר לקבל גם ציוד אמין.

JacB

New member
עדכון ביניים

המצלמה נרכשה בקמרה מיה ויש עליה אחריות מק מורחבת ל שנתיים נוספות (האחריות הבסיסית של שנה א' חלפה).
מסרתי אותה היום. התייחסו באופן מעורר כבוד, ללא שאלות וטיעונים מיותרים שאנחנו מורגלים בהם במקומותינו. נשלחה לתיקון.
אעדכן תוצאות.

וסתם שאלה שמסקרנת אותי: יש כאן עוד מעריצי אולימפוס? נדמה לי שבעבר פגשתי יותר, בפורום וגם מחוץ לו.

למעלה