חיידק בשם e.histolytica?

yboob

New member
חיידק בשם e.histolytica?

שלום, אנחנו משפחה השוהה בהודו, בתי בת ה-3 לקתה בשילשולים קשים ותכופים, בבדיקת המעבדה נמצא e.histolytica. היא קיבלה תרופה בשם tini. ולאט לאט ה"יציאות" יותר נורמאליות. אני בהריון בחודש ה-9 ונראה לי כי גם הקיבה שלי מעט רגישה (כאבי בטן ויציאות רכות מאד) כבר מס' ימים אך לא בצורה בלתי נסבלת. ולאחר ההקדמה הזאת... שאלותי: מהו החיידק הזה? לא מצאתי כתובים עליו בעברית. האם יש סכנה לעובר במקרה שנידבקתי? בתודה רבה רבה יפעת

אנטאמבה היסטוליטיקה

אינה חיידק אלא פרוטוזואה- אמבה האמבה גורמת לתמונה דמויית דיזינטריה- שלשולים מרובים ודם בצואה וריר הטיפול האנטיביוטי הנו על פי רגישות- לא מכיר את התרופה ההודית שהבת קבלה ממליץ להקפיד על הגיינה ועל מים רתוחים וכן על נטילת חיידקים פרוביוטיים הרבה בריאות

yboob

New member
תודה ו..

תודה על התשובה המהירה. שם התרופה המלא הוא: tinidazole suspension האם יש הגבלות על מזון שהילדה אוכלת? או המלצות? יוגורט מקומי- שהוא מן לבן/אשל כזה נחשב פרוביוטי? ואם אני נדבקתי - האם תהיה לכך סכנה לעובר, בלידה לדוגמא? תודה ושבת שלום יפעת

אמבה

הטיפול מתאים כל יוגורט מותסס מכיל חיידקים פרוביוטיים תסתכלי היטב על הצואה- אם יש ריר או דם- ובכל מקרה מציע לעשות תרביות לטפילים בהצלחה

למעלה