חייב תשובה מהירה

רועי ב

New member
חייב תשובה מהירה

מה זה מקבץ במטווח

רועי ב

New member
אני כבר אחרי ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הלך בהתחלה חרא קלעתי 1/10 ואז המב"ס שלי אמר לי שנעשה עוד סיבוב בסיבוב השני עשיתי 8/10 לא יודע להסביר למה עשיתי 4 שכיבה ו6 כריעה (אני גבוה ויש במטווח של רחובות קצת בעיה)

שלום30

New member
אם התכוונת למטווח בחבצלת אכן יש בו

קצת בעיה לגבוהים ואותה בעיה היתה במטווח בקניון איילון והיא סודרה אבל תכלס לא צריכה להיות בעיה למי שמאומן ויודע יש לך בקרבין את הכוונת האחורית שבעזרתה אתה מכוון לפי המרחק בו נמצאת המטרה עוצרים את הנשימה בעת הלחיצה העדינה על ההדק והופ יש לך מקבץ יפה

מתנדב

New member
רועי, יופי העיקר שאתה כבר אחרי

אפילו שבסיבוב הראשון לא הצלחת, העיקר שבסיבוב השני הצלחת ועברת את המטווח, אני רואה אותך כבר בעוד כמה שנים בתור מדריך ירי

dz108

New member
מה זה מקבץ?

מקבץ בא מלשון "קיבוץ" ומדובר בעצם בניתוח הפגיעות שלך במטרה ע"מ למצוא מה מאפייני הקליעה שלך ולשפר את הפגיעות. בקובץ המצורך יש ניתוח של מקצבים שכיחים באקדח (ליורה ביד ימין), העיקרון ברובה דומה. אם אין לך מקבץ בכלל (כלומר הכדורים מפוזרים לחלוטין) - סימן שאתה לא מכוון כלל והפגיעות שלך אקראיות לחלוטין. גם אם המקבץ לא קרוב למטרה, אבל הפגיעות קרובות אחת לשניה - יכול להיות אתה מכוון מצויין אבל הכוונות לא מאופסות; ע"מ לאפס כוונות יש למצוא את נקודת ה"ממוצע" במקבץ שלך ולאפס כוונות בהתאם. שאלות?

Deathatred

New member
יש לך ציור כזה גם לגבי קרבין?

ודרך אגב, המקבץ שלי היה קווי (מעין חרמש כזה) לאורך המטרה סביב אמצע המטרה: ** * * * ** משהו בסגנון הזה (בתקווה שהמערכת לא תמחוק את הרווחים בתחילת כל שורה). מה אתה יכול לומר על זה?

dz108

New member
מצטער,

אבל אין לי כזה של רובה, אני אנסה לחפש מחר. לגבי החרמש שלך (למרות שהמערכת מחקה את הרווחים) - לי זה נשמע כמו בעיית נשימה (אם כי עדיף היה לשאול את מדריך הירי במיטווח - שכן אני לא ראיתי את המקבץ שלך אני רק מנחש איך הוא נראה). חשוב! כאשר יורים ברובה צריך להקפיד לשחרר כדור רק אחרי נשיפת האויר החוצה (באקדח זה פחות חשוב), ותמיד באותו שלב של הנשימה, אם אתה יורה כל פעם בשלב אחר של הנשימה יהיו הבדלי גובה בכת ובקנה --> פגיעות בגבהים שונים. הבעיה מתחדדת אחרי ריצה מאומצת - ואז חשוב שבעתיים לשחרר כדורים רק אחרי נשיפות, אחרת לא תכניס אף כדור במטרה אפילו מ-8 מטר (מטרת איפוס, מרחק מינימלי). מי שיודע לשחרר נקירות בשיטת ה-8 השוכב כמו שמלמדים בצבא (למי שמכיר) אז עדיף. ותוספת שאף פעם לא מזיקה: התרגעות (בלי לחץ) - וריכוז. תזכרו - בעת פעילות מבצעית רמת הקליעה יורדת בסביבות 80 אחוז מרמת הקליעה במיטווח (במיוחד שיורים אליכם חזרה, וזה תופס גם לגבי אנשים מיומנים) - כמה שרמת הקליעה במיטווח תיהיה טובה יותר כך הסיכוי שתתפקדו בשטח ברמה סבירה - גבוה יותר. לילה טוב לכולם, דורון

שלום30

New member
לכן הוקם בית ספר לכושר קרבי בוינגיט

שם מאמנים הרבה גם את הקצינים בנושא ירי לאחר מאמץ לאחר ריצה של כמה קילומטרים וכן ברוב יחידות השדה ובמתקני אימון מיקצועיים כמו אדם עתלית ועוד אחרים

סוגי פגיעות

במידה וירית והפגיעות שלך הולכות בקו ישר מאונך, אז אתה מכוון מצויין! הבעיה העיקרית היא באמת הנשימה. אם מישהו רוצה לדעת לירות נכון אז זה הולך ככה: מכוונים את הרובה לוקחים נשימה עמוקה- הרובה עולה למעלה. מתחילים להוציא אוויר לאט תוך כדי סחיטת ההדק שחרור הכדור כאשר אתה כבר במרכז המטרה. בעקרון זה אמור לצאת ביחד, ז"א הנקירה בדיוק בזמן שהכוונת על המטרה. במידה ורואים שזה לא מסתדר, להרפות את הלחיצה, לא חייבים לשחרר כדור אם יודעים שהוא לא טוב. אהה ומה ששכחתי זה שאסור לנשוף את כל האוויר, אתם צריכים להוציא משהו כמו שני שליש, אני יודע שזה מאוד קשה לדעת, אבל הכוונה היא שאחרי שמבצעים נקירה, עדיין תוכלו להוציא אוויר.

Deathatred

New member
תומך ביוזמה ../images/Emo45.gif

הפורום יהיה מיועד רק לנק"ל כמו רובים ואקדחים או שיהיה אפשר לדבר בו על כלי נשק צבאיים כמו M16, מאג, טנק המרכבה (4 כמובן
), דחפור D9 "דובי" (הסיוט של כל מחבל), ה F16 פלקון, ה M24 והברט (שניהם רוב"צ) וכו? סתם לדעת, מה המומחיות שלך בנשק ובאיזה תחומים? תודיע כאן שהפורום נפתח ואני בהחלט אבוא להצטרף שם. רק תוסיף בהודעת הפורום אזהרה בלשון הבאה: "כלי נשק הם דבר מסוכן וקטלני ולכן יש לנהוג בהם בזהירות רבה. אני מקווה שתשתמו במידע שבפורום באופן בטיחותי, יעיל וחוקי."

למעלה