חייב תמיכה . כלשהי

al1000

New member
חייב תמיכה . כלשהי

אז ככה . אני בחור צעיר בן 24 עובד כבר מספר שנים באותו מקום עבודה. הספקתי לטייל באמצע. ואת האמת .אני סוג של כבשה שחורה. אף פעם לא הולך לי במשהו שאני חושב על זה . אף פעם לא הייתי מוצלח כזה. וזה די מתסכל אותי .כי יש לי שכל ויש לי ראש ואני לא באמת דביל .. יום אחד אני מסתכל מסביבי באמצע העבודה שהשנים עוברות ואני לאט לאט אהיה כמו המבוגרים מסביבי . בלי לימודים . החלטתי שאני הולך ללמוד.בכל הכח ללא מעצורים . והגיע הרגע שבו אני נתקל ממש בקשיים .וקשיים דפוקים .כי כל חבריי במכללה מבחינתם החומר הוא די קל . ולאחר התייעצות עם המרצה שלי .פניתי לכל הגורמים שהוא רק נתן בידיי. ועדיין אני מתוסכל ששום דבר לא עזר לי . אני ממש רוצה להצליח אני ממש רוצה שזה יהיה מאחורי אני לא רוצה להיות זה שאף לא הצליח ולא יצליח . אני פניתי לכל הגורמים שהוא אמר לי , כי אני באמת רוצה ! אבל שום דבר לא נכנס לי לתאים הקטנים במוח ....אני חסר אונים .ממש. ההורים שלי לא מצפים ממני שאהיה דוקטור . אבל הייתי רוצה שאימי לפחות תהיה שלווה עם עצמה ותדע שאני עוד אסתדר. אבל אני ממש חסר אונים .אני כל יום במרדף אחרי אנשים שרק יעזרו לי בחומר הלימודי ... בנוסף לזה אני בנאדם כזה תמיד בדכאון תמיד חושב מרה , תמיד פסימי . כי האופטימיים לא משכנעים אותי , אין לי חשק ללכת לעבודה .אין לי חשק למצוא בת זוג . ולפעמים אין לי חשק ללכת לימודים. אבל אני כן הולך לעבודה וכן הולך ללימודים .אבל בא לי ללכת כי זה עושה לי טוב.וזה עוזר לי ..אבל זה ההפך הגמור . אני אשמח אם יש כאן מישהו או מישהי שתתן לי הכוונה או מילה אני מודה לכם .

שלום לך

מסיפורך עולות גם כמה עוצמות, האם אתה יכול לראות אותן בחייך? האם אתה יכול לראות במה הצלחת עד כה? אם אפשר לשאול- מה אתה לומד?- מדוע בחרת את תחום הלימודים הזה, מה משך אותך אליו? בהתבוננות פנימה- על מה היית מעוניין לעבוד כדי להתקדם? אני מזמינה אותך לענות על השאלות האלה כדי למקד אותנו.

al1000

New member
אז ככה

למען האמת אני לא הצלחתי בכלום , מבחינתי ההצלחה שלי זה שאני קם כל בוקר לעבודה אני מרגיש שאני שואב כוחות מאיפשהו כאילו יש לי 4 ילדים שצריך לפרנס . אני עובד בחברה ומכיוון שאני שם הרבה שנים הבנתי שהשכר לא ישתנה אלא אם אני ילמד הנדסאי ., אני לא ממש נמשך אליו אבל זו הדרך היחידה מבחינתי שאוכל להתקדם . אני לא יודע על מה אני אמור לעבוד אני מרגיש במעין בועה אני מסתגר בכוח מרוב שאין לי חשק לאנשים מרוב שאני רציני בחיי אין לי זמן להשתטות , אני מחפש וחושב 24 שעות רק על העתיד שלי שההווה כרגע לא מעניין אותי אני סוג של חי -מת . בעבודה מאוד אאוהבים אותי כי אני רציני ועם ניסיון אבל עם אהבה שלהם אני לא הולך למנהל הבנק.

ordanco

New member
הצעד הבא...

איש יקר, על אף גילך, ראייתך מאוד בוגרת. הפורום הזה מסייע לאנשים רבים, יחד עם זאת, לדעתי, זה יהיה לא נכון לנסות לאמן או לייעץ במקרה שלך דרך פורום. מה שאתה מתאר מצריך יותר עבודה 1 על 1, אולי אימון אולי טיפול, עדין לא ברור מבחינתי. הצעד הבא - יש כאן הרבה מאמנים איכותיים, בחר אחד/ת שמתאימים לך לדעתך ותפגשו. להמשיך לחיות ככה זה חבל ותהליך טוב יכול לשנות את חייך לטובה. אשמח לשמוע בהמשך חדשות טובות על שינויים שקורים לך בעקבות תהליך אימוני/טיפולי בהצלחה! אורן טוקר

התעוררת מוקדם, וזה טוב

שלום לך
אתה צעיר ואתה כבר חושב איך לבנות את מסלול חייך. זה מצוין. נשמע לי שהמקום שאתה עומד בו לא קל. ואני חושבת שמה שדרוש פה זה טיפול ולא אימון. דכאון - יש לזה טיפול. אימון שיבוא על פני כל זה - יהיה שטחי. זה לא רק עניין של מיקוד ומטרות. זה עניין של להחזיר את החשק לחיים. משם אפשר יהיה לבדוק אם עוד צריך משהו ספציפי לגבי הלימודים. זו לא תשובה שאני בד"כ עונה. ואני מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר. אבל מעומק ליבי - זו ההמלצה שלי. בהצלחה

הצעה לכיוון מחשבה

שלום לך אני לא מאמנת. אני סובלת מהפרעת קשב, וסיימתי תואר ראשון בהצטיינות יתרה. ואני לומדת לתואר שני, בהצטיינות עד כה. ישנן כמה טכניקות למידה שיכולות לסייע לך: א. להקליט את כל ההרצאות. לשמוע כל הרצאה לפחות פעמיים שלוש לאחר מכן, בדרך לעבודה, תוך כדי הליכת כושר, וכו'. ב. לרשום הכל בשיעור כל הזמן. כשיש הפוגה בהרצאה, משום שתלמידים אחרים שואלים שאלות, להמשיך ולרשום. אם מפסיקים לרשום מאבדים את הקשב. אם המרצה לא מדבר זה הזמן לסכם את מה שהוא אומר בנקודות, מילות מפתח וכדומה. ג. לפני השיעור לרשום שאלות על החומר הלימודי, זה עוזר להתרכז בשיעור. ד. אנשים עם הפרעת קשב מתאמצים המון ומשיגים מעט, פול גז בניוטרל, וזה מוריד את הדימוי העצמי וגורם לדיכאון. אבל ברגע שעוברים אבחון להפרעת קשב/לקות למידה, ומבינים שלא אתה אשם, ושיש דרכים להתמודד עם זה, הדימוי העצמי משתפר פלאים אצל רוב האנשים. ה. ספורט משפר את הקשב והריכוז. לא רק ספורט אירובי, בעיקר שחיה, טניס. אפשר להתחיל לרכב על אופניים. ו. תזונה שמורכבת מדגים, כבד, בשר אדום, ירקות ירוקים, קטניות, חומוס, טחינה, עגבניות, גזרים, ברוקולי, תרד - התפריט הזה עוזר פלאים בשיפור הריכוז. מומלץ ליטול תוספי מזון כגון חומצה פולית, ויטמין B12, ברזל, עם ויטמין C לספיגה. יתכן ויש גם מחסור באשלגן ואבץ. אפשר לבדוק את כל זה ולקבל יעוץ תזונתי. במקביל להעיף מהתפריט סוכר, קפה, חומרים משמרים ומאכלים מלאכותיים. ח. האזנה למוצרט משפרת רבות את הריכוז ואת היכולת השכלית. ט. אימון מוחי לשיפור הקשב והריכוז: אטנגו. תוכנה לשימוש ביתי שמשפרת את היכולת השכלית. י. הנעה חיובית ולא שלילית - ללמוד משהו כדי להנות, כדי להתפרנס, לא "כדי לא להכשל" או כדי "לא להתקע". הנעה חיובית טובה יותר. יא. בזמן הכנת מטלות הבית לעשות הפסקה כל חצי שעה ל 5 דקות פעילות אירובית. מסייע פלאים לקליטת החומר. יב. ישנם טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לשפר את הריכוז, ההבנה והקליטה - ישנו טיפול הומאופטי, שאפשר לקבל במחיר סמלי בבית ספר להומאופטיה שמואל שלו, ישנו טיפול טומטיס שהוא די יקר, אבל משפר יכולות שכליות, ישנו אימון קינסיולוגי למוח. אפשר לשפר את יכולת הקליטה על ידי אימוני זכרון - נסה ללמוד מספרי פלפון בעל פה כל פעם שיש לך הפוגה של כמה דקות. זה משפר את תפקודי האונה השמאלית האחראית על כישורי למידה. אפשר לפתור סודוקואים. אפשר להרשם לקורס יוגה שמשפר את הריכוז, הקשב והזכרון. יג. למרות שכולם אוהבים להשמיץ אותו, ריטלין זה כדור שיכול לחולל פלאים לקשב, לריכוז, לזכרון ולהבנה. אתה יכול לקבל מרשם מרופא משפחה. להתחיל מחצי כדור לפני השיעור ולראות אם הקשב והריכוז משתפרים (צריך לקנות חוצה כדורים במקביל, כדי שתוכל לקחת כל פעם קצת ולוודא שזה אכן עוזר). ישנם אנשים שהכדור הקטן הזה שיפר את חייהם מקצה לקצה כי הוא גרם להם להבין חומר לימודי שלא הובן קודם.

al1000

New member
למען האמת

את רוב מה שרשמת אני די עושה . ומנסה . מודה לכולכם כאן. יהיה טוב

Edna Maimon

New member
הכל אפשרי

שלום, מתוך מה שציינת, יש לך את היכולות. המעצור שלך אינו בתחום היכולת, אלא בתחום הרגש והאמונות הפנימיות. באימון בשיטת NLP, ניתן ליצור שינוי ברמת הרגש (כולל דיכאון) והאמונה הפנימית. בשביל זה לא צריך תוספות למיניהן וגם לא ריטלין. בתור התחלה, תחשוב, מה היית רוצה להרגיש? מה היית רוצה לעשות? איך זה קשור לתחום שבחרת ללמוד? איך זה קשור לתחום שאתה עוסק בו?

עוד נקודות למחשבה, ברשותך

האם החדירו בך בבית פחדים כלכליים? יש את הבתים הפולניים שבהם שולט הפחד מלאבד את הבית, את הפנסיה, להשאר חסר כל.... בכתיבה שלך על לימוד מקצוע בולט החשש מפני הרע מכל.... ברור שכולנו עובדים ולומדים כדי שיהיה לנו בית, פנסיה, פרנסה, ובכל זאת זה מרגיש כאילו אצלך החשש צופר בסירנה. זה בסדר, זו תכלית ראויה, העניין הוא - האין היא צופרת בקול רם מידי, שכבר משתק? כמו האבא שבא לעודד במשחק הכדורסל והילד מתבלבל.... לגבי הדברים שאתה עושה כדי לקם את הלימודים. מה הכלי/טכניקה/אמצעי (אפילו נפשי, לדוגמא שלווה וריכוז, לא רק טכני) שהיה מאפשר לך את החופש ללמוד בכיף? לקלוט? האם יתכן שכאשר אתה עושה קישור בין 'העתיד הכלכלי' לבין הלימודים, כל משפט שהמרצה בכיתה אומר, מכיל את כל העתיד הכלכלי? קשה להתרכז כשהמרצה אומר משהו שהחשיבות שלו היא העתיד הכלכלי כולו.... יש באימון כלי שקרוי פרדיגמות. אתה בודק מה הפרדיגמה שעומדת ביסוד פחד או דפוס. לדוגמא "מי שלא לומד לא מצליח". הורים - יש להם כשרון לפמפם לילדים פרדיגמות שמלוות אותם כל חייהם, לעיתים בצורה הרסנית. האם יתכן שכל פעם שהמרצה פותח פיו, כשאתה חש שכל העתיד הכלכלי תלוי בזה, קשה להתרכז במה שהוא אומר? יש כל מיני אסטרטגיות להתמודד עם פחד. אחת הטובות בהן היא ביופידבק. מכשיר שמודד את התגובה הנפשית שלך למצבים שמעוררים בך פחד. אולי שווה לאחר שמקליטים את השיעור לבדוק אלו רגשות השיעור מעורר בך? אולי "כל העתיד שם טמון". אולי כדאי לנסות להשתמש בהקלטה של השיעור כדי לנסות להרפות פחדים ולשחרר את הפחד מן העתיד מתוכן השיעור. כן, בהחלט יש קשר בין לימודים לבין לבנות את עצמך כלכלית. אבל זו לא הדרך היחידה. אתה יכול לקנות קרקע ופתאום היא תקפוץ ב 800%. אחת הדרכים להתגבר על חרדת ביצוע, אם זה אכן ה'קטע' שלך עם לימודים, היא לנסות את הדבר המפחיד בשדה לא מאיים. לדוגמא ללמוד משהו לכיף לחלוטין, בלי של'משהו' הזה יש השלכה כלכלית. כך אתה מתרגל לימוד תוך כדי הנאה, ואז קופץ מדרגה, ללמוד את המקצוע שנחוץ לעתיד, אבל עם פחות קונוטציה של 'על זה יפול ויקום דבר'. לפעמים גם המחשבה שיש רק שתי אפשרויות (להמשיך לעבוד בחברה בשכר נמוך או לעשות הנדסאי ולהתקדם שם) היא מחשבה שסוגרת את האופק ויוצרת חרדות. אפשר לקחת דף ולחשוב על שורה של אופציות. לעתיד. לפרנסה. לכיף. אפשר לשבור את הפחד מעתיד כלכלי על ידי נטילת חופשה והליכה לים. לאמר לפחד "נא בעין", "תצא בחוץ". אלו הן מגוון טכניקות שקיימות וידועות, חלילה אין לי שום מונופול עליהן. דברים מוכרים וידועים. סתם אפשרות עבורך לבחור את אחת האסטרטגיות שמשרתת אותך ומעלה אותך לשלב הבא... (פחוד חרדה מהלימודים, יותר נינוחות) חומר למחשבה... לשימושך..

al1000

New member
נמה נמה תראי

אני אסביר לך זה ממש לא מפחיד אותי מהעתיד...לא מפחיד אותי הבעיות הכלכליות מכיוון שגם היום אני אומנם בחור צעיר אבל עם חובות מכאן ועד לאחר כך . לא מפחד לגור ברחוב. העניין הוא ..פשוט ..להוכיח לעצמי שאני מסוגל...ועם זאת אני עושה הכל אך ללא התקדמות.... אני גם עובד חוזר בלילה מאוחר ( כולל כושר ) ובמרדפים אחר אנשים שרק יעזרו לי בלימודים . ולפעמים אין לי תמיד חשק אז זה מסתכם בשינה . העניין הוא שניסיתי כיוון אחר כבר לפני שהלכתי על הלימודים .ולא הלך לי שם . ובגלל שלא הלך לי אז הלכתי לכיוון היותר רציני כביכול היותר " מסגרת " ...אומר את האמת ... יש כאלה שאומרים " כל אחד יכול להצליח ..." אתה יודע שאני עשיתי תואר 1 ושהייתי בבית ספר הייתי מופרע " כל מיני סיפורים . ויש האומרים ..." זה לא מתאים לכל אחד המקצוע הזה , אולי תחליף ..." ובשורה התחתונה ..ממש לא מעניין אותי מה אומרים ..כי אני בסך הכל רוצה לעבור את זה ולהגיד הנה גם אני הצלחתי . אפילו לא לממש את זה בחיים...כי אני רוצה את זה בשביל עצמי. ! אךךךך אלוהים תעזור....

Edna Maimon

New member
מהי הצלחה

אל שלום, אתה "בסך הכל רוצה לעבור את זה ולהגיד הנה הצלחתי". האם זו הדרך היחידה להגיד הנה הצלחתי? אתה יכול לחשוב על דרכים אחרות שבהן תוכל להגיד הנה הצלחתי? עצם העובדה שאתה אומר: "אפילו לא לממש את זה בחיים" זה מראה שאתה לא באמת עושה את זה בשביל עצמך, אלא בשביל אחרים. מה דעתך לעשות משהו בשביל עצמך? ואז תוכל להגיד: "הנה הצלחתי" וגם תוכל להוסיף: "וגם נהנתי מהדרך"

al1000

New member
עדנה

אני ממש לא רוצה להגיד הצלחתי בכדיי להרשים אחרים . אני אומר בפירוש שבשביל עצמי להוכיח לעצמי ! אני מאז שאני זוכר את עצמי אף פעם לא הייתי מהמבריקים ולא מהמצטיינים ולא מאלה שבקדמת הבמה . אם זה במסגרות חינוך וצבא. והפעם לקחתי על עצמי שינוי כיוון בחיים והוא ללמוד. ולהצליח ! אני מאוד נהנה מהדרך שבה אני מנסה להבין נהנה מהסביבה ללימודים . לאחר כל השרשורים כאן . אני מתחיל לגלות ולהבין מעט שאולי באמת ( ללא רחמים עצמיים ) שאולי לא לכל אחד זה מתאים ללמוד , אולי זה מעין לחץ מנטלי מכל החברה הישראלית . אני לא רוצה לסתור את דברי בזה שאני לא רוצה להצליח כן , אני פשוט מתחיל להשלים עם העובדה שוואלה אולי ההצלחה שלי זה עצם העובדה שלקחתי צעד כזה גדול ובאמת ניסיתי והתמודדתי עם כל הגורמים בדרך בכדי לעזור אך ללא הצלחה. מודה לך על תמיכתך .

Edna Maimon

New member
הצלחה

אל היקר, חשוב לי לציין שעצם העובדה שלקחת צעד כזה גדול וניסית והתמודדת עם כל הגורמים בדרך - זו ההצלחה עצמה. אתה בחרת במקצוע שאתה לא אוהב כדי להוכיח לעצמך שאתה יכול (וגם כי אתה צריך את זה לעבודה). זה כמו שאם אני אקח על עצמי מקצוע שאני לא אוהבת (רק כדי להוכיח לעצמי שאני יכולה) - סיכויים רבים שאני אתיאש די מהר. יש לי שאלה: מה היה קורה אילו היית לומד מקצוע שאתה אוהב? חשוב לי לציין עוד דבר: הגעת למסקנה "שאולי לא לכל אחד מתאים ללמוד". הייתי אומרת שעשית פה הכללה מתוך המקרה שלך. אם אני הייתי מגיעה למסקנה כלשהי בנושא, הייתי מסיקה שכל אחד יכול ללמוד. רצוי שהוא ילמד תחום שהוא אוהב. כי אם הוא לוקח תחום שהוא לא אוהב, שיביא בחשבון קונפליקטים פנימיים

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לימודים

איש יקר, קראתי את מה שכתבו לך, ויש שני דגשים שנראים גם לי: א - יתכן ויש לך לקות למידה, אולי גם עם בעיית קשב. האם היית באבחון - במקרה הזה אבחון פסיכו דידקטי יוכל למקד היכן הבעיה הלימודית. לפי ההתנסחות שלך נראה שיש לך יכולת, אבל קשה לך ללמוד - זה בדרך כלל נובע מהסיבות שציינתי. ב - דכדוך ופסימיות - יכולים להיות גורם או תוצאה. אם למשל יש לך לקות למידה או בעיית קשב וריכוז, הרבה פעמים אתה מצליח פחות ממה שאתה יכול. במקרה כזה לעיתים מרגישים מאוד מדוכדכים או מדוכאים, והפסימיות מתפתחת עקב הכשלונות שקורים. זה מעגל שמחזק את עצמו, כי כאשר מדוכאים גם קשה להתרכז ולאסוף כוחות לפעולה, ואז המצב מחמיר. אם הבעיה מתחילה ממצב נפשי (אשר כרגע איננו יודעים ממה הוא נגרם, ולא תמיד יש לו סיבה ממשית) - כפי שציינתי דיכאון יכול לגרום לבעיות ריכוז, קשיי קליטה וכו'. ההבחנה הבסיסית בין שני המצבים תהיה האם קשיי הלימוד מלווים אותך כל חייך, או שזה משהו חדש. משהו שהיה קיים מילדות יצביע על האפשרות של לקות למידה או קשב וריכוז. משהו חדש ינבע יותר ממצב נפשי נוכחי. החדשות הטובות הן שאפשר לעזור בשני המקרים - אם יש לקות למידה אפשר לקבל סיוע רלוונטי מהמקום בו אתה לומד וכן טיפול תרופתי כגון ריטלין שגם מסייע מאוד, וגם שלל העיצות של נמה רלוונטיות. אם זה מצב נפשי, אפשר לסייע רבות באצמעות טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי. מה אתה חושב - איזה מהאפשרויות נכונה יותר לגביך?

תלתלית3

New member
להלן תגובתי

אז ככה . אני בחור צעיר בן 24 עובד כבר מספר שנים באותו מקום עבודה. הספקתי לטייל באמצע. ואת האמת .אני סוג של כבשה שחורה. אף פעם לא הולך לי במשהו שאני חושב על זה . אף פעם לא הייתי מוצלח כזה. וזה די מתסכל אותי .כי יש לי שכל ויש לי ראש ואני לא באמת דביל .. יום אחד אני מסתכל מסביבי באמצע העבודה שהשנים עוברות ואני לאט לאט אהיה כמו המבוגרים מסביבי . בלי לימודים . החלטתי שאני הולך ללמוד.בכל הכח ללא מעצורים . והגיע הרגע שבו אני נתקל ממש בקשיים .וקשיים דפוקים .כי כל חבריי במכללה מבחינתם החומר הוא די קל . ולאחר התייעצות עם המרצה שלי .פניתי לכל הגורמים שהוא רק נתן בידיי. ועדיין אני מתוסכל ששום דבר לא עזר לי . אני ממש רוצה להצליח אני ממש רוצה שזה יהיה מאחורי אני לא רוצה להיות זה שאף לא הצליח ולא יצליח . אני פניתי לכל הגורמים שהוא אמר לי , כי אני באמת רוצה ! אבל שום דבר לא נכנס לי לתאים הקטנים במוח ....אני חסר אונים .ממש. ההורים שלי לא מצפים ממני שאהיה דוקטור . אבל הייתי רוצה שאימי לפחות תהיה שלווה עם עצמה ותדע שאני עוד אסתדר. אבל אני ממש חסר אונים .אני כל יום במרדף אחרי אנשים שרק יעזרו לי בחומר הלימודי ... בנוסף לזה אני בנאדם כזה תמיד בדכאון תמיד חושב מרה , תמיד פסימי . כי האופטימיים לא משכנעים אותי , אין לי חשק ללכת לעבודה .אין לי חשק למצוא בת זוג . ולפעמים אין לי חשק ללכת לימודים. אבל אני כן הולך לעבודה וכן הולך ללימודים .אבל בא לי ללכת כי זה עושה לי טוב.וזה עוזר לי ..אבל זה ההפך הגמור . אני אשמח אם יש כאן מישהו או מישהי שתתן לי הכוונה או מילה אני מודה לכם . קראתי את השרשור מה שבולט זה מס' אמונות שלך על עצמך "אני כבשה שחורה", " זה שאף לא הצליח ולא יצליח", "לא מצפים ממני שאהיה דוקטור", "אמי תהיה שלוה עם עצמה ותדע שאני אסתדר" מי אמר שזה נכון ? תן לי דוגמא אחת להצלחה שלך ואני בטוחה שיש. אתה עובד ומוערך בעבודתך לא כן ? מי אמר שאתה צריך להיות דוקטור ? האם שלוותה של אמך קשורה אליך ? לפעמים נשמע שאתה מתאמץ מידי במקום להרפות. מה ששלך ושייך לך קיים. יש לך בדיוק המשאבים להם אתה זקוק. לך בדרך שלך, בקצב שלך, זה בסדר. אפשר ללמוד בקצב יותר איטי ומתמשך בהתאם לנסיבות. מה הביא אותך לחשוב שאינך ראוי ? מה קרה ? מה נאמר לך ? ומי אמר שזה נכון ? דימוי עצמי זה משהו שניתן לעבוד עליו ולחזק אותו, כנ"ל העצמה אישית. קח לך דף ורשום דברים טובים על עצמך אני בטוחה שיש. כל יום רשום משהו שעשית והוא טוב אפילו פעוט. כל יום רשום משהו חדש שלמדת . כל שבוע רשום לעצמך מה אתה מבטיח לעצמך לשבוע הבא ועמוד במשימה. הוכח שלעצמך שאתה יכול ומסוגל. גם פעם אחת זו הצלחה. צעד קטן מוביל לשינוי גדול. בהצלחה טליה

למעלה