חייב קפה

77עקרב

New member
חייב קפה

בבוקר עד שאני מתעורר לוקח לי איזה חצי שעה. החברה שלי לעומת זאת קמה בשניה. אז לפי השיטה של "זה שקם ראשון מכין קפה" היא מכינה לי אותו. היא מרתיחה את המים, שמה כפית גדושה של קפה וממלאת שני שליש כוס. בשלב הזה היא שואלת אותי אם אני כבר קם, אני תמיד עונה כן, והיא נשארת בבעיה: היא רוצה שהקפה יהיה חם יחסית והיא לא יודעת מה עדיף, לשים את החלב עכשיו או לחכות את החצי שעה (שבה הקפה קצת מתקרר) ואז למזוג את החלב. לצורך ההבהרה: חום המים קבוע, חום החלב קבוע וטמפ' החדר קבועה.

חצי שעה?

זה עדיין רלוונטי? הוא יהיה קר מדי בכל מקרה. אינטואיטיבית, בלי לחשב שום דבר, נראה לי שהוא יהיה יותר קר אם היא תחכה חצי שעה ואז תוסיף חלב מאשר אם היא תוסיף את החלב מיד.

slallum

New member
ובכן

לפי דעתי, עדיף להוסיף את החלב קודם בשביל שהקפה יתקרר יותר. זאת מכיוון שכשהחלב בתוכו, שטח המגע של הקפה עם הכוס גדול יותר, וכך הוא יתקרר יותר. חוצמזה, אם הכוס מתרחבת ככל שהיא יותר גבוהה, אז עוד יותר עדיף לשים את החלב, ככה השטח מגע עם האוויר יותר גדול

DyingToLiVe

New member
אמ...

עדיף לשים את החלב מיד, כ בנפרד שתיהם יתקררו יותר מהר מאשר ביחד...

1אברהם

New member
תשובה

תלוי בטמפרטורת החלב ביחס לסביבה בזמן מזיגתו לקפה. אם מוזגים את החלב אחרי שמוציאים אותו מהמקרר כלומר הוא קר מסביבתו אז צריך להוסיף את החלב עכשיו. אם מוזגים את החלב כשהוא חם מסביבתו ( נניח שמחממים אותו בכלי נפרד ) אז צריך להוסיף את החלב אחרי חצי שעה אם מוזגים את החלב כשטמפרטורתו שווה לטמפרטורת הסביבה ( נניח החלב עומד בחוץ כל הזמן) אז אין זה משנה מתי נוסיף אותו לקפה , הטמפרטורה הסופית של הקפה אחרי חצי שעה תהיה זהה ללא קשר מתי נוסיף את החלב.

Gaius Octavius

New member
הממ...

ובכן, החלב קר מטמפרטורת החדר, כמובן, ולכן אם היא תמזוג אותו עכשיו הוא יקרר את הקפה לממוצע של הטמפרטורות [פחות או יותר]. עכשיו, השאלה היא האם הקפה עכשיו קר יותר מטמפרטורת החדר או לא? אם החדר נורמלי, אז לא, ולכן הקפה ימשיך להתקרר עד שיגיע לטמפרטורת החדר או ישתה. אם היא תמזוג את החלב אח"כ, החלב ישאר הרי במקרר וישאר קר, בעוד הקפה ממשיך להתקרר, ולכן החלב רק יקרר אותו עוד יותר. בקיצור, לשים את החלב עכשיו, ותתחיל להזיז את התחת השמן שלך, עצלן.

למעלה