חייב עצה דחופה....

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
חייב עצה דחופה....

אני נמצא על במין צומת דרכים ולא יודע מה להחליט. אני מסיים שנה א' באוניברסיטת דרבי עם הישגים לא מרשימים במיוחד. אני לומד מחשבים לתואר ראשון ועוסק בתחום מזה כ- 7 שנים. אני איש סיסטם ולא איש תכנות. אני עוסק ברשתות תקשורת כאשר הרשת מבוססת טכנולוגיית מיקרוסופט. מייקרוסופט מעניקה הסמכות בתחומה ובתחום שלי ההסמכה נקראת MCSE(צירפתי קישור). כל שנתיים כשמערכת חדשה יוצאת מייקרוסופט מאלצת את אלה שמחזיקים בהסמכות שלה לשדרג את ההסמכה שלהם בהתאם למערכת החדשה שיצאה לשוק. הדילמה שלי היא האם להפסיק את הלימודים על מנת להמקצע במה שאני עוסק בו בפועל ? הסיבות ללקיחת פסק זמן מהאוניברסיטה הן: אני מתמודד על תפקיד יותר גבוהה בהיררכיה של החברה שנותן לי אישית סיפוק מקצועי ואתגר גבוה יותר מאשר התפקיד שלי כיום(ההתמודדות היא בגלל עזיבה של המחזיק בתפקיד מרצונו החופשי), נוסף על כך אין ביכולתי לעמוד בעומס הכספי העומד על יתרה של 48,000 שקל נוספים לשנתיים הבאות עד לסיום התואר, אני מגלה קושי בתכנות, קצב הלימודים מהיר מידי לטעמי, אני יוצא לחודש מילואים מיד עם תחילת הסמסטר הראשון של שנה ב' וזה יגרום לעיכוב עד להשלמת החומר. הסיבות לאי לקיחת פסק זמן:איבוד רצף הלימודים, הארכת הלימודים בעוד שנה, יציאה ממסגרת לימודים עם כל הקושי בחזרה אליה, התאקלמות מחדש לתוך המסגרת. אני ממש אובד עצות ולא יודע להחליט האם נכון היום בתנאי השוק להתמקצע בתחום או לחשוב על עתיד רחוק יותר בטווח של שנתיים ? תודה מראש, וסליחה על אורך הכתיבה.

מחשבים

שאלת המפתח היא מהן המטרות ששמת לעצמך בפניה ללימודי מדעי המחשב. אתה איש רשתות כהגדרתך, ונראה מפניתך שאתה נהנה מעבודתך ויש לך גם טווח התפתחות אפשרי. מאידך אתה מדווח על קושי בלימודי תכנות והישגים לא מרשימים. אם ברצונך להתפתח בכיוונים שתואר אקדמי יכול לפתוח עליך לדעת שמעסיקים מעדיפים בוגרי אוניברסיטאות, לאחר מכן בוגרי מכללות ישראליות,ורק לאחר מכן בוגרי מכללות זרות. בוגר מכללה זרה עם הישגים לא מרשימים יתקשה להתחרות מול מועמדים רבים לכל משרה כפי שהמצב הוא היום.

המשך...

על כן עליך לשקול- האם ההישגים הלא מרשימים נובעים מאילוצים כמו מעט זמן פנוי להשקעה בלימודים, או מכך שזה לא הצד החזק שלך. אם נראה לך שעם שינוי בסדרי העדיפויות, השקעה גדולה יותר וכו' תוכל להגיע להישגים נאים- מה טוב, ולא אולי בכל זאת עדיף להתמקצע בתחום הנוכחי.

snup

New member
ודאי...

...שיותר זמן יפתור לי את הבעיה, אבל קצת קשה למצוא את זה. אני לא שונא תכנות, אני דוקא אוהב אבל קצת קשה לתרגל עם הזמן העומד לרשותי. האלה המניעה אותי כרגע, האם כדאי לעצור בקטע של האוניברסיטה לזמן קצוב, לחזור ולתרגל ואז להמשיך. אני חושב שאני צריך לתגבר לעצמי את הקטע של מבוא לתיכנות, ויהיה בסדר. אני שוקל שיחה עם הדיקאן של הפקולטה. אני מנסה להבין את הסדר של העדיפות של אוניברסיטאות בעיניי המעסיקים כפי שציינת בתשובה הקודמת. אוכל לקבל הסבר מעמיק יותר. אני חשבתי שאם יהיה לי תואר מאוניברסיטה אנגלית אוכל להשתלב יותר טוב באירופה ובארץ, מה גם שהתכנון שלי הוא להמשיך תואר שני במנהל עסקים ואז לנסות למצוא חברה המקיימת קשרי עבודה עם חברה ארופאית ולנסות להתקבל לעבודה במסגרת שלה. תודה מראש.

מדעי המחשב

הבנתי. אם כך יש מקום לשקול המשך לימודים במדעי המחשב. כפי שאמרתי התחרות הרבה בין הבוגרים בשל עודף בוגרים על פני משרות מוצעות, הופכת את ההישגים בלימודים למרכיב בעל משקל בסכוי למצוא משרה הולמת. לכן, עליך לשקול מהי הדרך האופטימלית עבורך להגיע להישגים טובים

למעלה