חייב עזרה

ranzz

New member
עכשיו אחרי ההודעה של דרור אתה מתחיל

לדבר על השימוש בבלימת מנוע בירידה? נו באמת. לא מנהל וויכוח עם שטותניקים.

BlackSheep

New member
אתה כנראה לא קורה הכל

בוא נחיל : מישהו כתב ושאל אם זה טוב לעצור כשהקלאץ בפנים. עניתי שעדיף להוריד הילוכים במהירות המתאימה לדוג 40 קמ"ש ואפשר להכניב לשני וככה למנוע יהיה יותר כוח האטה מאשר 40 קמ"ש בהילוך 3 אני לא מדבר על להיכנס להילוך שני כשאתה על 50-60 אלא לבצע את ההורגת הילוכים מהסיבה שזה עוזר בבלימה חלקה יותר ומוידה את כל הלחץ מהברקסים וכמו שהוספיו זה עוזר למקרה של מצב חירום אני מקווה שאתה מבין את מה שכתבתי.

Superdror

New member
בלימת מנוע בעזרת הגיר שוחקת את

הסנכרונים בתוך הגיר ובבוא העת תדרוש החלפתם ושיפוץ הגיר. כל עוד אין צורך לבלום עם הגיר, עדיף שלא לבלום איתו. אתה יכול להוריד הילוכים בהתאם למהירות ובכך לשמור על היכולת להאיץ במידת הצורך. בגיר אני משתמש לבלימה רק בעת שאני נמצא בירידה תלולה מאוד בה אני צריך לשמור על מהירות נמוכה למען בטחוני, דוגמת ירידות סדום, בהן אני נשאר על הילוך נמוך.

pfiters

New member
שניה...

למה הכוונה בהאטה עם הגיר אם לא להורדה נאותה של ההילוכים להוציא אותו מהמקום וליצור חיכוך עם הכביש להשאר על הילוך נמוך בירידה כי זה ברור אך פה מדובר בעצירה ברמזור. או שאני טועה כי זאת אפשרות כי אני לא חושב צלול כרגע-מאוחר

Superdror

New member
הכוונה בבלימה עם המנוע

היא הורדת הילוכים לשם בלימה. אני לא מוצא שום סיבה להוריד הילוכים בשביל לבלום בכביש ישר בתוך העיר. הברקסים בולמים הרבה יותר טוב מהמנוע, מקצרים את מרחק הבלימה בהרבה יותר מבלימת המנוע, הבלאי שלהם הוא זניח והטיפול השוטף שלהם הוא זול מאוד. הברקסים באוטו תפקידם לבלום אותו. הורדת הילוכים לשם בלימה בכביש ישר היא דבר מיותר וסתם תגרום לטלטול הרכב באם לא בוצעה כראוי. בלום עם הבלמים ובמהלך הבלימה הורד הילוכים לפי המהירות בשביל שתוכל להאיץ במידת הצורך. במידה ואתה תלמיד נהיגה, התייעץ עם המורה שלך בנוגע לעניין זה, יכול להיות שלו יש דרישה מסויימת לכך. דרור.

pfiters

New member
אבל...

אם הוא לא מוציא את הקלאץ' אז למה להעביר ל2 יכול להיות באותה מידה בניוטרל ולהכניס לשני או ראשון אם יש צורך כך גם לא נשרף הקלאץ' (לא שזה קריטי כמובן הוא לא הולך מהר מדי וגם לא יקר מדי) אם מכניסים לשני כדי להשלים העברת היחוך יש להוציא את הקלאץ' ולהכניס אותו שוב רק בעצירה

Superdror

New member
החזקת הקלאץ לחוץ

לא גורמת לשריפתו במידה והוא לחוץ עד סופו. זה אולי גורם מעט בלאי למיסב הלחץ, אם כי בלאי זה הוא זניח ביותר וסביר להניח שזמנו של הקלאץ יגיע טרם זמנו זה מיסב הלחץ. מדוע להוריד להילוך ולא לניוטרל ? כי במידת הצורך ותצטרך להאיץ בחזרה, זה יחסוך לך זמן. במידה ואני בניוטרל: לחיצה על הקלאץ , שילוב הילוך, שיחרור הקלאץ. במידה ואני בהילוך: שיחרור הקלאץ. חסכנו שני שלבים, זמן יקר במקרה חירום. יקר זה יחסי, החלפת קלאץ ברכב היא סיפור של כ1000 שקל, ולפעמים גם הרבה יותר.

gilka

New member
ברצינות

אני יכול להגיד לך שגם אני הייתי עושה ככה בשיעורי נהיגה, וגם ברמזור אדום הייתי בדרך כלל לא מעביר לניוטרל אלא משאיר הילוך ראשון ועם קלאצ' כדי שאני יוכל ישר להתחיל ליסוע ולא "לאבד זמן" אבל אחרי שמשיגים קצת יותר אימון על הכביש זה כבר נהיה מה-זה שטות. אני יודע שבשיעורים מתקדמים זה כבר נראה כאילו ההילוכים הולכים חלק ובמהירות אבל אתה לא מבין כמה אתה כבר לא מרגיש את זה אפילו. זה כבר לא זמן בשבילי-ההכנסת הילוך. חוץ מזה שאני מכיר הרבה מצבי-חירום שבהם צריך לבלום אבל קשה לי לחשוב על מצבי-חירום בודדים (שבאמת קורים- בואו נהיה מציאותיים) שיצריכו אותי להאיץ מיד ככה שאפילו אין לי זמן להכניס הילוך.

Superdror

New member
ואם אתה תעמוד בצומת

תביט במראה המרכזית ותראה שמשאית שמתקרבת אליך מתקרבת מהר מידי ולא מספיקה לבלום ? אתה חושב שבאותו הזמן כשאתה תחת אותו לחץ אתה תפעל במהירות וביעילות ? לא עדיף להיות מוכן ולחסוך את הזמן של שילוב ההילוך ? לי כבר קרה מצב כזה שמשאית כמעט אספה אותי איתה. אם לא הייתי מזנק קדימה במהירות, הייתי מביט על מנוע של משאית מלמטה... ובכלל, זה כל כך נורא להחזיק קלאץ לחוץ חצי דקה עד שיופיע אור ירוק? ניחה, אם אתה בפקק - אני מבין, אבל כשמדובר בהמתנה לאור ירוק, נראה לי לא ביג דיל בכלל. מה גם שאם אתה יושב נכון , החזקת הקלאץ אינה מטרד כלל וכלל. ויש עוד מלא מצבים שנדרשת האצה על מנת למנוע תאונה.

gilka

New member
תאמין לי

שאחרי נסיעה של 3 שעות לגולן בזמנים הכי מפוקקים (שדווקא אז כן צריך כמעט כל הזמן להחזיק את הקלאץ, כי הפקק לא עומד אלא מתקדם ממש ממש לאט ולעיתים רחוקות עומד) אז החזקת הקלאץ' היא מטרד. כן. אני יודע שזה נורא קשה להבין את זה אבל אתה גם תבין אחרי חודש של נהיגה: העברת (א הכנסת) הילוך זה בכלל לא זמן. פשוט לא. כך שאם משאית תתקרב אליי (חו"ח) ולא תראה סימנים של עצירה לא תהיה לי שום בעיה להכניס לראשון וליסוע.

Superdror

New member
"אבל גם אתה תבין אחרי חודש

של נהיגה" ? רק את זה תסביר לי. מכל השאר אני אתעלם, אין טעם להמשיך את הדיון הזה, הוא חסר טעם.

be_roo

New member
לדרור יש רשיון מספיק שנים

בשביל לדעת כמה זה לא מעייף להחזיק את הקלאץ', ואם מישהו עם נסיון מסביר לך שזה הציל אותו מיותר מתאונה אחת, אז אולי כדי להקשיב לו.

gilka

New member
ברצינות

לי אף פעם לא קרה באדום (כשנהגתי או ישבתי באוטו-לא משנה) שמשאית או כל רכב אחר, אתקרב לאוטו ולא עשה סימנים של עצירה. ולמען האמת-גם קשה לי להאמין שיקרה. שוב, אני לא יודע איפה את גרה, אבל בנסיעות ארוכות בעיר הקלאץ' מפריע לי (במיוחד עם נעלי טניס! ממש לא נוח לנהוג עם נעלי טניס!!!) נ.ב. למען האמת- כמה פעמים משאית התקרבה אליך באדום כאילו היא הולכת להתנגש בך? נ.ב.ב. אם הוא היה צריך להינצל מיותר מתאונה אחת, אז אולי הוא לא היה צריך להכניס את עצמו למצבים של תאונות...

Superdror

New member
להתווכח איתך אני לא אמשיך

זה בטוח, אתה יכול להמשיך להחזיק בדעות שלך ואני בשלי. אני אפסיק לעצור ברמזורים כדי לא לגרום לתאונות ולא להכניס עצמי למצב של תאונה. ואני אישית מכיר אנשים שעמדו בצומת וחיכו לאור הירוק..וקיבלו נשיקה מהצד האחורי של מכוניתם. דרור, בפעם האחרונה.

gilka

New member
גם ני מכיר

בן דוד שלי. מסכן. זה הרס לו את כל המסיבת סיום. אבל בוא נגיד שמצב כזה היה קורה לי,ואם הייתי שם לב, אני לא חושב שהיה לי את האומץ להיכנס לצומת.

be_roo

New member
אתה בטוח שברצינות../images/Emo35.gif

כי לא בטוח שאני אוכל. אף פעם לא קרה לך
מעניין למה, אולי בגלל שאתה בן 17 ומספר שעות הנהיגה שלך מסתכם במספר תלת ספרתי בקושי. אתה קולט שאתה מדבר עם אנשים שנמצאים כבר שנים (כן, אנחנו כבר לא סופרים כמה חודשים אנחנו על הכביש) על הכביש ואולי עברו קצת יותר ממך בנהיגה? ואם אתה חושב שיש לך דרך למנוע מאדם שיכנס בך מאחור כשאתה עומד בשלווה ברמזור, אשמח לשמוע, אולי המצאת אוטו מכונף שמאפשר לך להמריא מעל הסכנה. אני עם דרור, זו היתה הפעם האחרונה בהחלט.

gilka

New member
את יודעת משהו מדהים???

אפשר ליסוע באוטו גם כשלא נוהגים! אפילו לא צריך רשיון כדי ליסוע באוטו!!! איזו תגלית מרעישה!

be_roo

New member
יחי ההבדל הקטן

תגיד, כשאתה יושב ליד הנהג המראות מכוונות לפי הצורך שלך לראות או של הנהג? אתה חושב שאתה רואה ושם לב לכל מה שמי שנוהג ברכב צריך לראות? ובוא לא נשכח שגם בתור נוסעים, יש לדרור ולי כמה שנות נסיון יותר מלך.

BlackSheep

New member
דרור

לא חבל? אז לפעמים יש מצבים אבל נהג מנוסים שנוהגים מספיק זמן כמוך וכמנוי יכולים לשלב במהירות מספקת כדי לברוח ממשאית מהירה וכמה תוכל להתקדם לתוך הצומת כשאר מולך חולפות מכוניות? אגב אני נושסע הרבה במשאיות בתור נוסע לא נהג וזה באמת נראה מפחיד אבל הברקסים תמיד מספיקים לעצור בזמן (בתוך העיר שלא נדבר על המשאיות שנוסעות על 100 קמ"ש)

למעלה