חייב עזרה ASAP:

ubin

New member
חייב עזרה ASAP:

שלום לכולם. אני חדש בתחום העיסקי והיזמות ועד עכשיו חקרתי נתחי שוק ויצרתי קשרים עם מפעלים של המייצרים מוצרים כמו טלווזיות , מערכות שמע , נגני MP3 ועוד מהמזרח הרחוק. היום הגיע לידי הזדמנות ליידים אבל אני לא בכלל לא בטוח שאני יכל לעשות איתה משהוא. יצרתי קשרים עם חברה מוכרת ובעלת שם ברחבי העולם המתמחה במוצרי פטנטים מדהימים בתחום הטכנולוגי וגיליתי שאין לאותה חברה שום קשר עם מדינתנו הקטנה.אני מאוד הופתעתי בכלל שהמוצרים אותם החברה הזאת מייצרת לא מצויים בכלל בארץ אבל נמכרים ברחבי אירופה כולה ויצרתי קשר עם החברה. לאחר שיצרתי קשר עם אחד המנהלים באותה חברה הוא נשמע מאוד מעוניין להיכנס גם לשוק הישראלי עם המוצרים שלהם אבל ביקש ממני פרטים על מנת שאוכל לקבל זיכיון בלעדיות בארץ למוצרים של אותה חברה. פרטים כמו : קהל היעד של החברה שלי בארץ, נסיון בתחום , מה המחזור השנתי שלי וגם הוסיף שכל מידע נוסף בנוגע לחברה שלי יעזור מאוד. עכשיו השאלה הנשאלת היא מה אני עושה? אין לי אפילו עוסק מורשה, כתבתי לו שם של חברה שחשבתי להקים על מנת ליבא מוצרים מהמזרח אבל החברה עדיין לא הוקמה שלא לדבר על כך שאין לה מחזורים עיסקיים. האם כדאי לי לכתוב נתונים על דעת עצמי (כלומר במילים מעודנות : "להמציא" ) רק בשביל לנסות לקבל זיכיון? ומה בכלל דרוש ממני בשלבים יותר מאוחרים? אשמח לכל תגובה בנושא. תודה.

Benkok

New member
א. מגיע לך... ב. פתרון.....

פנה לאחד היבואנים בארץ, תסביר לו את המצב (בלי לחשוף את היצרן כמובן...) ותראה אם יש מצב לשותפות ספציפית למטרת הפרוייקט (דבר שלדעתי יועיל לך גם בעתיד ואולי אף יפתח לך כמה דלתות) אפשרות נוספת היא פשוט לפתוח את החברה ולהיות ישר עם הספק. להסביר לו שהחברה היא חדשה והוקמה במיוחד למטרת שיווק המוצרים שלו בארץ (כי אתה מאמין במוצרים שלו בלה בלה בלה...) לא הייתי ממליץ לך לשקר ולהמציא דברים: א. כי זה טיפשי. ב. כי לא בעיה לעלות על זה בשניות...אני למשל אוהב לעשות בדיקות רקע קצרות על לקוחות חדשים שלי, אפילו אם זה רק לגגל את השמות שלהם ולראות מה יוצא...נכון שזה לא תמיד משקף ויש המון חברות גדולות וטובות בלי אתרים ברשת או אפילו אזכור, אבל ככה אני לפחות יודע משהו... בכל מקרה, בהצלחה

ubin

New member
אם אני חושב על יבואן של מוצר

מתחרה איתו אני יכל ליצור זאת בעיה מיכיוון שאין כזה. למוצרים הספצפיים של החברה הזאת אין מתחרים! וזאת לאחר בדיקה מקיפה, יתכן ולחלקם יש אבל לרובם אין. ולכן אני אפילו לא יודע למי לפנות. אם למשל היה מדובר בטלוזיה LCD הייתי יודע לפנות לאחד מיבואני ה-LCD , כמו למשל יניר... אבל אין לי שמץ. נראה לי אולי כדאי לנסות פשוט לומר לו שאין לי נסיון, כמובן שהוא לא יסכים מיכיוון שמדובר בחברה עם שם... ואני בספק אם יפקידו את שמם הטוב בידי מישהו בלי נסיון בתחום.

Benkok

New member
אל תידבק דוקא לנושא הייבוא...

החברה שאתה יכול להתקשר איתה בארץ יכולה להיות לאו דוקא חברת ייבוא. חברת הפצה או רשת חנויות חשמל יכולות להציג את אותו רקורד מרשים. ככה אתה מתעסק עם היבוא (מול הספק והשלטונות) ונחשב כספק של החברה המקומית. שוב, אם תציג בפניו תוכנית עסקית מסודרת כלכלית ושיווקית (בעזרת החברה הקיימת) יש סיכוי סביר בהחלט שהוא יעבוד איתך. בסופו של דבר, אני לא מכיר הרבה אנשי עסקים שיוותרו על שוק חדש, אפילו אם הוא קטן ותובעני כמו השוק הישראלי...

ubin

New member
יש חדש !!

בתגובה ל: בשום פנים ואופן לא להמציא - FatCat ================================================ אוקי כתבתי לבחור מאותה חברה מליון ואחד דברים , כתבתי על עצמי על הנסיון שלי בתחום כתבתי לו שאני ישקיע 150% מזמני על מנת ליבא את המוצרים של החברה שלו כתבתי אפילו חזון!! אבל התגובה שלו היתה : Dear Nir, your explanation about your skills in your market and your experience is very interesting and please don't misunderstand me but, regarding my questions you answered only one; you don't have any web site. That's OK, but as internal policy we're unable to send terms and prices to end users. What I mean is that we are only able to start business relation with companies. Can you please supply me with your company details ? Thank you and best regards, בקיצור: שלמרות כל מה שכתבי החברה שלו לא שולחת מידע או יוצרת קשרים עם משתמשים רגילים ברשת. ושבמידה וברצוני ליצור עימו קשרים עלי לתת לו מידע מקיף על החברה. אבל אין לי חברה!!! למסור לו סתם פרטים בשביל הרקורד??? הוא סתום בלחץ, כתבתי לו שעה סיפורים מפה ועד ירושלים , כתבתי לו תוכנית עיסקית , כתבתי לו על נסיון שיש לי ביבוא בשיווק ובפירסום , כתבתי לו על השוק בארץ כתבתי לו מליון ואחת דברים . כנראה שהעצה של הכנות לא עזרה , גם לא העצה של סקר השוק. האירופאים האלה כאלה מעצבנים , בא בן אדם אומר שהוא מוכן לשלם במזומן על השולחן משלוח ראשוני רק בשביל לבדוק את הציוד ולראות איך ניתן לשווק אותו , והוא מבקש פרטים על מחזורים ועוד כל מני בולשיט שגם ככה אפשר להמציא בשניה. יש עצות?

Benkok

New member
הוא סתום בלחץ??? זאת התגובה שלך?

הוא לא רוצה שתמציא, הוא לא מכיר את השוק בארץ... הוא רוצה חברה, כי מי שאין לו כסף לפתוח חברה (אפילו סתם רשומה על הנייר) לא יהיה לו כסף לקנות מוצרי אלקטרוניקה באופן בלעדי מספק אירופאי. ואם תקרא טוב את מה שכתבתי, אז דוקא כן המלצתי לך לפתוח חברה, רק להיות ישר איתו ולציין שהחברה הוקמה למטרת הפרוייקט הספציפי הזה, ולכן אין מאזנים בספרים שלה. איפה קרמר כשצריך אותו???

duncken

New member
ואללה.. כתבנו כמעט אותו דבר

אפילו את הבלה בלה

אMור

New member
תחמיא לעצמך קצת, מר בנקוק...

לא צריך להיות כזה גרייט מיינד בשביל לייעץ למישהו שאין לו כלום להיות גורם מתווך בין ייבואן ליצרן...
, כמובן... וחוצמיזה - סחתין על ההיעלמות... איך היה בצ'יינה?

Benkok

New member
אם אני לא אחמיא לעצמי, מי יחמיא לי?

נראה לך שהייתי מגיע לצ'יינה בלי להודיע?? הביקור נדחה בחודש, הודעות יימסרו למשתתפים בדואר רשום.

למעלה