חייב עזרה מהר!!

חייב עזרה מהר!!

קיבלתי במגן שהיה 80 אבל קיבלתי בגלל איזושהי טעות נגררת... עכשיו אני חייב לגשת על 100!!! מישהו יש לו טיפים? חשבתי ללכת עם חבר שלי (שהוא במקרה גם חביב המורים) ולהגיד שאנחנו לומדים יחד ואני יוציא גבוה.. מה אתם אומרים 100 95 או 90? מי שיש לו טיפים שיתן כל דבר יתקבל בברכה נ"ב למי שזוכר על הפיזיקה, אז בסוף המורה יישב איתי בשעה החופשית שלו שעה נוספת. הוא לא מרשה לי לעזוב רוצה שאני אצליח.... איזה מורה טוב זה

בהצלחה

על איזה מיקצוע מדובר? מתמטיקה? ניראה לי שמה שאתה צריך זה להיזהר לא לעשות טעויות, וללמוד לבדוק את עצמך. וחוץ מזה תצליח. כן יש מורים כאלה, ויותר ממה שחושבים.

כן מתמטיקה

ובבצפר שלי זה אחד המורים הכי הכי שיש הוא מחנך מורה מורה למקצועות אחרים וקרוב להיות אבא תודה בכל אופן

ע י ל י י

New member
וינסנט ואן אפי

אתה בטוח שאתה מאוזן...? לבחינת המגן יתרון אחד עיקרי: להגן על הנבחן מפני ציון בגרות נמוך יחסית. על מנת להבין את יתרון בחינת המגן יש לבחון מספר תזות ואתחיל מהרמה הגבוהה לרמה הנמוכה: * יש לבדוק אם מבחן המגן נמוך מהציון של בחינת הבגרות. אם כן, מבחן המגן לא רק שלא עוזר, הוא יוריד את הציון המשוכלל כך שיתקבל ציון שהוא נמוך יותר מהציון בבחינת הבגרות. אם לא, מבחן המגן בכל מקרה עוזר והציון המשוכלל שיתקבל יהיה גבוה מהציון בבחינת הבגרות. * בנוסף יש לבדוק מהו המשקל שיש לציון המגן ביחס למשקל של בחינת הבגרות. על מנת להבהיר סכום המשקולות הן של בחינת הבגרות והן של בחינת המגן צריך להסתכם ב - 1 כלומר: אם בחינת הבגרות היא במשקל של 80% מהציון, בחינת המגן תהיה תמיד במשקל של 20%. המשקל הוא מדד חשוב לקביעת הציון הסופי שיופיע בתעודת הבגרות. כלומר: ככל שהמשקל גבוה יותר כך ההשפעה של הציון על הציון הסופי גבוה יותר. ולכן, אם נחזור לתזה שצויינה למעלה, מתקיים יחס ישר בין המשקל המוקצה לכל בחינה ובין הציון היחסי בבחינת המגן ובבחינת הבגרות. המלצה: ללא קשר לחלוקת המשקולות בין בחינת המגן לבחינת הבגרות, עדיף תמיד לקבל ציון גבוה בבחינת המגן ובבחינת הבגרות. על מנת להקל על החלטתך, בחינת המגן כשמה כן היא,מטרתה להגן על ציון בחינת הבגרות ולכן מומלץ לשאוף לציון מגן גבוה ביותר. אגב, הייתי ממליץ לך לשבת גם על נושא תחביר,לשון ושפה עברית בכלל, שהם לא פחות חשובים מפיסיקה.. אח שלי, היה קשה נורא להבין מה בעצם רצית מאיתנו... מכל מקום המון בהצלחה !

שמע גבר

דבר ראשון תודה על התגובה שלך שופעת ההסברים. עכשיו מחר (שלישי) אני אדע כמה המורה מגיש אותי... כמו הציפיות שלי ממנו ומכל הבצפר אני אגש נמוך ויוציא גבוה מתמ' זה ככה אצלי... הוא מפחד שאני אפשל לו בבגרות אני יודע את זה. עכשיו המגן גבוה 80 אבל הוא מחשב לי ציונים קודמים ציון מחצית וכל החארטות האלה. וזה מורה שכאילו לך תדבר איתו... אתה מנסה הוא יבוא ויוציא לך משהו נגדי. עכשיו כל השאר אזרחות חיבור ותנ"ך מה שיש ביב'... משקיע בזה הולך לי בסדר אבל מבחינתי זה נושאים שהזוי ללמד אותם .. זניחים. ואני לא רוצה לשמוע חירטוטים שאזרחות זה דבר חשוב כדי לחיות במדינה הזאת ותנ"ך זה המקורות שלנו וחיבור זה חיבור קיצר אח שלי חבר לפורום וככל הנראה גם למחלה.. עזרת לי קצת היה נחמד לקרוא את תגובתך ונקווה לטוב. בכל מקרה תודה!!

ע י ל י י

New member
שום חארטות בארטות

בכללי אח שלי.. התכוונתי ליכולות הניסוח שלך שהם פשוט on the face אל תלמד אזרחות ותנ"ך ולא אני הוא האיש שיטחן לך את השכל בציונות כי אני לא מה "כבדים החנונים" אבל תלמד לנסח את עצמך בהיר ונקי כדי שאנשים יבינו ראבאק מה אתה רוצה מהם, אח שליייייייייי , כתבת שמונה משפטים בדיוק כמו שאתה מדבר עם החברים'שך בקפיטריה.. ועכשיו רגע רצינות: חלק יבינו למה התכוונת וחלק שיבחנו אותך בעתיד, בכל מיני מסגרות עבודה ויבקשו ממך לכתוב שמונה משפטים, ישאלו את עצמם: " מה קשור"? לזה בדיוק התכוונתי בתגובתי "שופעת ההסברים". ועל ניסוח ויכולות ביטוי אנשים רבים "נופלים" ולא מתקבלים למקומות עבודה - ח ו פ ש י ! יאללה, ספר לי (אם תרצה) איך הסתדרו לך העניינים. אין לי בכלל, ספק שיהיה מצויין.

אוקיי

שמע לי מר עיליי הסיפור יאמר ככה. המורה שלי לא חושב שאני מתאים לסקאלה הגבוהה ויצליח לפתור עד כדי 100 בבגרות. הוא רואה בי כאדם שהמדעים המדויקים זרים לו לחלוטין. מדוע הוא חושב כך? עקב כל מיני גורמים כמו הציון בפיסיקה הציון במתמ' שנה שעברה והמבחנים הראשוניים. אי לכך ובהתאם לזאת, מורי היקר הגיע להחלטה שכדי להישאר באותו קו עם ציון הבגרות הוא יגיש אותי על 70-75-80. ניסיתי קצת להילחם אבל עמדה מולי חומה והבנתי שזהו אין מה לעשות. כעת אני שבו"ז אבל לא מרגיש כפגוע, לא אבד עליי הקלח(מקווה שלא טעיתי בכתיבה). אז לבגרות אני אלמד חזק חזק ואוציא ממש גבוה ואפתור שלוש שאלות מלאות. הוא חי בעולם שבו אני בקושי מצליח לפתור שתי שאלות. מקווה שאנוכי ניסחתי טוב וזה לא al hapanim. בתכל'ס גבר שמע, אני יודע לנסח כשאני רוצה. לפעמים אני לא מצליח להבהיר את עצמי מפני שאני לא יודע למה אני מתכוון בדיוק ולא בטוח על השאלה או התשובה אז ככה אני עושה קיצורי דרך. ביי לבינתיים

עוד רעיון

לעשות אחר כך בגרות חורף במתמטיקה! גם לי היה סיפור כזה - לא הייתי מוצלחת במתמטיקה, מורה גרוע, הגשה על ציון מגן גרוע, הוצאתי לא רע בבגרות, אבל בשקלול יצא רע. בחורף אחרי ניגשתי לבגרות, למדתי לבד, והוצאתי 90. בלי מגנים, בלי טובות ממורים. אני לבד. זה לא רק הציון, גם הסיפוק.

יפה

ותודה על הרעיון, כשמצליחחים ולומדים לבד אז זה סיפוק סיפוק. אבל כל הקטע הזה זה נגררת. אולי יהיה קורסים מהבצפר לבגרות קיץ, אני אראה.

ע י ל י י

New member
חה חה חה

לא רק שאתה בסדר אתה גדול הצלחת להעלות בי חיוך גדול ורחב על הפנים !!! אח שלי איתגרתי אותך - כזה כאילו ? אז ישבת לנסח אז'ונגלייר? רק אל תבזבז עליי זמן יותר מידי, תשקיע בלימודים "יותר עדיף" ! יאללה גבר עכשיו שכנעת אותי, אני לא מוכן לשמוע על אף ציון פחות מ 90 - 95 ברור ? ! הבנתי את האמביציות שלך. ציון של 100, יזכה אותך במנה נוספת של טגרטול..בונוס. יאללה ביי

הי וינסנט

אני לא מצליח להבין משהוא, ואולי להשכלה הכללית שלי. מזה להגיש אותך לציון ? אני מבין להגיש ל- 4 או 5 יחידות. לידיעתי , אם תיגש ל-4 יחדות , תוכל במיסגרת ביה"ס , כבר בצבא לגשת ל- 5 יחידות. מורים מתקשים להבין שיש אנשים שנימצאים במגמת עליה, מתחילים את השנה ב- 60 ולקראת הסוף מגיעים אפילו ל- 90. הם מזדרזים לקבוע סטיגמות. על איזה מיקצוע אתה מתכנן בעתיד? ניראה שיש לך קשים מאוד מסוימים , ולאחר שתתגבר על נקודות מסוימות בחומר , תוכל לרוץ קדימה, תנסה לקחת שיעור פרטי. אם אין ברירה, בוא תכה את המומחה, תן שאלה וננסה לפתור אותה.

נראה לי שהבנתי את הבעיה

היום חילקו את הבגרויות לשאלונים 01,02,03....07 אז 4 יחידות זה 3 שאלונית 03 04 05. עכשיו השיחה המדוברת היא על ציון הגשה לשאלון 04. יום שני הבגרות שמורה פרטי לא יעזור בכל מקרה אני יושב לומד לבד עם חברים מה שיוצא. בכל מקרה תודה לכל מי שהגיב.

למעלה