חייב לשתף אתכם!

Dave1972

New member
חייב לשתף אתכם!

אתמול הגעתי לשיא שלילי במדד הסוכר!
124, וזה אחרי שבת (ואנחנו הדתיים לא עושים דיאטה בשבת) שאכלתי בה חלה מתוקה באופן רגיל (חולה על זה) ואפילו 2 פרוסות עוגת שמרים במוצ"ש.
האמת שבמוצ"ש היה לי 178 ואז החלטתי לעשות הליכה (במקום הריצה הרגילה) כי אמרו לי שזה יותר טוב לסוכר. ובאמת, חצי שעה אחרי ההליכה הייתי 124. זה שיא שלילי עבורי.
והכל בזכותם! באמת!

תודה!

11מתוקה

New member
למה אתה צוחק,אני מתכוונת לכל מילה.

על הנושא הזה יש לי דעה נפרדת. אני חוזרת בתשובה כבר 30 שנה.

ladybug4NLP

Active member
מעניין שאצלי הליכה של 2 ק"מ לא עושה כלום לסוכר

אולי כי ההליכה שלי די מתונה? (הכל בהתאם ליכולת כמובן)
אני הולכת, לא מטיילת-אבל כלום

tulkin

New member
ניסוי וטעיה...

מנסים הרבה וריאנטים על סוג הפעילות, משך, עצימות/רמת קושי, תזמון וכו', עד שמוצאים את מה שעובד הכי טוב. וגם אז זה עלול להשתנות בהתאם למיליון גורמים סביבתיים ואישיים. לי למשל יש מסלול שאם אני עושה אותו בבוקר אז הסוכר קופץ לי ב20-30, וכשאני עושה אותו בערב, הסוכר נופל ב20-30 בתוך פחות מרבע שעה. אותו מסלול בדיוק. אותו קצב, אותו דבר. לא משנה מה אכלתי לפני. בוקר-עולה, ערב-יורד. מוזר.

Dave1972

New member
אני הולך הליכה מהירה ומשתדל לשמור על קצב קבוע

אני אבדוק את זה עוד פעם בקרוב. אולי הערב.

Dave1972

New member
נהדר. בדרך כלל אני רגיל לתגובות ציניות.

אני מתנצל שחשדתי בכשרות.

Dave1972

New member
אתמול ציפיתי לשבור את השיא הזה, אבל...

אתמול ב-19:00 בערב הייתי 126! רק 2 נקודות מהשיא ההוא.
הייתי בטוח שאם אני אעשה הליכה, ארד לסביבות ה-100.
אז עשיתי הליכה כשעתיים אחרי זה, אבל בערך שעה לאחר ההליכה הייתי 135! :(
כנראה שה"אשם" הוא הקפה ששתיתי קצת לפני ההליכה (עם חלב וסוכרזית). באסה.

תומרונתם

New member
מנהל
אתה צריך לזכור שגם למד הסוכר יש "טעות מדידה"

ובעצם, 126, 124, וגם 135 הם "אותו דבר". לכל מדי הסוכר יש "טעות מוצהרת" של עד 10-15%, ולכן לא כדאי להיתפס למספר עצמו, אלא למגמה. וכרגע ברור שהמגמה שלך היא באיזור ה-120-130 וזה מעולה!
אז תמשיך ואל תתן לערכים מקומיים להעכיר את רוחך

Dave1972

New member
אז זהו. חשבתי שאני גיבור גדול והפסקתי את הכדורים

תמיד היתה לי הרגשה שהכדורים לא ממש עוזרים. עכשיו שהמגמה היתה ברורה לכיוון מטה, והתחלתי עם ספורט - חשבתי שאני חכם גדול ואתמול לא לקחתי כדורים (2 ביום). האמת שגם לא מדדתי את עצמי רוב היום. אחה"צ רצתי 4 ק"מ. עומס ספורטיבי גדול יותר ממה שעשיתי לאחרונה (2 ק"מ ריצה או 3 ק"מ הליכה). הייתי בטוח שזה יוריד אותי יופי.
שעה אחרי מדדתי את הסוכר וקיבלתי זבנג (עוד משתמשים במילה הזו היום?). 162! מה? אחרי 4 ק"מ ריצה? הייתי בשוק.
אבל לא נשברתי. אכלתי חתיכות חזה עוף בירקות מבושלים שאשתי הכינה לי ברוב טובה. ולא לקחתי גם את הכדור של הלילה.
בבוקר קמתי עם 185. פאק!
&nbsp
חוזר לכדורים ומהר!

tulkin

New member
כן.

אני עדיין בלי תרופות, ונדמה לי שהתחלתי בנקודה גרועה משלך, אם כי מצבי אחר לגמרי.
בפורומים שונים שמעתי על לא מעט אנשים שהצליחו להפחית באופן משמעותי ואף להוריד לגמרי את מינון התרופות שלהם עקב התמדה בתזונה ובפעילות גופנית. הסיבה העיקרית לסוכרת סוג 2 היא תנגודת אינסולין, ואפשר לשפר מאד מאד את מצבה על ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית מתאימה. זה לוקח זמן (ולא תמיד מצליח - אבל תמיד שווה לנסות).
&nbsp

אבו זקן

New member
תרופות

אני לא זוכר אם סיפרת אליו תרופות אתה לוקח, אבל אם מדובר במטפורמין (ידוע גם בשמות מסחריים שונים כמו גלוקמין או גלוקופג') ואם אתה לא סובל מתופעות לוואי, למה אתה כל-כך מוטרד ממנו? יש לו מעט חסרונות ודי הרבה יתרונות (למשל כנראה שהוא מוריד קצת LDL, הוא משפיע לטובה על צמיחת נוירונים במוח (לפחות אצל עכברים
) וייתכן שיש לו גם השפעה במניעת סרטן מסוגים שונים).

Dave1972

New member
סתם בגלל שאני לא אוהב לקחת תרופות...

וכן. אני לוקח גלוקומין.

למעלה