חייב לשתף אתכם

רק שבק

New member
חייב לשתף אתכם

ביולי 07, לפני שנה וארבע חודשים הייתי בפקק בסמוך לצומת "קוקה קולה" ליד גבעת שמואל. ב 90 FM השמיעו את "הקצב הוא המסר", בדיוק שזה נגמר שם, השיר הושמע גם בגלגל"צ, איך שהוא נגמר שם, שמעתי אותו ב 100FM, ומייד אחרי כן גם ב 99FM. כן, שמעתי את השיר 4 פעמים רצוף בתחנות השונות. במקרה או לא חודש אחרי כן 6,000 איש התפוצצו על רעננה, שידור חי בגלגל"צ. שב"ק נכנסו לעשיה. "בום קרנבל" הוא דיסק מופת, לא פחות מכנען 2000. הרדיו שדוחף כל הזמן את עברי לידר, אמדורסקי, קרן פלס ועלמה זוהר, זה אותו הרדיו שהשמיע בשנים 96-99 את שב"ק ללא הפסקה. השירים עדיין קיימים וטובים, עומדים במבחן הזמן. אבל הרדיו בשלהי 08 מתעלם משב"ק ס'. פתאום המוזיקה כבר לא רלוונטית, הרדיו לא דוחף, לא מעודד. שתיקה. תירוצים יש בשפע, לא מעניין אותי. העובדות: עטיפה של ממתק מכר פלטינה. הרדיו לא יכול היה להתעלם מזה. שב"ק נבחרו ללהקת השנה ובשנת 98 נבחרה במקום החמישי ברשימת 50 המשפיעים על הנוער ב 50 שנות המדינה. אי אפשר להתעלם גם מזה. זה לא הופך את המוזיקה לטובה יותר או פחות, זה מכריח את התקשורת לסקר את שב"ק ס' באופן חיובי. כי עם הישגים אי אפשר להתווכח. אני זוכר כתבות ב 7 לילות, אני זוכר את שב"ק אצל דודו טופז בפריים טיים של ערוץ 2, בתקופה שהתוכנית עשתה 30% רייטינג ללא קושי. אני זוכר את שב"ק בטקס אנשי השנה כאורחי כבוד שרים עם מוני מושונוב בשידור חי בערוץ 2 (פלומפי עלה בלי מכנסיים). שב"ק הייתה שם - נגעה בשמי הקונצנזוס, אין סיבה שהיא לא תחזור לשם. הכל תלוי בכמה דיסקים יימכרו עד סוף השנה האזרחית. הדיסק החדש של שב"ק לא מוכר מספיק. אם הדיסק היה מוכר זהב עד עכשיו - היו משמיעים אותו יותר ומכאן הדרך לפלטינה הייתה הגיונית יותר, כמו גם ידיעות על הופעה קרובה. אם שב"ק יעשו פלטינה, התקשורת תסקר את זה כ: "האמפריה לא מפסיקה לרגע", אם הדיסק לא יגיע לזהב, התקשורת תסקר את זה כמשבר: "האמפריה נפלה שנית" במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב היא תמשיך להתעלם. אני מקווה מאוד שהדיסק יגיע לפלטינה, זה חשוב לי. אני רוצה להמשיך לראות את שב"ק בהופעות המוניות, ולא רק פעם בכמה שנים. אני רוצה ששב"ק ימשיכו ליצור ויעשו דיסקים נוספים. שב"ק זה הפס קול של ההתבגרות שלי, זכרונות טובים מתקופה מצוינת. לא רוצה שזה ייגמר לעולם. זהו, שיתפתי.

צודק ב100% ומזדהה איתך לגמרי

אבל אתה צריך לזכור שאנחנו בעידן יותר מודרני יותר. ושאני אומר מודרני אני מתכוון בתחום המיחשוב והאינטרנט. ב-95,97 לא יכולת להוריד את הדיסקים באינטרנט - ולכן זה מכר. כיום, 4 לחיצות, 15 דקות של המתנה (7 אם יש לך אינטרנט באמת מהיר) ויש לך את "בום קרנבל" על המחשב. אני לא אומר ש"בקום קרנבל" לא מוכר רק בגלל זה, זה ברור שב98 אהבו את שב"ק הרבה יותר, אבל זוהי סיבה בהחלט משמעותית שמשפיעה על המכירות ועל הרדיו.

shaylev69

New member
מסכים איתך כמעת להכל ויש לנו אפילו מה לעשות

אנחנו רוצים ששבק יקבלו את הפלטינה כדי שייתחילו לרוץ עוד הופעות ואנחנו רוצים לפתוח את הרדיו ולשמוע שבק בכל רגע מקום ראשון במצעדים כל אלו אפשר להשיג בלי שום בעיה אנחנו נתקשר פעם ביום או פעם בשבוע ונבקש לשמוע שיר אמנם בן אדם אחד לא משפיע יותר מידי אבל אם כל חברי הפורום יבקשו ויצביעו זה ילך בקלות לגבי הדיסקים זה בעיה כי באמת צורבים אבל אני בטוח שמי שאכפת לו יקנה את הדיסק לסיכום אני מסכים שאם לו יקרה כלום מבחינת הרדיו והתקשורת לא נתקדם כלכך אבל אני חושב שאנחנו יכולים לשנות את הפלי-ליסט ולדחוף את שבק לטופ אז יאללה נתארגן על שיר ויום בשבוע או יותר שבו נצביע ונבקש לשמוע שבק בתחנות השונות

רעיון טוב

מה היו תוצאות הסקר "השיר הטוב ביותר באלבום ?" נתחיל איתו נתקשר ונבקש חברים, אנחנו רוצים שב"ק ולא מקבלים !!!!

maici

New member
לא רק צורבים

שבוע אחרי ההופעה בהאנגר הייתי באוזן השלישית. פתאום ראיתי את הדיסק החדש ב32 שקל, נראה לי זול מדי ופתאום קלטתי שיש כבר יד שנייה...

kombinaizer

New member
לא מסכים איתך

הדיסק החדש לא נמכר בגלל שהעם לא התלהב מהשירים ברדיו, שכנראה לא הושמעו מספיק בגלל שהרדיו לא התלהב. בסופו של דבר הרדיו מחליט על מוזיקת המיינסטרים בארץ. חוץ מזה עטיפה של ממתק הוא דיסק הרבה הרבה הרבה יותר טוב מהחדש. וגם אני, לא קניתי את הדיסק של שבק.

natan44

New member
מסכים לגמרה

אתה צודק בהחלט גם אני עד בום קרנבל הייתי שומע רק צרובים אבל מאז ששבק חזרו אני מבין את החשיבות של קניית דיסקים אם רוצים שהם ימשיכו ואני מחכה למשכורת כדי לעשות קניה גדולה של כמה וכמה אמנים שאני ממש אוהב ומעריך ורוצה שימשיכו ליצור אני חושב שצריך להחזיר את עסק שחור או לעשות משו בסיגנון כדי שתיהיה במה לסיגנון הזה של המוזיקה כי הוא גם ככה לא מושמע הרבה אני חושב שהדיסק של שבק לא תפס כי לדעתי הם לא עשו בחירה נכונה של הסינגלים שהם שיחררו המאזינים ציפו אחרי 8 שנים של שקט לישמוע את שבק של עטיפה של ממתק לפי דעתי יפה שהם שיחררו את בום קרנבל אבל הם היו צרכים גם לשחרר את הרצל אמר שבטוח היה תופס את מילחמה ואת זמן לבלאגן ואז הסיקור התיקשורתי היה בטוח הרבה יותר גדול כי אי אפשר לישתוק אחרי ששומעים כאלה שירים בקשר להצעה של לבקש שישמיעו את שבק אני מוכן להשתתף אבל אני לא שומע כל כך רדיו אז פשוט תשלחו אליי טלפונים של תחנות ואיזה שיר ניבחר ואני יתקשר וידאג שהוא מושמע חודש טוב לכולם ויאלה מילחה צבא השוף יוצא לפעולה

אני לא יודע למה משמיעים אותו ולמה לא

אבל אני יכול להגיד לך, שלדעתי, האלבום החדש לא מתקרב אפילו לרמה של כנען ועטיפה של ממתק. היום אנשים לא צריכים לשמוע שירים ברדיו כדי לקנות אלבום. היום אנשים קודם כל מורידים, מתרשמים, ואח"כ קונים או לא קונים. מה שאומר שהרבה מאוד אנשים התאכזבו.

למעלה