חייב לציין למרות....

ערפד1

New member
חייב לציין למרות....

שאני באמת אוהב כל כולי את רומח הדרקון זאת עדיין לא הסידרה הטובה ביותר שקראתי שהיא פנטזיה לא חסרות סדרות טובות הסידרה שיכולה להשתוות לרומח הדרקון זה מחזור כישור הזמן (18 ספרים בעיברית וכל שאר הספרים לא יצאו עדיין בעולם) הסידרה היחידה שממש עוברת בלי בעיה את רומח הדרקון זה "בלגריאד" "מלוריאן" "בלגארת המכשף" "פולגרה הקוסמת" כל 12 הספרים הללו מעל לכל יכולת כתיבה יצירתית שראיתי בחיי פשוט מדהים הסיפור השלם הזה וכל כך אמיתי הכל נשמע ונראה (ומה לעשות שאין שם דרקון כמו שאת רוצים? אלה משהו דומה אבל איטי וטיפש? ונקמני מאוד?) בכל מקרה לפי דעתי ושל עוד כמה זאת הסידרה שעולה על רומח הדרקון דבר שני מלא אנשים שאני מכיר אוהבים את הסידרה מהאזור שלי

Ophel McNeil

New member
כישור הזמן?! כישור הזמן?!

איזה ספר משעמם..... ורנד כל כך אדיוט וחסר אישיות שאפשר למות.... אני פשוט לא קוראת קטעים שהוא מופיע בהם, חד וחלק. למעשה, הסיבה היחידה שאני ממשיכה את הספר האיום הזה היא נינאב. שולתת!!1 לחלוטין! (טוב, מי הראשון שיקפוץ ויגיד שיש לי שגיאות כתיב? ~_~).

Palass

New member
מסכימה.

אדינגס הוא הרבה יותר טוב מהיקמן ווויז. אין מה שלהשוות. אבל.. כישור הזמן? הסדרה של ג´ורדן זה הסדרה הכי פחות טובה שקראתי, אולי סדרת מאדים גרועה יותר. אולי. ג´ורדן לקח קצת מכל ספר (כן. הוא בפירוש העתיק) פנטזיה אחר שאני מכירה, את כל החלקים הפחות טובים של הספרים וחיבר אותם היחד. כישור הזמן זה מה שיצא. סדרה נמרחת. כלום לא קרה ב18 ספרים שהוא כתב עד עכשיו.

strahd

New member
חבר´ה להרגיע

מה הדיבורים האלו על רוברט ג´ורדן? מי פה מעז להוציא את ראשו מהכוך האפל שלו ולהגיד משהו רע? כישור הזמן שולת!!!1 וחוץ מזה, הסדרה עצמה לא כל כך כיפית בגלל התרגום האיום והנורא שלה. תקראו באנגלית, אמנם כל ספר הוא בקירוב 1000 עמודים, אבל כשמסתכלים על הסדרה, היא סדרה מקיפה, עשירה, מלאה בפרטים קטנים על כל דבר. חלק זה יעצבן, חלק זה ירשים. אתם צריכים לקרוא שוב מהתחלה ולהמשיך לאט לאט, להבין את האוירה של הספרים שהיא יותר איטית מרומח הדרקון, יותר איטית מאדינגס (שלא כל כך משהו מלבד הבלגריאד והאלניום), אבל היא מתפתחת לכיוון עוצמה ענקית ויש שם קטעים מדהימים ברמה אפית לחלוטין. כל מי שמשמיץ את כישור הזמן, יוצא נגדי! ראו הוזהרתם!

Magma99

New member
מסכימה בהחלט

שלושת הספרים הראשונים (שישה בעברית) היו נסבלים ואפילו דיי נהנתי מהם אבל הסדרה הפכה להיות מאד נמרחת ומאד מעצבנת גם רנד הוא אחת הדמויות הכי מעצבנות שיש הוא כל כך סנוב ושחצן (אני הדרקון שנולד שוב! כן זה אני תשתחוו לפני בגלל כמה נבואות מלפני שלושת אלפים שנה) אלוהים איך התאהבו בו שלוש בחורות (אינטיליגנטיות?!) בכלל?? במשך ספרים שלמים לא קורה כלום. רנד נפגש עם מליון לורדים... רנד הגדול מכולם לא יתן לאאס סדאי לתמרן אותו (הוא פשוט יכריח אותן לציית לו). אחרי שהופכים את כל הנשים בסדרה לתככניות מניפולטביות (בייחוד כלפי גברים אבל לא רק) משפילים אותם וזהו (שידעו מה המקום שלהם- לציית לדרקון). שתי הדמויות הטובות היחידות בסדרה הן נינאב (המאגניבה) ובירגיט קשת-כסף. מאגמה

Ophel McNeil

New member
נינאב שולתת!!1

(זאת לא שגיאת כתיב, רדו ממני). היא הסיבה היחידה שאני ממשיכה לקרוא את הספרים.... היא כל כך קורעת! אגב, ברנד לא התאהבו רק שלוש נשים! כמעט כל אשיה שניה שפוגשים נופלת לרגליו....
*מקיאה* ותודה לאל לאנשים שחילקו את הספרים האלה לשניים כל ספר, אחרת לא הייתי שורדת..... כי לטעמי דווקא התחלת הסדרה פשוט משעממת, ודווקא ההמשך יותר טוב. מה שמוזר בהתחשב בעודה שהדמויות נעשו יותר ויותר גרועות. אגווין נהיית מתחנפת שזה למות, מוריין נעלמה לחלוטין, מעט נהיה שיכור רודף נשים, פרין מאבד את זה לחלוטין ונכרך אחרי פייל, גאווין עשה מעשה שלא יעשה, ואליין נהייתה חולת אהבה. רנד דווקא השתפר, אבל הוא עדיין גרוע למוות....
ושוב, רק נינאב. היא שולטת!

Magma99

New member
מעניין

מה גאווין עשה? מאט בהחלט מרגיז בהתחלה הוא היה דמות חביבה ומצחיקה אבל עכשיו אי אפשר לסבול אותו חבל שמוריין נעלמה (למרות שגם אותה הצליח רנד "הדרקון הגדול מכולם" להשפיל) אגווין בכלל מעצבנת היא והחוכמות האילאיות (מטומטמות וסטריאוטפיות) אליין לא מתנהגת כמו מלכה (יותר כמו ילדה קטנה שלא מבינה מהחיים שלה) ובכלל רק נינאב ובירגיט שולטות !!! מאגמה

strahd

New member
על מה אתם מדברים ../images/Emo58.gif

נכון שרוב הדמויות בספר מעצבנות, אבל אתם שוכחים שהם מתנהגים מתוך אישיות של נשים שגדולה נכפתה עליהם. רנד, פרין ומאט הם נערים מכפר שמוברחים על ידי אאס סדאי בעל כורחם וצריכים להתמודד בפתאומיות עם אחריות הרבה יותר גדולה ממה שהם אי פעם ציפו. רנד לומד שהוא יכול להשתמש בכוח האחד ולכן הוא ישתגע והנבואה מספרת על מותו, והוא צריך להתמודד עם זה. ברור שהוא נהיה מגלומן, כי הוא מכריח את עצמו להיות שליט והוא לא יודע איך. לאחר מספר ספרים הוא לומד איך להתנהג ומתחיל להיות יותר פרקטי. מאט מקבל על עצמו זכרונות של אדם וצריך להתמודד עם זה. הוא לא הופך להיות שחצן או סנוב ומנסה להבין מה קורה לו. פרין מתחתן עם פייל ולומד איך זה להיות נשוי ולגלות שהוא כבר לא חי בשביל עצמו בלבד אלא גם בשביל אדם אחר ולומד להקריב הרבה בשבילה. הדמויות מתפתחות אמנם לאט אבל הן מתפתחות מתוך החוסר הבנה וההחלטות השגויות שלהן את הדרך הנכונה. אם היו אומרים לכם שאתם עתידים להיות אודני העולם והשליטים הגדולים, מה היה קורה? מי שרוצה לדעת מתי רנד משתנה זה אחרי הקרב עקוב הדם עם הסנצ´ינים בספר "נתיב הפגיונות". לאחר שהוא טובח כמעט את כולם כולל הצבא שלו, הוא מבין שהוא הלך רחוק מתי והופך להיות יותר שקול ופוליטיקאי.

Magma99

New member
../images/Emo58.gif

רנד היה משוגע מההתחלה (אני כל כך לא סובלת אותו) אחרי כמה ספרים?! אם הוא התחיל בספר הרביעי (שמיני בעברית) לשלוט על האילאים ורק עכשיו בספר התשיעי (שמונה עשרה בעברית) הוא התחיל להיות להיות "שקול ופוליטקאי" אז הוא מגלומן מטורף סנוב ושחצן כבר 5 ספרים יותר מדי (שזה בערך חצי סדרה נכון לעכשיו). מאט האומלל עם הזכרונות... אוי מסכן קטן זה לא ממש מפריע לו לרדוף אחרי כל אישה/נערה שהוא פוגש. מתי הסדרה הזאת תגמר? ושאלת מליון הדולר האם רנד (הדרקון הענק שיציל את כו-לם) באמת יציל את העולם מאדון האופל הנוראי ?!?! (התשובה בספר המליון ושלושים של כישור הזמן)

Ophel McNeil

New member
גאווין המטומטם (ספוילר?)

נלחם נגד האדמרלין.....
אגב, סטרנד (?), תן לי להראות לך את הספרים האלה מנקודת המבט שלי- שמונה ספרים (אני עכשיו בתשיעי), ארוכים ארוכים ארוכים, מלאים באנשים שלא עושים כלום, פשוט לא זזים. כל הדמויות כמעט חסרות אופי, ונשלטות ע"י מישהו אחר, אף אחת מהן לא מצליחה לבצע פעולה שלמה בעצמה, וכל דבר גורר אחריו איזה פתגם. הדמוצת הראשית משעממת למוות, כל הספרים הראשונים רנד אומר בדיוק שני משפטים - "אני לא הדרקון" ו"מאט הוא אבא שלי". דמויות נעלמות, נספגות, משנות את האופי, וכל זה קורה כמעט ללא סיבה. איך פתאום מוריין נעלמה? ממתי אגווין נהייתה חנפנית? מה הבעיות של מעט?! ועוד. היחידה שעוד מצליחה לעניין היא נינאב. אוי.... אני כל כך אוהבת אותה!!

ערפד1

New member
למה לריב כל כך על זה?

פשוט להגיד ששיר של אש ושל קרח זה הסידרה קשה לקריאה יצאה רק חצי מימנה היא אם מלא פרטים קשים להבין ולזכור את כולם אבל אחלה של סידרה אחרי הפעם השלישית שקוראים אותה או הבלגריאד והמלוריאן האדירות אבל לא משנה ניניאב? נחמדה אבל לפי דעתי פריין הזאב הכי נחמד למרות שהכי כיף זה לקרוא על השלישי זה אם הקוביות הכי נחמד לדעת מה קורה איתו לגבי בת תשעת הירחים ולגבי המטה המיוחד הזה שלו והכוחות שלו מאוד מעניין מאט לא? היצור הזה בכל אופן אני מאוד נהנתי מהסידרה אולי כי אני מבין אותה אחרת מאחרים בגלל המצב האישי שלי זה תמיד היה אחד יחד אם השני כל הספר שאתה קורא נקשר ישירות למצב שלך או שאתה מתחבר אליו או שלא

Palass

New member
שיר של שאש ושל קרח?!

עכשיו הגזמת לחלוטין!! זאת הספר היחיד שקראתי שהפסקתי באמצע! היחיד! ספר מרוח לחלוטין הרבה הרבה יותר גרוע מג´ורדן במשך500 עמודים (מה שהצלחתי לקרא מהספר הראשון) לא קורה כלום! עלילה גרועה. או יותר נכון להגיד: חסר עלילה בעליל! הדמות היחידה שהוא הצליח לבנות אותה טוב זה הילד שקיץ שייך לו! וגם אותה דמות מתבססת על אופיו של הזאב!

Palass

New member
האילאים הם העם השולט~!

בכל מקרה, הם שלטו עד שהג´רדן הזה הפך אותם לפחחים. (לעובדי דרך העלה) זאת היתה טעות לדעתי. היא הרסה את כל האני שלהם. את כל המהות שלהם. וזה טיפשי לחלוטין כמובן.

strahd

New member
ההודעה הקודמת היא ספויילר ../images/Emo58.gif

פאלאס, הגם אתה חוטא בספויילרים? ההודעה שלי גם מכילה ספויילרים בנוגע לכישור הזמן ושיר של אש וקרח. וחוץ מזה בואו נעשה סדר קטן. כישור הזמן: סדרה בת 9 ספרים בקרוב ה-10. ובתגובה לאופל: טאם הוא האבא המאמץ של רנד לו מאט, שהוא חברו מילדות. גאווין לא נלחם נגד האמירלין, להיפך הוא שיתף איתה פעולה והוא מגן על טאר ואלון, אגווין, אהובתו יוצאת נגדו ומטילה את המצור על טאר ואלון ורק בספר הבא נדע מה קורה. אגווין היא לא חנפנית בכלל!! היא בכלל פוליטיקאית ואם קראת את נתיב הפגיונות היית יודעת שהיא בסוף הספר מתחמנת את האאס סדאי של סאלידאר להצביע על הטלת המצור על טאר ואלון, וזה הישג משמעותי בעוד אחד מהארורים נמצא ממש לידה ומטיל עליה לחשים כל הזמן... והנושא של האיאלים שהם בעצם הפחחים. זה היה ידוע מההתחלה. תקראו בספר הראשון, כתוב שהאיאלים נותנים לפחחים מעבר חופשי במדבר והם היחידים. רואים שיש להם המון דמיון ביניהם ורואים איך הם התפלגו בעידן האגדות. לדעתי הגילוי של זה היה אחד הדברים הטובים ביותר בסדרה וההתפלגות של האיאלים שלא היו מוכנים לקבל את ההסטוריה של גזעם והצטרפו לשאידו וקוראים לעצמם חסרי האחים, היה רעיון סוציולוגי מרתק על חברה ששוברים אותה לשניים ושלא כל אחד אומר, "טוב, רנד צודק נלך איתו", אלא כמה יוצאים דווקא נגדו והם לא החבר´ה הרעים. ובנושא שיר של אש וקרח: 3 ספרים בקרוב ה-4. הסדרה שנחשבת היום לסדרת הפנטזיה הטובה ביותר בעולם ובצדק!! סדרה מדהימה, אמנם עם חמישים אלף דמויות כמו כישור הזמן, אבל מרהיבה בהיקפה ובעלילה המרתקת שלה על ממלכה הנקרעת בין 5 בתים גדולים במלחמה שדווקא הדמויות הראשיות נופלות כמו זבובים. אסור להיקשר רגשית לדמות כי היא תמות במהרה. ספר שאי אפשר לדעת מה יקרה בפרק הבא. מומלץ בחום!

Palass

New member
מה זה ספוילר?

אנ יכולה לכתוב בראשית כל הודעה שאני כותבת "ספוילר". כי קראתי ספר כזה או אחר שאחרים לא קראו. אז מה? אני כותבת ספוילר רק על פרטים מספרים שלא תורגמו לעברית. אם לא - הייתי יכולה להגיד שספוילר שתניס וגדיל חברים. נה? אגווין היא באמת טובה. אבל הארורה לא הטלה עליה לחשים. היא היתה כפופה לרצונותיה של אגווין. אף אחד לא דיבר שכולם צריכים להיות בעד רנד. אני רק אומרת שמה שג´ורדן עשה לאילאים (בהתחלה או בסוף - זה לא משנה) זה הרס לאילאים את המהות שלהם. בכל מקרה, בקשר לשיר של אש ושל רקח - הסדרת פנטסיה הטובה ביותר?! שטויות! אופוס כותבים את זה באחורי כל עטיפת ספר. אני קראתי המון ספרי פנטסיה ובמבט לאחור הסדרות הכי טובות לדעתי זה של: אדינגס: מלוראין, בלגריאד וכל מה שכרוך בכך. ומחזור שער המוות. אחרי זה ב: סדן הקרח, האלף האפל, ריבנלופט...

strahd

New member
מה זה ספויילר../images/Emo58.gif

ובכן להגדרה המקצועית: ספויילר זהו מאורע או נתון המסוגל להרוס הפתעה של הספר, סרט או יצירה כלשהי. לדוגמא: דמות מתה, נפתעה בנוגע לזהות, מצב ו ענין כלשהו שלא מתברר מהרגעים הראשונים של הסדרה. לדוגמא: לומר למי שלא ראה את מלחמת הכוכבים שדארת´ ויידר הוא האבא של לוק סקייווקר. אני רואה שאת קוראת הרבה ספרים ובמיוחד בעברית, אבל עליך להבין שלא כולם הספיקו לקרוא אותם ממגוון סיבות כמו: הספריה שלהם לוקה בחסר, רק כרגע הם גילו את רומח הדרקון, שער המוות, כישור הזמן, וכו´ וכו´. למשל אני הולך להגיד עכשיו ספויילר שמי שלא קרא את נתיב הפגיונות יגלה הפתעה שאולי הוא ירצה להיות מופתע ממנה. אז לכן הספויילר מראה שמי שלא רוצה לקרוא שלר יקרא. נהוג לתת מספר שורות כדי לא להתקל בטעות בספויילר. העוזרת של אגווין, חאלימה, היא בעצם אחת מהארורים. בלתאמל שהתגלגל בגופה של אראנ´גאר. כל פעם שחאלימה מעסה לה את הקרקפת בגלל כאבי הראש, היא גורמת לה לכאבי הראש בעזרת לחשי ניצול. ובקשר לשיר של אש וקרח, אני לא קורא מה כתוב מאחורה ולא קורא בעברית, כך שאני מדבר על דעתי ודעת אנשים אחרים שלא חשוב מי שאני נותן לו לקרוא את הסדרה מתמכר ונהנה. זוהי סדרה של מבוגרים. אולי תקראי את הסדרה עוד כמה שנים ותהני יותר.

Palass

New member
אני יודעת מה זה ספוילר.

אני רק אומרת שאם נדאג כל הזמן לספוילרים בקושי נוכל לנשום. לחשי ניצול? איך אתה יודע? לא היה כתוב על זה בספרים. וגם לא כתוב שחאלימה היא ארור למרות שהיה ברור שהיא מטילה כשפיחם מאוד חזקים על אגווין. (אולי הסיבה שאני כן קוראת את כישור הזמן היא בגלל המורכבות של הכשפים שם. זה אחד הספרים שבו הכי מפורט איזה כשפים יש וכל זה.. למרות שצורת עשיית הקסם - מאיפה זה מופיע - זה לא ממש מובן.) שיר של אש ושל קרח: תראה, יכול להיות שלא קראתי מספיק כדי להכנס לתוך הספר. (מה שרק מוסיף בגנותו של הספר, כי אחרי 500 עמודים הוא לא יוצר עלילה)

ערפד1

New member
טעות אחת

לאגווין אין שום ארור לידה זאת אסס סדאי העוזרת של אגווין שתתגלה בקרוב חחח כמה הרבה לא מבינים כאן חצי מהסידרה ומדלגים על הרבה פרטים ויצאו עוד הרבה ספרים בקרוב בסידרה שיר של אש ושל קרח זה לא בדיוק ככה זה כמה ארצות שלמות שקורסות תחת הריבים המשפחתיים יש מלא דמויות יותר מכל סידרה נכון וזה מאוד ארוך למשל מה אם הנסיכת הדרקונים? מה אם צבא הצפון הבלתי אפשרי? מה אם החומה הגדולה בצפון? מה יעשה בעל הזאב אדום העיניים? מה יעשו בלנסטריים? והסטארקים? יש מלא לכתוב ומי יודע מה הסופר יעשה בסוף?

strahd

New member
תקרא שוב ערפדי

ידוע כבר שחאלימה היא הארורה, מי האאס סדאי שהיא הארור, זה מעניין...

למעלה