חייב לספר לכם !!!!!

amos67

New member
חייב לספר לכם !!!!!

אתמול התקדמתי עוד צעד בגינה האורגנית שלי - הדברה ביולוגית קלאסית. אני גר בקיבוץ נחל עוז, בימים אלה יש התפרצות בכל הקיבוץ של כנימות עלה וגם אצלי בגינה. אתמול הלכתי לטייל בכמה מהמוקדים האלה, אספתי מושיות וכנימות עלה שהוטפלו ע"י צרעות ושיחררתי אותם על שיח השיבא שלי שמלא כנימות עלה. תוך פחות מדקה, מצאו המושיות את הכנימות והחלו לזלול. אני מנסה לתחזק את הגינה ללא ריסוסים בכלל. אני יודע שאפשר לרסס שום ועוד חומרים טבעיים דוחי חרקים, אבל אז הנענע לא תהיה טעימה.... השיטה שלי ישימה גם לעירוניים, אתם רק צריכים למצוא שיחים בשכונה שלכם ,שיש עליהם הרבה כנימות עלה.

sheda0ktana

New member
לא הבנתי לא הבנתי

כנימות עלה אוכלות כנימות עלה? יש לך תמונה של המושיות האלה, שנדע לזהות?

שלום...

אני קצת חדש כאן , אז נעים מאוד. (ויש לי מלא שאלות , אבל אחר כך). קראתי פעם על פרת משה רבנו שאוכלת כנימות...ועכשיו שאתה כותב שזה גם עובד אז אחלה. הבעיה שלי היא , שאני לא יודע בכלל לזהות כנימות. אני רואה שהעלים של צמחי הגן שלי לא בריאים. האם אני יכול פשוט למצוא פרת משה רבנו , לשים אותה בגינה על העלים החולים , ואם היא תמצא כנימות (היא בטח יודעת לזהות - חח) אז מצויין ויש לי פתרון. מה יקרה אם אין לי כנימות , תיהיה לי בעיה עכשיו עם פרת משה רבנו שמתרבה לה בחצר שלי ? תודה. אויור.

roni362

New member
פרת משה רבינו../images/Emo15.gif

לא הבנתי האם פרת משה רבינו טובה לגינה או לא?

amos67

New member
כן, פרת משה רבנו היא טובה לגינה

כנימות עלה הן מזיקים קטנים שבאים בכל מיני צבעים, הם מוצצים את מוהל התא בעלים ונגרם נזק של עיוות ופייחת. פרת משה רבנו היא חיפושית אדומה עם עיגולים שחורים והיא לא צמחונית אז היא לא יכולה להזיק לגינה.

Boojie

New member
אני כבר המון זמן מחפשת חיפושיות

כאלה לגינה שלי, ולא מוצאת בסביבה. יש המון מאלה שדומות לפרת משה רבנו (אתם יודעים, בשחור ואדום, אבל שטוחות יותר ולא עם נקודות אלא עם דוגמה משונה), אבל לא פרות משה רבנו. קריזה.

אור רון

New member
אלה שהן לא פרת משה רבנו

נקראות "חיפושית אש". לפחות לפי דבריה של גננת מדופלמת שאני מכירה...

נכון !

גם אני מכיר את ה"חיפושיות" עם הגב השטוח , מישהו יכול לומר , האם אלו גם אוהבות כנימות , או שצריכים את החיפושיות עם הגב העגול ?
<-----ככה הן אמורות להראות ?? ואם כן , אז איפה אפשר למצוא אותן ?? תודה.

לא הבנתי-לחפש כנימות בשכונה ולייבא

אותם לגינה שלי כדי שיחסלו את הכנימות הקיימות?? למשל ברחוב ישנם עצי הרדוף הנחמלים שהם מלאים כנימות בדרך כלל , אז איך הם יכולות לעזור לי להיפטר מכנימות בנענע למשל?? (אם הדוגמא של פרת משה רבנו זה סיפור ידוע ואין בזה חדש, אך מה פירוש כנימות שהוטפלו? על ידי צרעות? בתודה מראש על ההסבר שינתן

מוטי בר

New member
מה שנקרא הדברה ביולוגית, הכי טובה ו

כי פחות מזיקה גם לשרשרת המזון בטבע והלואי וכולם היו נוהגים כך. בהצלחה וידידות, מוטי.

YaFL

New member
עד כמה שאני יודעת

פרות משה או מושיות לא אוכלות את הכנימות אלא חולבות אותן ממש כפי שאנחנו חולבים פרות, לכן אני לא חושבת שהן עוזרות להדברה של הכנימות. תקנו אותי אם אני טועה. יעל.

למעלה