חייב להגיע לארץ

Ak477

New member
חייב להגיע לארץ

שלום רב, שמי מיכאל מאזו, בן 19. נכון לרגע אני מתגורר בקנדה,טורונטו. לקנדה הגענו(כל המשפחה) ביוני 2006, חודשיים לפני הגיוס שלי. מאז, אני נמצא פה שנה, אני מעריך כי אני מוגדר בצה"ל כעריק. מאז ומתמיד חלמתי להיות בצבא,קריירה צבאית היתה מטרה בעייני,אך היום לא מדובר בקריירה צבאית. היום מדובר בשאיפה להלחם לצד חבריי. באפריל 2006, חודשיים לפני שעזבנו התקבלתי ליחידה המובחרת הנקראת שלדג. אני מוכן לוותר על כל הטוב שבקנדה ולהגיע לארץ. אין לי ולו קרוב משפחה אחד בארץ, למעשה,כל קרובי המשפחה שלי מתסכמים באמא ,אבא,סבתא ואח. כאשר כולם בקנדה חוץ מסבתא,היא ברוסיה. אני רוצה לחזור לארץ,אני מפחד היות ואף אחד ממשפחתי לא תומך בי. אני זקוק לעזרתכם, אם תוכלו לעזור לי ולו בעצה הקטנה ביותר, נורא אשמח.

a 90s Noah

New member
אח שלי

קודם כל, תבדוק אם זה עדין אפשרי שתשרת בשלדג. לוחמים שמתאימים לא גדלים על העצים, אבל הם לא יקחו מישהו שהוא עריק שנה. תבדוק מה קורה עם זה לפני שאתה מחליט לעשות משהו. אם לא זה - אז אולי תבקש גיבוש חובלים/טייס, או להתמיין ליחידה קרבית אחרת. תתקשר ללשכת גיוס הם יפנו אותך למקום המתאים. אח"כ, אם אתה דואג בקשר למשפחה שלך ולמגורים בארץ, הצבא ידאג לך לדירה ותשלום נוסף ע"מ שתוכל לקיים את עצמך. את כל זה אתה צריך לברר עם מש"קית ת"ש (תנאי שירות), עדיף לפני שאתה בא לארץ. כל אלה ואחרים זה תנאים שמגיעים לך בשל היותך חייל בודד, שההורים שלו לא גרים בארץ. חופשות לביקור ההורים בחו"ל אתה מקבל מהצבא אחרי שנה בשירות של "התנהגות טובה" (בלי כלא ושטויות). משהו בסביבות 3 שבועות ע"ח הפז"מ ובהשתתפות כספית מלאה או חלקית של הצבא. שוב תברר אצל מש"קית ת"ש במוקד שיתנו לך בלשכת גיוס. שיהיה המון בהצלחה

היי מיכאל

לבת דודה שלי יש סיפור דומה. היא גם עברה לגור בוטרנטו מספר חודשים לפני הגיוס. היום היא כאן בישראל, בקיבוץ עירון ומשרתת בצבא בתפקיד קרבי. תנסה לבדוק את האפשרוות לגור בגרעין בקיבוץ, יש קיבוצים שעושים את זה ומעניקים לך מגורים, אוכל, הסעות ומשפחה אומנת...

למעלה