חייב ייעוץ דחוף!

RotemR

New member
חייב ייעוץ דחוף!

שלום! בכיתה י´ החלטתי להגביר 15 יחידות מחשבים מה שנקרא גם המגמה המדעית טכנולוגית (טכ"מ). היום אני ב - יב´ וזה נראה ממש טעות... המגמה כוללת 5 יח"ל של מדעי המחשב, 5 יח"ל של ניתוח מערכות ו- 5 יח"ל של פרוייקט בשפת c++. כיוון שאני לא יושע c++ ועלי ללמוד את השפה לבד, ומשום שחלק אומרים לי שכדאי להמשיך במגמה וחלק אומרים לי שלא - נוצר אצלי בילבול דרמטי ודילממה קשה, האם לפרוש מהפרוייקט או לא. נכון לעכשיו החלטתי שלא... אבל אני לא שלם עם עצמי. אני חייב לוודא שאני עושה את הצעד הנכון. יש מישהו נחמד שיודע על מה לעזאזל אני מדבר ויכול (בבקשה.. בבקשה!!) לייעץ לי??!?!? תודה מקרב לב, רותם.

תמר,

New member
זאת שאלה שרק אתה יכול לענות עליה

אם אתה מרגיש שזה מתאים לך ללמוד תכנות - אתה רק תהנה מזה בעתיד. עם רע לך עם תכנות - אולי כדאי לפרוש. בעניין הפרוייקט ב-c++, לדעתי שווה לך ללמוד את זה. וכאשר לומדים תוך כדי כתיבת פרוייקט ולא באופן תאורטי, לומדים יותר טוב ומבינים יותר טוב את השפה.

עידית_

New member
כתבתי כבר תשובה, והמערכת מחקה אותה

אז אני אגיד אותה שוב בקיצור. בגדול אני חושבת כמו תמר: השאלה העיקרית היא האם אתה אוהב את זה ונהנה מזה. עזוב אותך עכשיו משיקולים של תכנון העתיד. מה שאתה לומד בתיכון זה הרבה פחות חשוב לטווח הארוך ממה שאולי אתה חושב. תלמד במגמה שהכי מעניינת אותך. בקשר לפרויקט: אם זה נראה לך כרגע מאיים יותר מידי, אז תפרוש ממנו. י"ב זו שנה מספיק מלחיצה עם כל הבגרויות. למה לך להעמיס על עצמך עוד מטלה שתעשה לך את החיים קשים עוד יותר? אם אתה לא ממש רוצה לעשות את זה, אז תעזוב. לא יקרה כלום. אם תמשיך בלימודי המחשבים אח"כ באוניברסיטה/מכללה אז תאמין לי, יהיה לך מספיק זמן לעשות פרויקטים ב-C++... זו דעתי. ובהצלחה בכל מה שתבחר!

כנף

New member
חבל שטרחת לכתוב שוב...

המערכת לא איבדה את ההודעה שלך, אלא, מה שקרה זה, שההודעה שלך לא נכנסה למערך ההודעות בדף הפורום. זוהי בעיה שכיחה בתפוז, כרגע, ואת ההודעה ש"נמחקה", את יכולה למצוא בהודעות האחרונות שלך. אז שתדעו להבא. הנה היא: "אבל קודם כל שאלה קטנה: האם אתה אוהב את זה??? הלכת ללמוד את זה כי זה מה שפופולרי היום ונראה לך "כדאי", או כי זה באמת מעניין אותך? כשאתה מתכנת - אתה נהנה או סובל? אם אתה רוצה את דעתי הצנועה: זה כל מה שחשוב. עזוב אותך עכשיו משיקולים של תכנון העתיד. למה שאתה לומד בתיכון יש הרבה פחות חשיבות ממה שאולי נדמה לך. תלמד את מה שאתה הכי אוהב! ואם אתה אוהב את זה, אבל הפרויקט נראה לך יותר מידי מאיים כרגע, ויש לך אפשרות לפרוש רק מהפרויקט - אז תפרוש ממנו. יהיה לך השנה מספיק לחץ עם כל הבגרויות. למה לך להוסיף לעצמך עוד מעמסה שתעשה לך חיים קשים? ממש לא נראה לי שיש לפרויקט הזה חשיבות ב"שיקולים לעתיד". אם אחרי הצבא תלך ללמוד מחשבים באוניברסיטה או מכללה, אז תאמין לי, יהיה לך מספיק זמן לעשות פרויקטים ב-C++... אל תיקח אותי בתור סמכות או משהו כזה. זו רק דעתי ואולי אני טועה. אבל זו העצה שלי: 1. תלמד במגמה שהכי מעניינת אותך באמת. 2. אל תקשה על עצמך שלא לצורך. "
(לא לכעוס עלי בשום צורה!) יום טוב לכולם.

למעלה