חייבת

חייבת ../images/Emo53.gif../images/Emo206.gif

כשהייתי קטנה סבתי עליה השלום הייתה מכינה אורז עם חומוס וקראו לזה נהוט.. זה מאכל רומני כמדומני... מישהו שמע או יודע איך מכינים? זכור לי שזה עם סוכר ללא בשר.. מודה מראש, יעלי

pirge

New member
יעלי, שמנו לפני שעה מתכונים לרוב

תראי שרשור אורז בחומוס. תהני חמודה.

אני הולכת להכין עכשיו עוגת גבינה

דיאטטית עוגת גבינה דיאטטית -------------------------------------------------------- 3 גבינה 250 3 אחוז 1 שקית אינסטנט פודינג וניל 1 גיל/לבן 4 כפות קורפלור 5 ביצים תמצית וניל חצי כוס כמוסוכר אופן ההכנה ------------------------------------------------------ להקציף לקצף קשה חלבון עם הכמוסוכר וקורט מלח לערב לחלמונים את הגבינות ולבחוש היטב לערבב בתנועות קיפוליות לבן לצהוב ולערבב היטב לאפות 10 דק' ראשונות בחום 180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל 160 לשעה. להניח בתחתית התנור תבנית עם מים. המקור לא שלי אני חושבת מאתר הרזיה שפויה או מפירגה... מה שבטוח, נסתי אותה והיא מעולה. להשאיר אותה בתנור מס' שעות ולצפות בקרם.. בהצלחה

חומוס מתוק-בבקשה!

2 כוסות גרגרי חומוס מושרים ערב קודם. מבשלים את החומוס בסיר לחץ כשעה מכוסים במים עד לריכוך. פותחים את הסיר ומוסיפים פנימה 3/4 כוס אורז שטוף היטב 50 גרם חמאה כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 3-4 כפות דבש מעט מלח ופלפל שחור .מערבבים את הכל היטב ודואגים שיש מספיק מים לבישול האורז. סוגרים את הסיר בחזרה ומבשלים עוד 10 דקות בערך . .

effyba

New member
חומוס??מתוק??זה עוד לא שמעתי, אבל

המתכון "נקרא" מבטיח..

בוודאי ויש לי עוד מתכון נהדר לאורז

מלא עם דבש של פיליס גלזר. אם תרצי אצרף לך את המתכון.

נכון זה באמת טעים ../images/Emo13.gif

השילוב המתוק של האורז עם החומוס... אחחחח איך שאני מתגעגעת לסבתי [בבה היינו קוראים לה]... בדיוק היום יש לה יום הולדת. ניפטרה לפני 12 שנים. נוסטלגיה

chanit

New member
יעלי, אני מכירה נהוט, אמא היתה

מכינה, אבקש ממנה בקרוב מרשם עבורך, כך יהיה לך מבחר. היא נהגה להמתיק מעט.

chanit

New member
רומניה שלא מדברת רומנית ...

אפילו לא מילה. כי הורי עשרות שנים פה. נהוט חושבת שהיה מקובל יותר בבית אבי, ויתכן ואמא למדה את זה מסבתא, כל אזור ברומניה והגירסא שלו למאכלים האלו ואחרים. תגידי את מכירה בייליק פיש? היה אל זה דיון ומתכונים מעניינים לפני כשבוע ב פורום האוכל של YNET התמוגגתי והדפסתי לאמא, למרות שהיא גם גולשת ,אבל לא לשם. גם בקציצות האלו דמויות הגפליטא יש גירסאות, ולי עדיין אין את של אמא . (איך מתחשק לי עכשיו)

לא מכירה מה זה בייליק פיש.. קציצות

דגים? אשאל בבוקר את אמא.. ג'מני רומניה מ 2 הצדדים ומדברת שוטף.

chanit

New member
זה קציצות בשר דמויות דגים, ולדעתי

הרבה יותר טעימות, אוכלים אותן קרות עם המון בצל לבנבן ופלפל שחור ברוטב, משו משו. יעלי, היום ערכתי קניות, התקשרתי לאמא שלי ,כשהייתי ליד החומוס, ושאלתי אותה ,אם אני קונה חומוס ואורז ,אם היא לתמד אותי לעשות נהוט.. דיברנו אודותייך היום..
היא אמרה שכן בטח.. ולמה לא אמרתי היתה קונה לנו חומוס אצל חנות התבלינים שלה.. ידווח לך כשיהיה מה(וכשאכין זה יצולם). חג שמח

effyba

New member
יא-אללה, אנחנו לא מרומניה ואני נתתי

כמה פעמים את מתכון הגעפילטע פיש מעוף בפורומים..אימי ז"ל היתה מכינה המון... מתכון: געפילטע פיש מחזה עוף- עם ביצים 'עלומות' מתכון נהדר של אימי ז"ל - ניסתה בדרכה לרצות את אלו שטעם הדגים אינו ערב לחיכם... רכיבים: רכיבים: החמרים: 1 ק"ג חזה עוף טחון 1 בצל קטן טחון עם העוף או מרוסק דק בנפרד 2 ביצים 6-7 כפות קמח מצה או פירורי לחם פלפל שחור טחון טרי והרבה, מלח, מעט סוכר 3-4גזרים פרוסים 1 בצל גדול פרוס לטבעות כמה עלי סלרי ביצים לפי מספר הסועדים (תיכף יוסבר...) אופן הכנה: מערבבים את העוף עם הבצל, ביצים, קמח מצות ומתבלים.נותנים לעיסה לנוח כ-10 דקות לייצוב. בינתיים מרתיחים מים בסיר עד כמחצית גובהו,יחד עם פרוסות גזר, פרוסות בצל פלפל מלח ומעט סוכר. כאשר המים רותחים יוצרים מהעוף כדורים בגודל פינג פונג ומוסיפים למים הרותחים. מבשלים כחצי שעה,שוברים לתוך הסיר ביצה בעדינות שלא תתפזר (בדומה לביצת בנדיקט...)וכך ממשיכים ביצה אחר ביצה לפי מספר הסועדים. כאשר הביצים קשות ומגובשות מסירים מהאש. מגישים קר....... עם חלה טרייה (שזה עתה אפינו)... זה טעים ומפתיע. הערות: מקור המתכון: אימי ז"ל

למעלה