חייבת תשובות.

facundo te amo

New member
חייבת תשובות.

עברתי איבחון והובחנתי כבעלת קשב וריכוז,מכיוון שהאיבחון שעשיתי הוא פסיכו דידקטי אבל התוצאות הוא חלקיות והממוצע שנד בו באיקיו אמור להיות בן 90-108 109 נחשבים כמחוננים. האייקיו שלי היה 107 והובחנתי עם בעיית קשב וריכוז, האמת הממוצע שלי בתעודה 80 אפעם לא הייתי מצליחנית גדולה אבל עם זאת לא מהטיפשים של הכתה. המליצו לי ללכת לניורולוג ולנסות לקחת רטלין קונסרטה LA ושאני יראה מה מתאים לי ואם בכלל יש שיפור. יש לציין אני בת 15- האם מישהו מכם כאן השתמש בעבר באחד מהכדורים? האם הוא הרגיש שזה עוזר לו? האם ניראה עלייה בלימודים וגילה סבלנות? אשמח לקבל תשובות,סליחה על אורך ההודעה.

05 מיכל

New member
ברוכה הבאה!

כן, בהחלט יכול להיות שיפור ניכר בעזרת כדורים. אני נעזרת בהם, וגם שלושה מילדי, והם עוזרים מאוד בריכוז, בסבלנות, בהתארגנות - הם עוזרים להצליח. אפשר לפנות או לנוירולוג או לפסיכיאטר, אבל בכל מקרה חשוב שזה יהיה מישהו שהתמחה בהפרעות קשב וריכוז. דרך אגב, רטלין, קונצרטה ו LA (ויש גם SR) הם כולם צורות שונות של רטלין. ההבדל הוא בעיקר במספר השעות שהם משפיעים, אבל לפעמים יש גם אנשים שאחת הצורות גורמת להם תופעות לוואי לא נעימות, ואז מנסים צורה אחרת. ובכל מקרה, בגילך יש לפנות עם ההורים. בהצלחה

facundo te amo

New member
הייתי בעבר אצל נויירולוג

והבעיה שלקחתי ל4 ימים רטלין וזה רק השפיעה עלי בצורה רעה לגמרי אני ידלה מאוד אנרגטית ופתאום הייתי בלי חשק לכלום ואני לא הרגשתי זה עוזר לי אלא רק מקשה עלי יותר...

דליה.ד

New member
הבהרה

מחוננות היא רמת IQ של 140. הממוצע באוכלוסיה הוא 90-110. כאשר תפקוד ברמה 107 היא בטווח הממוצע. כאשר מדברים על לקות למידה מחפשים פער של שתי סטיות תקן בין תת מבחן אחד למשנהו.

05 מיכל

New member
הסתגלות, ותיקון

4 ימים זה מעט מאוד. יש תופעות של הסתגלות שנעלמות בהמשך השימוש. נוסף על כך, לפעמים יש צורך לתקן את המינון בהתאם לתגובה. למשל, אם את רדומה - לפעמים הרופא יגיד לך לשנות את המינון של התרופה. בקיצור, כדי להפיק תועלת מרטלין, לפעמים נדרשת סבלנות, ושמירה קפדנית על קשר עם הרופא המטפל. ושוב: חשוב מאוד שזה יהיה מומחה ל ADHD.

facundo te amo

New member
לצורך העניין

המבחן שערכתי הוא עד 108 ולכן אין טעם שאפרט מכיוון שזה היה עניין מאוד מורכב ואין זה קשור לעניין

השאלה מה את עושה עם האבחון

בשאלתך התייחסת לטיפול. ומשאלתך לא הבנתי את כיצד נעשה האבחון של ADD. בד"כ אבחון ADD נעשה על ידי מבחן אובייקטיבי המתייחס לעוררות המוח. נראה שעבתרת איבחון דידקטי ופסיכולוגי ובו איתרו אצלך בעיות של חוסר קשב. כדי לעשות סדר ולבחון האם יש לך ADD או ADHD ( בכל מקרה לפני שרופא ייתן לך מרשם הוא יאבחן, בין עם נוירולוג או פסיכיאטר).מעבר ליעילות טיפולים התרופתיים לבעיות קשב, כדי להתייחס גם לגישה שלך לעניין. אם תראי בלקות קשב (או למידה) מכשול התרופה לבדה לא מספיקה כדי להצליח. צריך להתייחס ללקות הלמידה כמסוכה שהטיפול התרופתי עוזר לה. מנסיון אישי כ לקוי למידה (דיסלקטי ו ADHD) וניסיון של 6 שנים בתמיכה בלקויי למידה, הדבר החשוב ביותר הוא ההכרה בלקות הלמידה כבסיס להשקעה וצמיחה ולא כמשענת להיתמך באבחון להסבר חוסר הצלחה. ובתפיסה זו גם הטיפול התרופתי יעיל יותר גיל מאור

למעלה