חייבת תשובה

danit58

New member
חייבת תשובה

אם אני לומדת בארץ באונברסיטה הפתוחה ולאחר שאני מסיימת את התואר הראשון ורוצה לעבור לגרמניה או אוסטריה האם יכירו בתואר שם?

arielma12

New member
תשובות והמלצות חלקיות....

אל תתפסי אותי במילה, אני רק אענה לך בכללי איך זה עובד. אז ככה, בדרך כלל (שוב, לא בכל המקרים) תואר ראשון ממוסד מוכר בארץ (אוניברסיטה, מכללה ואף האוניברסיטה הפתוחה) מקנה לך זכאות להתקבל לתואר שני בגרמניה ואוסטריה. אולם, זה תלוי בתחום שלמדת ובציון הסופי של התואר. את יכולה לעשות בדיקה קטנה ולראות האם את עומדת בתנאי הקבלה של האוניברסיטאות בארץ לתואר שני - אם כן, אז יש סיכוי טוב מאוד שזה המצב גם בגרמניה ואוסטריה. קחי בחשבון, שרוב תכניות הלימוד בגרמניה ואוסטריה הן בגרמנית, ולכן עלייך להגיע לרמת גרמנית גבוהה (ברוב האוניברסיטאות מדובר על C1). ישנן גם תכניות באנגלית (מאוד תלוי בתחום שלך, אם מדובר במדעי הרוח לדוגמה - אז הלימודים יהיו בגרמנית בלבד), אך גם במקרה זה עלייך להוכיח רמת אנגלית גבוהה (כשם שהיית מגישה מועמדות לאוניברסיטה באחת מהארצות הדוברות אנגלית). בכל מקרה, אני ממליץ לך להיכנס לאתר השגרירות הגרמנית - יש להם מידע מפורט, ובעברית על לימודים גבוהים בגרמניה. אם לא מצאת מידע זה שם, פשוט תשאלי בשגרירות - הם בדר"כ נורא נחמדים, יעילים ומדברים עברית לא רעה בכלל (בכל זאת מדובר בשגרירות הגרמנית....).
צירפתי לינק לאתר של השגרירות הגרמנית בנושא לימודים בגרמניה:
http://www.tel-aviv.diplo.de/Vertre...prache_2C_20Austausch/Studium/ZehnFragen.html

למעלה