חייבת עצה....

דוVשה

New member
חייבת עצה....

אני ממשיכה להוריד במשקל וזה לא מוצא חן בעיניי... אני משתדלת לאכול כמה שיותר , ודברים משמינים... גובהי 1.61 ומשקלי נכון לעכשיו הוא 49 קילו. בבקשה, אם תוכלו לעזור לי בטיפים לשיפור והעלאת התאבון כי אני מתחילה להכנס לפחדים שוב ואני כ"כ לא רוצה לחזור אחורה... תודה מראש מיכל.

דוVשה

היי אני לא מכירה את ההסטוריה שלך האם הירידה קשורה למצב נפשי?, האם עשית דיאטות כאסח? אם כן כדאי שתגשי במהירות לתזונאית - ההמלצות הנ"ל הם לא במקום : הרבי באכילת אגוזים (אגוזי מלך ,פקאן,וכד) טחינה אבוקדו שהם מקור בריא של שומן מן הצומח וכן איכלי פחממות מורכבות -תפו"א ,אורז, פסטה, לחם (רצוי מלא) כמו כן מומלץ לאכול לפחות פעם ביום מנת בשר (עוף , הודו וכד´). כדאי לגשת לטיפול דיקור כי אם הבעיה היא תאבון ירוד אז יש מקום לנסות ולבדוק למה ( עודף ליחה בקיבה או ע"ר נפשי) וישנם דרכים לעזור לך. כמו כן ( נדמה לי שכבר המלצתי לך בעבר) אני ממליצה לך מאוד לנסות בנוסף טיפול בפרחי באך שהם עובדים מצויין על כל הרקע הנפשי ובשילוב נכון עם צמחי מרפא ודיקור ישנם תוצאות יפות . בהצלחה יעל

עוד משהו קטן

אני חושבת שכל הגוף שלך קורא לעזרה , הדלקות , המשקל, הדיכאונות.. בדיקור וצמחי מרפא מטפלים בכל התסמינים יחד .. כאשר תחזרי לארץ ( כבר אוטוטו לא? ) כדאי להתחיל ללא דחיה בטיפול. בנתיים נסי לשלב בין התזונות שרשמתי ( לדלקת ולמשקל) וכשתחזרי לארץ גשי לתזונאית ובמקביל למטפל משלים. יהיה בסדר
יעל

דוVשה

New member
יעל.... =]

קודם, תודה. עכשיו אפשר להתחיל לענות.... אני מניחה שהירידה במשקל שלי וחוסר התאבון קשורים קשר בלתי נפרד למצב הנפשי. אך, אני משתדלת כמה שיותר לאכול אגוזים ואבוקדו וטחינה [באמת באמת באמת שאני אוכלת בדיוק את הדברים האלו :)], וכמובן פסטות ופחממות "כבדות" שישבו בבטן... לא יודעת למה, אבל בחודש שהייתי פה העלתי כולה חצי קילו וגם הוא ירד עכשיו... בדרך כלל יש לי נטייה להשמנה ולכן הירידה הזו במשקל כ"כ מלחיצה אותי, אני לא אוהבת איך שהגוף שלי נראה עכשיו [אין לי בעיות מסוג אלו בד"כ] אך הוא יותר מדיי רזה וזה לא מוצא חן בעיניי בכלל... תראי, ציינתי פה פעם שהתחלתי טיפול הומאופטי, הייתי בו במשך כחודש [עד שאמרו לי להפסיק לקחת את הטיפות כי הראקציה שלי הייתה יותר מדיי חריפה] ונקבע לי מועד לפגישה כאשר אחזור לארץ... התחלתי את הטיפול כי אכן האמנתי שזו תהייה הדרך לפתרון ואני חייבת לעצמי ללכת לפחות לפגישה הזו. אין לי מושג אם אמשיך בטיפול ההומאופטי [יכול להיות פשוט שהוא לא מתאים לכל אחד] ואני חושבת ברצינות ללכת לכיוון טיפול של דיקור וצמחי מרפא [למרות שאין לי מושג איפה ניתן למצוא מטפל משלים]. *פרט ששכחתי לציין... יום לפני שהגעתי לפה הלכתי לדיאטיקנית שנתנה לי תפריט וכו´ וכו´ וכו´.... הבעייה היא לא האוכל עצמו אלא חוסר התאבון הכ"כ לא רצוי הזה שאין לי מושג מאיפה הוא הגיע פתאום*... אולי בעצם יש מושג [הרי הכל נמצא בראש, והכל זה רק מחשבות ופחדים] , אבל אני לא מצליחה כ"כ להפטר מהן.... בכל מקרה, מודה לך על תשובתך... אינני רוצה לרדת עוד במשקל כי זה פשוט לא בריא ומפחיד אותי, כ"כ מפחיד אותי...

דוVשה

New member
אההה כן... עוד משהו קטן....

אני לא עושה דיאטות כאסח... ממש לא. הירידה במשקל אינה קשורה לכל דבר שעולה מ "אני שמנה יותר מדיי", "אני לא אוהבת את הרגליים שלי , את הבטן שלי" וכו´... בגלל זה זה מלחיץ, זה אפעם לא קרה לי לפני כן, ואני רוצה להפתר מזה ולהעלות במשקל ולקיים את הגוף שלי ממשקל נורמאלי.

דוVשה - אם את אכן מעוניינת לעשות

יש מגוון תחומים בפסיכותרפיה רוחנית העשויים לעזור לך. את יכולה לבחור בטיפול אשר נראה מתאים לך. חלקם טיפולים אנרגטים חד פעמיים המלווים בהנחיה המגיעה למרחבים עמוקים. חלקם טיפולים שמתבססים על שיחות ושחרור דברים ברמה היותר נפשית. חלקם טיפולים המשחררים מצבים המגיעים עם האדם מתקופות חיים קודמות. אם את מעוניינת בתחום זה, נא צרי עימי קשר. ברכות אסתיה

wei

New member
שילוב רפואה משלימה - פסיכולוגיה

הי אני מקוה שבעייתך תיפתר לדעתי כדאי לך לשלב רפואה משלימה עם טיפול פסיכולוגי על מנת לטפל טוב יותר ונכון יותר למצבך הנפשי רונית מנהלת מרכז wei לרפואה משלימה

m_katzmann

New member
למה לשלב כאשר לנו תמונת השלם?../images/Emo35.gif

לרונית שלום, קצת הופתעתי הפעם. מנהלת מרכז לרפואה משלימה מבקשת לשלב ודווקא פסיכולוגיה ברפואה האלטרנטיבית????????????????? הרי הרפואה האלטרנטיבית היא דווקא זו שרואה את האיחוד בין בעיות שברגש לבין בעיות שבגוף. היא זו שיכולה אפילו להצביע נקודתית על בעיה פיזית שבאה לידי ביטוי עקב בעיה רגשית. ואם אינך מאמינה שאיזון האדם פיזית (בעיסוי למשל) יגרום לשיחרור מכעסים לדוגמא אז מה בדיוק את מחפשת ברפואה האלטרנטיבית? ודרך אגב,לרפואה האלטרנטיבית יש את האלטרנטיבה שלה לפסיכולוגיה - קנסיולוגיה, רק שכאן התוצאות הן הרבה יותר מידיות, כי עובדים על מקור הבעיה, דרך עדיפות הגוף בשיתוף פעולה מלא של המטופל, תוך חוויה ומדידה של תוצאות הטיפול. מאיה

wei

New member
שילוב פסיכולוגיה ורפואה משלימה

בנוגע לבעייתה של דוVשה, הנושא לדעתי מורכב ומסובך מידי למטפל ברפואה משלימה בלבד. אני מאמינה בשילוב של רפואה משלימה עם רפואה קונבנציונאלית – כל מה שיכול לעזור לאדם, צריך לנסות - לשמור על ראש פתוח.

m_katzmann

New member
אינך מאמינה בכח הריפוי של הרפואה?

אז אם הבנתי אותך טוב, את לא מאמינה בכח הריפוי של הרפואה האלטרנטיבית. עם זה אני עוד יכולה לחיות - אבל לשלוח אדם לפסיכולוג כאשר הגדולה של הרפואה האלטרנטיבית היא בראיית מצבו הפיזי והרגשי גם יחד וטיפול בקטע הרגשי כדי לשפר את מצבו הפיזי וטיפול בקטע הפיזי כדי לשפר את מצבו הרגשי ולא מתוך נקודת המבט של המומחה הגדול, אלא מתוך הבנתו של המטופל. וגם הטיפול הפיזי מרפא את האבר הלא מאוזן וגורם לאיזון רגשי על ידי שינוי בדפוס החשיבה. אני מייעצת לך מכל הלב לעבור טיפול של קנסיולוג ועבודה של דמיון מודרך וחזרה בגילאים ועבודה עם הברומטר ההתנהגותי ועל ההקשרים הכי אמיתיים שנוצרים שם ואז אולי תגלי לאיזה עומק יכולה הרפואה האלטרנטיבית להגיע, כי מילים, כבר הבנתי לא ישכנעו אותך - מאיה

היי אני פשוט בשוק ....

שלום לך רונית מה אני יכול להגיד חוץ מזה שאני בשוק ממה שאת אומרת טיפול פסיכולוגי עם רפלקסולגיה אני עצמי רפלקסולוג ומודע לאדם השלם נפש,נשמה גוף אנרגיה ורוח ונורא עצוב לי שיש אנשים שבאמת מאמינים שרפואה משלימה פסיכולוגיה ביחד פשוט עצוב לי שיש אנשים שמאמינים בדרך כזאת בדרך שהיא לפי דעתי לא נכונה הרי מזה רפואה רפואה בשבילי זה לאבחן ולעזור לאנשים גם שזה כלול בהביט נפשי ותאמיני לי הרבה אנשים נפתחו תוך כדי הטיפול גם ברמה רוחנית וגם ברמה נפשית עכשיו יש לי שאלה אליך ראיתי את האתר שלך השאלה שלי האם את עושה את זה מהלב או שמע זה רק בשביל להרוויח כמה שיותר כסף כי אני אישית מאוד לא אוהב שאנשים ממשכרים רפואה רפואה בשבילי היא לתת מה שיש לי בלב ואת כל האנרגיה שיש לי למען אדם אחר שיהיה יותר בריא ולפי מה שראיתי באתר שלך זה נראה כמו אינטרס כללי כמו ספא כזה ככה אני רואה את זה זה מה שיש לי להגיד אני לא יודע מה למדת ואולי לא למדת בגישה הולסטית כי גישה הולסטית אומר תראה את עצמך בתוך שקופית של המטופל זאת דעתי ובאמת שאני עצוב שיש אנשים שחושבים ששילוב של רפואה אלטרנטיבית עם קונבנציונלית זה טוב דעתי שונה מזה ואני לא מאמין ברפואה קונבנציונלית מהסיבה הפשוטה שרפואה קונבנציונלית לא יודעת לראות את האדם בתור שקופית אלא רואה אותו בתור כדורים ניתוחים וכו המסר שלי הוא לתת בשביל העולם לא לנסות לקבל חזרה ואף פעם לא לקחת אדם שלוקח ולא נותן לא ישרוד בעולם כי הוא צריך לחלק את האנרגיה שלו עם עוד אנשים לדוגמא חיבוק זה עברת אנרגיות חיוביות שלך עדי קצמן

ועוד משהו קטן ...

שלום רונית אולי מה שכתבתי נשמע קשה רק סורי אני פשוט שונה לא מאמין בדרך של שילוב קונבנציונלית עם אלטרנטיבית ושיהיה לך את היום הכי קסום שיש מלא בשבלולים ופרפרים בשלל צבעים וגוונים ותזכרי שהכלי הריפוי היחדי בעולם הינו האהבה שלך עדי קצמן

למעלה