חייבת עזרה

ליאור2211

New member
חייבת עזרה

היי אני 3 חודשים אחרי לידה בהריון עליתי 19 קילו.
לפני 4 שנים עשיתי מהפך מאוד רציני בחיים וירדתי 32 קילו , סבלתי מבולמיה 3 שנים וכט ברוך השם זה מאחורי .
היום אני מנסה להוריד 7 קילו שנותרו אחרי הלידה ומאוד קשה לי.
אומנם אני לא מקיאה היום אבל המחשבה הלא בריאה של הפרעת אכילה עדיין קיימת אצלי .. ואני חושבת שאם אני לא אוכלת אז זה מה שיעזור לי לרדת וזה ממש לא עוזר לי .
אני שותה בבוקר כוס נס קפה עם סוכרזית ועוגיה קטנה , בסביבות 11 12 2 פרוסות לחם קל עם כפית חומוס ושתי פסטרמה.. על הצהרים בדרך כלל אני מדלגת ואז בערב אחרי העבודה ואחרי שהילדה נרדמת בסביבות 9 או שאני אוכלת שוב 2 פרוסות לחם עם גביה -חומוס - טונה מה שיש בהשג יד או סלט גדול עם תוספת של טונה וביצה קשה +4 פתית שוודי .
ובכל זאת אני לא מצליחה לרדת במשקל ולהפך בבוקר כשאני נשקלת מראה לי שעליתי 400 500 גרם ?
למה כשעשיתי את הדיאטה הרצינית ירדתי ממש במהירות ועכשיו אני לא מצליחה לרדת בכלל ולהף לעלות.
אני לא נוגעת במטוגן בשוקולים ויש לציין שאני שותה הרבה נס קפה 15-16 כוסות ביום כדי לא להרגיש רעב.
מה אני אמורה לעשות כדי לרדת את ה 7 קילו.
אני שוקלת היום 61 גובה 1.55
תודה

תשובה

שלום רב,
שימי לב לתפריט שהצגת כאן - את כמעט מרעיבה את עצמך, מעט מאוד מזון גורם לגוף לחסוך - גם אם בהתחלה בדיאטת כאסח יורדים בהמשך הדרך הגוף מוריד את חילוף החומרים נעשה חסכן ובצורה פרדוקסלית מפסיקים לרדת במשקל. זכרי שזה לא משהו שאפשר לעשות לאורך זמן, עכשיו את סותמת את הרעב עם נס קפה אבל כמה זמן? אני ממליצה לך לפנות לטיפול מקצועי לקבלת יעוץ תזונתי ואולי גם פסיכולוגי שיסייע לך בשינוי דפוסי החשיבה ויסייע לך שלא ליפול שוב להפרעות האכילה.
שיהיה בהצלחה
נטלי

פצית219

New member
15-16 כוסות??? זה המון

ואם יש שם חלב ו/או סוכר, זה מסביר למה את לא יורדת...

yair and sveta

New member
אלו הסיבות לאי ירידה:

הי ליאור
פשוט כואב הלב לקרוא מה את עושה לעצמך ולגוף שלך. זה לא תקין!!!
אתייחס לשאלתך למה את לא יורדת ומה את יכולהל שנות כדי כן לרדת
1. את חייבת לאכול ארוחת בוקר מזינה וזו אמורה להיות הארוחה הכי איכותית ביום כדי שחילוף חומרים יעבוד טוב.
לעומת זאת מי שרוצה לרדת במשקל לא אמור לאכול אחרי 8-8.30 בערב. בשעות האלו לא המערכת העיכול ולא החילוף חומרים לא ממש מתפקדים!
זה לא רלונטי שאכלת משהו דיאטטי בערב, זה עדיין מפריע לך בתהליך הירידה
2. סוכרזית, לחם קל וכל מני מוצרי דיאט/דל שומן ותחליפי סוכר עם הזמן פוגעים בחילוף החומרים ואפילו גורמים לעלייה במשקל
3. תאכלי אוכל שמקורו מן הצומח בלי לפחד ואני מדברת על כל סוגי הקיטניות, פחמימות מלאות - הגוף חייב אותם
וברגע שתיתני לגוף מרכיבי תזונה איכותיים הוא כבר יוריד בהדרגה מהמשקל העודף, פשוט לא צריך להגזים בכמויות
4. לשתות מעל 3 כוסות קפה ביום זה כבר הגזמה ומאוד לא בריא (כל מה שלא בריא מהווה גם מכשול בשמירה על המשקל)
תשתי מים מים מים! על כל כוס קפה הגוף חייב 2 כוסות מים

זהו לבינתיים, תדאגי הכי חשוב לאכול הרב היותר בבוקר והרבה פחות בערב ותראי שתתחילי לרדת כעבור כמה שבועות

למעלה