חייבת עזרה..

numb77

New member
חייבת עזרה..

היי. אני בת 18.6. סיימתי י"ב, בקשיים רבים. לא באתי כמעט לבית ספר, עשיתי בגרויות בלי ללמוד כמעט וכ"ו. מתחילת השנה התחלתי 3 פעמים שירות לאומי: 1. בבי"ח שלוותה (על תקן משרדי), היה לי משעמם ועזבתי. 2. בבית"ס יסודי. עזבתי כי לא היה לי טוב בדירת שירות. 3. בהוסטל של פגועי נפש של מבוגרים. עזבתי כי לא רציתי לעבוד עם מבוגרים. בכל מקום עבודה הייתי כמה ימים. הבעיה שלי שאני משתעממת מאוד מהר, ואז פשוט נמאס לי, אני נכנסת לעצבים ועוזבת. אני מאוד רוצה לעשות שירות לאומי השנה, להיות בשיגרה כמו כולם, ולנצל את השנה הזאת בשביל לתרום. (אני לא עושה צבא כי אני דתיה). אני הייתי ממש רוצה לעשות שירות בהוסטל של פגועי נפש של צעירים. אבל אני לא יודעת אם אני מספיק חזקה נפשית בשביל לעשות שירות לאומי. אם אני לא אעשה שירות, יעשו לי בעיות בלימודים הגבוהים? אשמח אם מישהו יעזור לי ויכוון אותי מה לעשות. תודה :)

גרא.

New member
numb77,לגבי האפשרויות שלך להתנדב לשירות לאומי

עקרונית,מה שקובע הן הצרכים ,ולא הרצון הפרטי שלך.וכפי שאת מתארת התנסיית כבר בשלוש פזות של שירות ובכל פעם לא החזקת מעמד יותר מכמה ימים.ובכל זאת את מרגישה צורך להתנדב לשירות בכדי לתרום.את יכולה לפנות לאגודת "שלומית" המתמקדת בהפניית צעירים כמוך לשירות לאומי,היכן שיש כמובן צורך בכך.השירות הלאומי מקנה זכויות הניתנות ע"פ חוק קליטת חיילים משוחררים,זכויות בבטוח לאומי,מס הכנסה ומשרד השיכון.יחד עם זה מי שלא שירת בשירות לאומי,לא מופלה לרעה,ולא צפויות לו "בעיות" בלימודים גבוהים.הוא רק אינו זוכה להטבות שמקבלים אלה ששרתו בצבא או בשירות הלאומי.רצ"ב כתובת האגודה,כדאי לך לפנות אליה ולבדוק את האפשרויות. http://www.shlomit.org.il/web/

למעלה