חייבת עזרה!

אפרתiש

New member
חייבת עזרה!

לפני בערך שבועיים שלוש. ננעלה לי הטבעת. אבינוח פתח לי אחד וחצי וסגרתי חצי. עכשיו עובר לי כמעט הכל. ביומיים האחרונים חזרתי להיות מוגבלת. בבוקר אכלתי עוגת גבינה. הקאתי אותה. ומשום מה יש לי הרגשה שהטבעת ננעלה. יש מצב? ואני מרגישה כאבים בטבעת. השאלה אם לרוץ לפתוח לפני החג? או שזה יעבור לי כי משו ניתקע לי שם? תודה רבה.

קובי d1

New member
אפרתוש

אני הייתי מציע לחכות למחר ולראות מה קורה ,באם אין לך בעיות של שתייה ,שזה יותר חשוב מאוכל עוגת גבינה רגילה נראת לי קשה לעיכול ,לעומת עוגת גבינה פרורים שיורדת מצויין. הרבה בריאות חג שמח קובי

אפרתiש

New member
זהו שמים לא עוברים לי!

ואני מפחדת שיהיה לי חג בלי נוזלים!

קובי d1

New member
מים שלא עוברים

זה כבר משהו אחר .....אני מציע לנסות לשתות תה חם אולי זה יעזור ,ואם לא יש תמיד חדר מיון ,בחוסר שתייה אפשר להגיע למצב של התייבשות והתעלפות . יש חדרי מיון שבהם פותחים את כל הטבעת,ויש כאלה שהרופאים בהם יותר מיומנים ויפתחו קצת אולי יכנסו מטובעים שיודעים איפה הכי טוב לפתוח במידה ולא תיהיה ברירה . קובי

שרולצה1

New member
אפרתוש שלום

תעצרי לרגע ותחשבי מה עבר עלייך בתקופה האחרונה אולי היה לך איזה לחץ מיוחד .כספי או נפשי.? לרוב הטבעת נסגרת בזמן לחץ מיוחד . או יש מצב שהיית במקום שהיה לך מאוד חם החום גם נותן תחושת סגר .מאידך כאשר מים לא עוברים בלגימה רגילה ועדינה נסי לשתות עם קשית לגימות קטנות .וכאשר כל זה לא עוזר את תיהיי חייבת מיון בגלל שאסור להיות ללא נוזלים ... אשמח לעזור בברכה ישראל

שאלה לישראל ולכל המנוסים בעצם

לפי התגובה שלך לאפרתוש שכתבת לה שלרוב הטבעת נסגרת בזמן לחץ מיוחד - אתם רוצים להגיד לי שלטבעת יש אופי משלה? ואם היא נסגרת בזמן לחץ, איך הגב' נפתחת? מזכירה שהיום אני שבוע לאחר טבעת ולכן את מה שאתם יודעים....אני רק לומדת עכשיו. אוף אתם מקסימים.

אופירA

New member
מנהל
הקיבה והוושט הם שריר

השריר טבעו שהוא מתכווץ ומתרפה, כדי לעשות את תפקידו (במקרה זה, לדחוף את האוכל והשתייה למטה ולמעוך את האוכל למחית). הטבעת מקיפה את השריר הצינורי, ולכן מצרה את המעבר שבו. שינוי מצב השריר גם הוא משפיע על רוחב המעבר. לכן במצבים הורמונליים מסויימים, במצבי מתח רגשיים, וכאשר יש שינוי בגודל האיברים (הרזיה, המשך הצטלקות) - הטבעת יכולה להיות סגורה יותר. עכשיו תלוי כמה הטבעת סגורה גם כך. אם המעבר זעיר, כל תוספת הצרה עלולה לחסום לגמרי. אם המעבר סביר, תוספת הצרה תהיה מורגשת, אבל לא תחסום לחלוטין. כל אחד לומד מה עושים כשהטבעת נסגרת. יש כאלו שטוב להם לשתות שתיה חמה במצבים כאלה. יש כאלו שטוב להם לשתות דווקא קר במיוחד (כי מכווץ את השריר). כשנוצר שינוי זמני, תמיד עוברים לכלכלה רכה ולנוזלים ליום יומיים, ומחכים שישתחרר מאליו. כל עוד אפשר לאכול כלכלה רכה ונוזלים, לא צריך לפתוח טבעת שהמעבר היה בסדר בד"כ, ובאופן זמני נהיה צר יותר. אבל אם יש קושי להעביר נוזלים, חייבים לפתוח קצת את הטבעת, ולחיות עם מעבר שמתמודד עם המצבים המשתנים הללו במהלך החיים.

אופירA

New member
מנהל
ממתי מים לא עוברים?

האם את מצליחה לשתות חם? אם כן, תשבי על שתייה חמה כל היום. עזבי עכשיו אוכל, וגם לא מאכלי חג. צריך לטפל בבעיה עם נוזלים. תעדכני מה קורה עם שתיה חמה, ונמשיך להדריך אותך.

אפרתiש

New member
אני מפחדת לחכות

כי חג! ומה יהיה עם זה לא יעבור עד מחר? אני בדרך למיון. נראה מה יגידו. אני לא מקיאה את הנוזלים אבל הם גם לא עוברים לי

אפרתiש

New member
היי קרינוש משלומך?

היה סיוט הייתי בהדסה עין כרם עד 9 בלילה מזל שהרב שלי אמר שמותר לי לחזור במונית. לא יודעת למה עשו לי בדיקות דם ורנטגן קיצור הגענו לרגע הפתיחה בא איזה רופא עצבני שלא היה נראה בטוח בעצמו אמרתי לו לפתוח לי רק אחד והוא התעצבן נורא. התישבתי ונגע לי בכפתור נורא כואב ומפה התחלתי לבכות ואמר לי שאני ירגע כי מי שנכנסתי אני מעצבנת אותו הוא דקר ולא יצא נוזל אז דקר פעם אחת אבל את כהפתור בכמה מקומות והרגשתי שהוא לא במקום הנכון וזה נורא כאב עד שאמרתי לו שאני לא רוצה שיגע בי וקמתי . וכולי היסטרית ובוכה והייתי לבד! זה היה הכי קשה. אז הביאו מישו אחר תוך דקה פתח לי אחד וחזתי לבית מאושרתת אבל מסוייטת מהרופא הראשון. וזהו חפרתי . אבל תודה על התענינות

תשמעי למה שאגיד לך אחת ולתמיד

לא לחזור לעולם למיון בהדסה עין כרם אני מכירה הנפשות הפועלות בפירוש לא לחזור לשם הם חובבנים ולא יודעים לטפל בענייני הטבעת ד"ר אבינוח מקבל מספיק כל השבוע כדי להגיע רק אליו או לצוות שלו בכלל אבינוח מעדיף שלא נלך למיון והוא מוכן לקבל מקרים דחופים בכל מצב ובכל מקום\ אז לא להתפשר על טיפול מקוצועי

אופירA

New member
מנהל
לנסוע לסורוקה או לאיכילוב

או אפילו למעייני הישועה בבני ברק. או לחילופין, למיון הקרוב לבית (הדסה עין כרם), ולהביא בחשבון שתעברי שם מה שעברת ומה שעברו אחרים שכבר סיפרו פה על המיון הזה.

במיון בסורוקה, יש להם בעיה עם רבעים

בתחילה מוכנים לפתוח רק 1 CC ואחרי ויכוח מתפשרים על 1/2 CC אבל המדיניות - כך לשון הד"ר במיון, לא לפתוח רבע רבע שיפתח לך הרופא שלך... כך לשון הד"ר העקשן ו"הנחמד". אולי מישהו כמה קומות מלמעלה ילמד אותם לספור...

אופירA

New member
מנהל
מקובל עלי. אם הגעתי למיון, אני צריכה להתפשר

1/2CC זו יכולת מכובדת מאוד במיון. בשביל לפתוח רבע אתה לא צריך מיון, אתה יכול לחכות לרופא כמה ימים.

מסכימה עם אופירה

הבעיה שלך לא התחילה בשעה 3 לפני החג אז אם את רוצה לטפל בבעיה תטפלי לפני .... (בכלל ללכת למיון בערב חג ולסמוך על רב שאמר לך לחזור במונית לא הייתצי עושה זאת אבל זו בעיה אחרת) ביום שני הוא היה באסותא ת"א יכולת לסוע ואם ביום שני לא היה גרוע...אז יכולת לחכות עד אחרי החג ולסוע לסורוקה מעבר צר אפילו של שתיה יכול לקרות פתאום ליום אחד ואחרי זה זה משתחרר נראה לי שריצה לפתוח על כל הפרעה קטנה זה לא נכון רק אם זה נמשך מספר ימים ואם זה נמשך מספר ימים אז לחכות יום זה כבר לא בעיה אני הייתי נוסעת למיון בעין כרם כי נותחתי בעין כרם ובגלל שקבעתי שם עם הכירורג שלי - בהתחלה הוא היה מגיע בעצמו ומטפל די מהר בבעיה אבל אחרי שהוא הרגיש שהפך לרופא חשוב, החליט לתת למתמחים לטפל ואז התחילו הבעיות והטיפול הכושל בקיצור שיקול דעת....לא לרוץ סתם למיון מיון זה מקרה חירום ולפי מה שסיפרת לא הרגשתי שהיה מקרה חירום...רק צורך לאכול טוב בחג מבחינתי זה לא חירום

אפרתiש

New member
את החלטת מה הרגשתי

ברגע שלא עובר לי נוזלים ואני מקיאה בלי סוף על קיבה ריקה . זה ממש לא בשביל לאכול בחג . ובקשר לרב כל אדם שהילך בדרכו וכל אחד עם הרב שלו . וזה היה נישמע שזילזלת אני בחיים לא חיללתי שבת או חג . וכן עשיתי את זה בלב כבד! אז אני מבקשת לא לשפוט!

למעלה