חייבת עזרה!!!

חייבת עזרה!!!

יש לי חברה מאוד קרובה אלי והיא שמנה... בשנים האחרונות אמא שלה מציקה לה לגבי המראה שלה היא שיתפה אותי בכל מה שאמא שלה אומרת לה וזה מסתכם בכך שהיא אומרת שהיא לא תמצא לה אף אחד,ושהיא לעולם לא תתחתן. לא מגיע לה אף אחד כל עוד היא נמצאת במצב שלה. יש לנו מספר חברות משותפות שמתחתנות אוטוטו וזה מעלה לה הרבה שאלות ותהיות לגבי עצמה. לפני מספר ימים דיברנו והיא אמרה לי שהיא חושבת שאמא שלה צודקת... אני כבר המון זמן שמנסה לעזור לה,מנסה לפתח בה ביטחון עצמי והערכה עצמית. אבל זה לא כל כך הולך...!!! היא בחורה יפה וחכמה,וזה הורג אותי שאמא שלה הצליחה להחדיר בה את כל הדברים האלה. כששנים אומרים לך יום יום את אותו הדבר אתה מתחיל להאמין בכך. היא לא יכולה כרגע לעזוב את הבית אז היא נמצאת שם כל יום ועוברת את "ההתעללות" הזו מצד אימה. אולי יש לכם עצות,משהו מנסיון החיים שלכם?? מודה לכם על תשומת הלב. מירית

אולי תנסי לדבר עם אימה?

תסבירי לה שבזה שהיא כל הזמן מבקרת את ביתה על משקלה לא עוזר לה וזה רק הורס לה את ביטחון העצמי וגם הדרך היחידה שהיא תרזה זה רק עם היא תירצה להוריד במש/קל וזה שהיא תעיר לה נון סטוף לא יגרום לה לרזות

מירית יקרה,

המצב של חברתך מאוד רגיש ולכן את צריכה לקחת כל תשובה מצידה בחשבון. אם אתן חברות טובות את צריכה לעשות לה את אותה שטיפת מוח רק בגירסה ההפוכה. אם היא באמת בחורה חכמה היא תבין כמה היא שווה באמת. אם יש לכן עוד חברה קרובה, שטפי אותה וביחד תעשו לה את שטיפת המוח. תנסו להוציא אותה יותר מהבית לבלות איתה ובנוסף תמליצו לה על הפורום היקר הזה. האוירה והאנשים כאן יגרמו לה להרגיש אחרת. מאחלת לך בהצלחה
מאיה

orianagm

New member
גדלתי בבית כזה... לוקח שנים לתקן את

מה שהם עשו. שתנסה שיחות גלויות מלב אל לב לפנות אל האמא, וכל מי שמעורב, שתסביר להם שגם ככה קשה לה, שתבהיר להם מה זה עושה לה, האמירות האלו, ושתבקש את התמיכה והאהבה שלהם. שתבקש את עזרתם. אם זה לא עוזר, שתעזוב את הבית באופן מיידי ותיצור ריחוק מהם.

sugar lips16

New member
גם אמא שלי אומרת לי את זה כל היום וכל יום

ועדיין היו לי יותר קשריים רציניים ממספר הבחורים שהיא יצאה איתם לפניי שהיא התחתנה.. זה הכל עניין של ביטחון עצמי... חברה שלך צריכה להתחיל להרגיש טוב עם עצמה, לאהוב את עצמה איך שהיא, בלי שינויים... אבל יש אנשים שהם חלשיי אופי מספיק ולא מסוגלים לזה, אז אם היא כזאת תעזרי לה לעשות דיאטה כי זה הדבר היחיד שיעזור לה ...

את טועה סוגר ליפס

דיאטה לא תעזור במקרה שלה.. גם עם היום היא תרזה ותהיה רזה .. הנזק שאמה עשתה זה בלתי הפיך תמיד יהיה לה חוסר ביטחון כלפי עצמה וערך עצמי ירוד מה שאימה עושה לה זה התעללות ואימה חושבת שזאת הדרך לעזור לה שאם היא תמשיך להציק לה זה מה שיגרום לה לרזות אבל זאת הטעות שלה.. הערות כאלה רק דוחפים אותם להשמין או לפתח הפרעות אכילה ולא משנה כמה היא תהיה רזה תמיד היא תרגיש רע עם עצמה כי אימה החדירה לה שהיא לא שווה כלום והיא נימדדת רק על החיצוניות צריך לנער את האמא היטב כי כל יום שחולף רק מוסיף נזק

דיאטה?

היא הייתה רוצה לעשות,אבל אין לה כוח רצון לזה... ההפך,היא מפחדת לאכול בבית אז את הרוב היא אוכלת בחוץ במהלך היום וכך מעלה במשקל אני לא יכולה לדבר עם האמא,כי קודם כל היא אשה קשה ,היא רק תכעס עלי שאני מנסה לחנך אותה וגם חברה שלי ממש לא הייתה מסכימה לזה... אני מנסה ומנסה לדבר איתה ולהכניס לה לראש רק דברים טובים....אבל כנראה שזה רק עניין של זמן... אשמח כמובן לעוד עצות בנושא. :)

sugar lips16

New member
את הבנת לא נכון

כמו שאמרתי, אמא שלי עושה לי את אותו הדבר.. מה שאמרתי סה"כ זה שהיא חייבת לבלוע את המילים של אמא שלה, כאילו ולהתעלם שהם שם, אבל כדי שזה יקרה היא צריכה ללמוד לאהוב את עצמה.. אם זה דרך דיאטה, ואם זה דרך אהבה עצמית... עד לא מזמן קרו לי דברים בחיים שגרמו לביטחון העצמי שלי להתערער טיפה כל מילה שאמא שלי זרקה לכיווני, השפיעה עליי כמו מטאורים אחריי שהתקופה הזאת עברה לי קצת, כי הכרחתי את עצמי לחזור להיות עם ביטחון עצמי גבוה, פתאום המילים שלה לא מזיזות לי... וכמו שהיא רשמה שחברה שלה לא אוכלת כמעט בבית וכ'ו.. ככה גם אני.. אם אני אצטרך לאכול בבית, זה לאכול סלט עם פתית, כי זה כל מה שהיא מסכימה לי לאכול... אז יש את נאפיס :) יש מסעדות, יש פיצריות... מזל שיש משכורת, לא? בשורה תחתונה, לא לכל אדם עושה טוב להישאר שמן יש אנשים שאחריי דיאטה הביטחון שלהם מרחיק לכת, והם פתאום מאוהבים בעצמם ויש כאלה שלא, יש כאלה שגם אחריי דיאטה נמצאים באותו מצב כשהם היו שמנים...

noamjen

New member
מה שלדעתי את צריכה להגיד לה

זה שפשוט אמא שלה לא שווה כלום. יש אנשים קטנים ודפוקים בעולם, ומה לעשות לפעמים יוצא שאלה ההורים שלנו! כיוון שרוב האנשים בעולם הם הורים ולא ילדים, נוצר סטטוס-קוו כאילו האמירה שהורים אשמים במצב של הילדים שלהם זה סתם פינוק יתר של ילדים. אז מצד אחד נכון שזה לא יפתור הרבה מאוד דברים וה"ילדים" צריכים לקחת אחריות על עצמם. אבל הרבה פעמים עצם ההכרה בזה ש"אני ככה כיוון שההורים שלי היו דפוקים מספיק ללמד אותי את זה" היא כבר חצי הדרך לשינוי ההתנהגות. או כמו שאמרו סוויד If your baby's going crazy - that's how you made me ההורים מחכנים את הילדים שלהם, ילד שיש לו בעיה זאת תוצאה של חינוך (או חוסר חינוך) של ההורים. שכיר בזה שלאמא שלה כנראה יש בעיות משלה, שאולי בוא לפה קצת ותראה שיש פה קודם כל הרבה נשים נשואות, וגם אם לא נשואות בקשר רומנטי בהווה, בעבר ובטח בעתיד ואפילו תראה שיש בנים שיעידפו אותה ככה מאשר רזה!

מנסה לעזור. זאת לא בעיה בדיוק של שמנה...

מנסה לעזור מניסיון החיים שלי : בעזרת החברות שלה (שלך גם) , אותה בחורה צריכה לצבור ולרכוש יותר עצמאות . לא להיות יותר מידי תלויה במה שאמא שלה אומרת . אם היא בגילך , היא צריכה לעבוד , ולצאת מהבית . לבלות , לנסות להכיר . לא לשמוע בקול אמא שלה תמיד , במיוחד לפי הדיעות של אמא שלה , לגבי בנים , כי לפי ההודעה שלך , אמא שלה יכולה להיות אמא "מסרסת" . כאילו , אמא שאף פעם לא תיהיה מרוצה גם מבני זוג שהיא תביא , למרות שהיא רוצה בטובתה של בתה . אם אני הייתי מקשיב לקול אמא שלי , לעולם לא הייתי מתחתן (לדוגמא) (לא משנה שזה גם נכשל...:\) . ויש עוד משהו , לגבי בילויים והכרויות , לא יודע לגבייך מירית , אבל בהזדמנות , את יכולה (בפעמים נדירות) , להביא אותה למפגשי פורום שיש כאן.
.

שלום לך

קודם כל תודה על תגובתך(לקחתי לתשומת ליבי הכל) חברתי עובדת ויוצאת מהבית ומבלה.... אבל בגלל שכל הזמן הזה אמא שלה הכניסה לה דברים לראש אז אם בחור בא אליה היא כבר שוללת מהפחד....מקווה שזה יעבור!!! אני ינסה להביא אותה למפגשים(אני בקושי הולכת) שוב תודה :)

goolo1

New member
מקווה שיעזור

גם אני מכירה את המצב מקרוב, אצלי זו לא אמא אלא דודה קרובה מאוד, החברה שלך צריכה להגיד בעצמה לאמא אני פשוט תפסתי את דודה שלי יום אחד לשיחה ואמרתי לה בצורה הכי רצינית מה ההשפעה של המילים שלה ואיזה מין שטיפת מוח היא עושה לי מגיל קטן ומה התוצאה של השטיפת מוח, נכון זה נשמע פשוט אבל זו שיחב נורא קשה וצריך לתת לחברה שלך כוחות לעשות את זה ולא להתקפל מול לגלוג ונסיון להמעיט בחשיבות מה שנתן לי את הכוח זה שנה שטיילתי ולמדתי להכיר את עצמי ומה אני באמת שווה מקווה שעזרתי

alonitk

New member
המצב בהחלט לא נעים

חברתך יכולה לנסות לדבר עם אמא שיחה מלב אל לב עדיף לא לעשות זאת בבית אלה במקום ניטראלי כמו בית קפה או מסעדה, ככה היא תוכל להפתח יותר והאמא לא תהיה במגננה. בהצלחה

אני חושבת שבסופו של דבר הכל בראש.....

אם היא לא מצליחה להשיג גבר ולהתחתן זה לא בגלל שגברים לא רוצים אותה בגלל המשקל שלה,זה בגלל מה שהיא מקרינה ,היא מרגישה נורא חסרת ביטחון ולא מעריכה את עצמה,אז היא מקרינה המון חוסר ביטחון ובגלל זה גם מקרינה חוסר יופי וחוסר סקסיות,ונורא סגורה ,ואלא דברים שמאוד מרתיעים גברים,גברים אוהבים נשים שבטוחות בעצמן ,לא נשים אם ביטחון מהוסס...........וחוץ מזה אני יכולה להראות לך גם מליון ואחת רווקות רזות שלא מוצאות בעל או אפילו חבר...........אבל הבעיה היא שביטחון זה לא דבר שמקבלים ביום אחד זה דבר שרוכשים,ואין ספק שהאמא של החברה שלך רק לימדה אותה להיות חסרת ביטחון,כך שחברה שלך באמת בבעיה,והביטחון הזה לא יעלה לה ביום אחד,אבל כל עוד היא תשנה את הגישה של ''אוי אני שמנה אני מכוערת אף גבר לא ירצה אותי'' ותגיד אוקי נכון אני שמנה אבל זה לא אומר שאני לא יכולה להיות יפה וסקסית ולמשוך גברים,היא תמצא גבר..........

למעלה