חייבת עזרה כבר!

חייבת עזרה כבר!

אני בת 23 ומסיימת עכשיו לימודי תעודה בעיצוב גרפי. לקח לי 3 שנים ללמוד את זה ולהבין כי זה לא מקומי, אני רוצה לעבוד עם אנשים, לחזור הביתה עם סיפוק, ואז החלטתי שאני צריכה להתחיל ללמוד משהו חדש, משהו שאני ידע שזה מה שאני רוצה לעשות באמת! כבר בחרתי לי כמה מקצועות מועדפים עד כה ואשמח לחוות דעתכם! א. עבודה סוציאלית ב. סיעוד (אחות) ג. ביטוח ולאחר מכן יעוץ פנסיוני ד. פסיכולוגיה ארבעתם מאוד מעיניינים אותי מלבד הביטוח שקצת פחות השיקול העיקרי שנכנס כאן הוא השיקול הכלכלי, אין לי בעיה להרוייח מעט פחות השנים הראשונות אך חשוב לי להיות "אשת קריירה" שאולם לא מכניסה עשרות אלפי שקלים אך חוזרת מסופקת ועם כסף הביתה. אני הבנתי שבסיעוד ובעבודה סוציאלית תמיד יש ביקוש אך המשכורות מאווווווד נמוכות (או שלא?..) לגבי הביטוח זה נשמע מבטיח אך אני לא יודעת עד כמה זה מספק?... לגבי פסיכולוגויה זה משהו שהמון היום לומדים והבנתי שבלי תואר שני אין לי ממש מה לעשות עם זה וזה קצת מלחיץ אותי, אני לא יודעת אם אני רוצה ללמוד כל כך הרבה ולהישאר בלי עבודה במה שלמדתי... מה אתם אומרים.? יש אולי מקצוע אחר שלפי התחומי עיניין שלי יכול להתאים?.. תודה רבה!

תבחרי מקצוע אחר

מניסיון הולכת להיות לך בעיה אני יכולה להגיד לך שלמדתי פסיכולוגיה ופשוט חצי או אפילו יותר מהאנשים לא ממשיכים הלאה אחרי שהם השקיעו את נשמתם בתואר הזה... עבודה סוציאלית - תברחי. הכסף בדיחה. בכל עבודה אחרת - אבל כל עבודה אחרת - מרוויחים יותר. לגבי 2 האחרים אני לא מכירה ולכן לא יכולה לענות לך. עכשיו .. אם את באמת בחורה חכמה מאד (מאלו שממש תופסות מעצמן חכמות) ובנוסף את בטוחה במיליון אחוז שאת רוצה לטפל באנשים (קרי זה ברור לך כבר ממזמן , זה לא סתם כדי להכיר את עצמך או להתעניין בתורות של פרויד וכאלה) - אז אני ממליצה לך ללכת לפסיכולוגיה בכל זאת. אמנם תצטרכי לעבוד קשה מאד. אבל מי שבאמת רוצה לטפל וגם יש לו שכל בממוצע יותר מאחרים - אין סיבה שלא יגיע לתואר שני. למרות הטירוף בקבלה אליו. מתכוונת לכל מילה. אפשר לצליח. הבעיה היא שהרבה אנשים מבינים שהם לא ממש רוצים לטפל.. או לא ממש רוצים לעבוד במעבדה (מחקר בפסיכולוגיה) ואז אין להם ממש מה לעשות עם התואר מלבד לעבוד בהדרכה או בכח אדם איפושהו. בהצלחה.

תשובה בסיעוד לא מרויחים מעט. אחיות כיום מאוד מבוקשות (לא רק בארץ אלא האחיות הישראליות מבוקשות בכל העולם) והשכר (בעזרת המשמרות) הוא בהחלט יפה-גם במזגר הציבורי ובטח במזגר הפרטי (אם כי העבודה לא קלה).

המון תודה על התשובה, רק עוד שאלה קטנטונת

אחיות מאוד מעניין אותי, האם העבודה באמת גורמת לסיפוק?ואיזו התמחות יותר נדרשת? שמעתי שחדר לידה ומיון?... המון תודה למענה זה עזר לי מאוד!

תשובה אם העבודה גורמת לסיפוק- זה בהחלט תלוי באדם. התמחויות נדרשות הם אחיות בפנימית. לצורך עבודה כאחות מיילדת את כמובן צריכה לעשות קורס נוסף (קורס מיילדות).

עוד כמה שאלות ברשותך...

אני מאוד מעוניינת בלימודי אחיות. אנשים שמכירים אותי מרימים גבה שאני אומרת שאני רוצה ללמוד את זה, כדאי לי ללכת לייעוץ של "אדם" כדי לדעת שזה באמת מתאים לי? או שהניתוח הוא לא באמת 100 אחוז נכון? בנוסף לאחר חיפוש ראיתי שהתואר באוניברסיטאות ומכללות מיועד לאחים ואחיות מוסמכים שרוצים תואר. איך בדיוק עובד העניין הזה?.. בנוסף יש לי בת דודה שלומרת ולבסוף היא תסיים כאחות מוסמכת וללא תואר. זה באמת משנה לאחר ההסמכה? בקיצור אני מאוד רוצה לעסוק בזה! הפחד שלי הוא שזה לא מתאים לאופי שלי... יש לי בעיות קשב וריכוז ובמהלך חיי נכשלתי בכל דבר כמעט וזה גרם לדימוי עצמי מאוד נמוך ולוויתור מהיר ברגע של תסכול היום שאני מטופלת אני מרגישה ממש על גג העולם! השלמתי בגרויות ואני בדרך לפסיכומטרי ואולי אני בהיי מההצלחות האחרונות ורק רוצה עוד אתגר וללמוד! אני מפחדת שזה יהיה לי קשה מדי (הלימודים) ואתבדה , עד כמה הם קשים באמת?

למעלה