חייבת עזרה דחופה

חייבת עזרה דחופה

החבר הכי טוב שלי נמצא כרגע בתהליך גירושין שהוא יזם. לאחרונה נכנסו לו כל מיני פחדים,והוא שהיה תמיד משענת איתנה בשבילי,הפך לקנה רצוץ. הוא מפחד לעזוב,מפחד להשאר,מפחד על הילדים(7 ו 3.5),מפחד מהעתיד,מפחד להשאר לבד,מפחד מהכל. שנינו יודעים שאסור לו להשאר בבית כי אישתו התעללה בו כל השנים ואם הוא יחזור הוא גוזר על עצמו מוות קליני. אני לא יודעת איך לעזור לו,והוא עזר לי כל כך הרבה... מרגישה שאני מאבדת אותו,שהוא מאבד את עצמו... יש לכם עיצה איך אני יכולה לעזור לו?מישהו כאן עבר את אותו התהליך ויכול לחזק אותו?אולי איזה ספר שיכול לעזור?כל דבר...

אל תעזרי לו

לפעמים אני משתגעת מססמאות.. הוא חבר שלה, הוא יקר לה, בטח שהיא תעזור לו - גם אם ההחלטה הסופית היא שלו. בדיוק כמו שפסיכולוג זר יעזור לו. אולי מישהוא יסביר לי אחת ולתמיד את הססמא הזו "אל לתעזרי לו"?

לא להתעצבן......

כשמישהו כאן כותב "אל תעזרי לו..." מן הסתם לא התכוון לשכוח ממנו, לא להיות שם בשבילו או לא להיות קשובה לו.... להתעלם..... הכוונה היא לא לעזור ל"התכוונן" על החלטה מסויימת אפילו אם ניראת לך טובה עבורו.... הכוונה היא לתמוך ולחזק אותו בכל החלטה שייבחר....אילו הם חייו הוא ייבחר ויחליט... הכוונה היא להיות שם בשבילו...בכל מצב...

noam weissman

New member
כאחד שהיה בסיפור דומה...

לולא חברי הקרובים, נשים וגברים כאחד לא הייתי מצליח לעבור בשלום את מה שעברתי. כשהתחלתי בתהליך הגרושין הייתי במצב נפשי לא טוב. לולא חברים טובים שהיו לצידי, הקשיבו בימים הרעים ותמכו בשיחות ארוכות מצבי היה אחר. היי חזקה ותמכי בו עד כמה שאת יכולה. את לא צריכה להשפיע עליו ולא לתת לו עצות, במיוחד לא עצות לפגוע בגרושה לעתיד וכו. היי לו אוזן קשבת. תני לו לשחרר את מה שלוחץ אותו, הקשיבי ותמכי.... מעבר למה שכתבתי רצוי שיקח את עצמו בידיים וילך לטיפול מקצועי. כל אחד מאיתנו שחווה גירושים לא קלים, משהו בו נפגע. יש כאלו שיכולים להתמודד עם המצב לבד ויש כאלו שצריכים עזרה. החיים לאחר הגרושים אינם קלים, במיוחד לגבר שקרוב לילדיו. אין את היום יום הקרוב כמו קודם אבל עדיף המצב הזה על המשך חיים משותפים ולחכות שחבית חומר הנפץ תתפוצץ. לאחר שהסיפור יגמר הוא יתאושש ויתחיל לחיות. הוא לא הראשון וכנראה לא האחרון שעובר זאת. היי חזקה בשבילך וגם בשבילו. בהצלחה, נועם.

תודה נועם

אני בחיים לא אייעץ לו לפגוע בגרושתו,היא האמא של הילדים שלו וכבודה במקומה מונח. שמחה בשבילך שעברת את המשבר מתפללת בשבילו שגם יצליח

פברואר68

New member
כן כן תחזקי אותו תקשיבי לו ...

הישארי בסביבה עבורו, אלה יכולים להיות ימים רבים שבועות ולעיתים חודשים מתישים פיזית נפשית כלכלית כמה טוב לדעת שיש חבר או חברה שאכפת להם שמוכנים להיות בסביבה לצעוד לידך כשקשה לך תודה לחברות שלי שעודדו אותי לעשות מה שטוב לי עודדו אותי להתמודד עם הפחד לחיים טובים יותר תודה לגבר מקסים מהפורום שעודד אותי שלח לי פרצופים מצחיקים ומילים נחמדות ונתן לי כוח ותקווה ואפילו לא הכיר אותי אישית (רק עבר משבר דומה וזכר כמה זה חשוב לעודד) תעזרי לו תשארי חברה טובה

ב ד ר ך

New member
תהיי חברה שלו

תהי שם בשבילו תקשיבי לו, תתמכי בו (את כמובן יכולה לומר לו את דעתך ,אם יבקש) הוא עובר תקופה קשה מאוד, אבל ההחלטה הזאת חייבת להיות שלו. גם אם הוא יחליט החלטה שהיא שגוייה לדעתך, הוא זה שחייב להחליט.

תודה לכולם

אני כמובן לא מתכוונת לאמר לו מה לעשות כי זו בסופו של דבר תהיה החלטה שלו,והדבר הכי גרוע מבחינתי יהיה להחליט בשבילו אני אאבד אותו. מאמינה שהוא ימצא את הדרך הנכונה בשבילו אני אהיה שם ככתף עד כמה שהוא יאפשר לי אבל בכל זאת הייתי רוצה לתת לו ספר במתנה,משהו שיעזור לו לראות את האור ולהיות יותר אופטימי,אז אם למישהו יש רעיון,אשמח לשמוע

כל פעם כשניתקלת במישהו

שיוצא לקראת דרך חדשה...או לפני החלטה כבדה..... ומן הסתם מלא חששות.... אני ממליצה על ספר מתנה של דוקטור סוס "כשיוצאים מגיעים למקומות ניפלאים" כשאומרים על ספר שהוא "בדיוק"-לדעתי זה זה....

תודה על הרעיון

אני חשבתי יותר לכיוון של ספרים הקשורים לנושא הגירושין. הוא אמר לי היום "אני יודע שאני לא צריך לחשוש מהגירושין אבל אני עדיין מלא בפחדים"

פברואר68

New member
אולי תמליצי לו להכנס לכאן לפורום

לבקש עידוד לומר שהוא בתחילת הדרך מאמינה שרבים פה יעודדו אותו

ב ד ר ך

New member
"אופטימיות ניצחית"

של לני רביץ ספר מאוד מאוד קל לקריאה, ספר מצויין, שכתוב בצורה מאוד הומוריסטית ומשעשעת. עד כמה ההומור עוזר לנו להתמודד הקשיים שבדרך.

../images/Emo13.gifאוי רעיון מצויין

יש לי את הספר וגם עשיתי אצלו את סדנת הצחוק,שלי עזרה למשך שנה שלמה,ועד היום אני משתדלת להסתכל על דברים בהומור. יש לי אותו,אני אתן לו את הספר כי אני חושבת שהוא צריך אותו יותר ממני. תודה תודה תודה

למעלה