חייבת עזרה דחוףף

חייבת עזרה דחוףף

חייבת לעשות לילד הינאלציה והרוקחת בבית מרקחת לא רשמה לי על הוינטולין כמה לשים. למישהו יש מושג כמה וינטולין וכמה מי מלח שמים לתינוק בן חודשיים שסובל מברונכית???

לעצמי אני שמה 1.5 ונטולין וחצי מים

לתינוק כזה קטן בטח צריך יותר מדולל. חצי וחצי. אל תמהרי. חכי שיענו לך או שהכי טוב זה להתקשר למוקד מכבי או כללית ללא הפסקה ולשאול

../images/Emo5.gif אלוהים אדירים....

כמעט התעלפתי שראיתי את המינון השגוי שנתת...1.5 ונטולין...מזל ששויו תיקנה
. כן , גם כשעשו לאייר זה היה 0.5 טרבולין ו-1.5 מים. צריך מאוד להיזהר עם המינונים !!!

נכון. בגלל זה הצעתי לפנות למוקד בטל

או להמתין למישהי שבאמת באמת זוכרת מה המינון המדוייק. אפילו לעצמי אני לא מכינה אינהלציה בלי להתקשר קודם לאמא שלי לשאול-שתזכיר לי.

צודקת. ראי מה שכתבתי לה למטה.

אני אשכרה עם זיעה קרה עכשיו מהלחץ שמא היא שמה באינהלציה 2 סי.סי ונטולין לתינוקת בגלל שזה מה שאמרו לה בטלפון...

רצוי לשאול את הרופא/ה

הילד שלי מקבל עכשיו אינלציה ופי המצב משנים לנו מינונים. לא חושבת שיש מקום לקבל תשובות כאלו בפורומים באינטרנט

אורא

New member
ני לעופר בת 7 חודשים שמה 0.3

וינטולין עם המזרק ועוד 0.5 עוד חומר שהרופא נתן ושכחתי את שמו ועל זה עוד 0.5 מים זה בהוראת הרופא ילדים מומלץ להתייעץ עם מומחה

רומי^^

New member
אנחנו בגיל הז שמנו0.3 ונטולין על

2 מיים. אבל את חייבת!!!! לשאול את הרופא, ואם זאת פעם ראשונה - הייתי ממליצה לך לחכות לבוקר ולעשות את זה במרפאה. התגובה הראשונה של עפרי בגיל 3 ח' לאינהלציה היתה גרועה ביותר. אחסוך ממך את התיאור - מי שמכיר מכיר.

לוודא דפיקות לב!

ונטולין יכול לגרום להאצת קצב הלב, ולדפיקות ולפעמים גם הזעה. בעלי רגיש מספיק לענין, כך שאפילו שאיפת מה שיוצא מהמכשיר היתה עושה לו רע (ומדובר על מינון לתינוקות!). אני במקומך הייתי עושה אינהלציה לראשונה בקופת חולים, כמו שאמרה קרן. המינון המדויק שקיבלתי בגיל הזה היה 0.3 ונטולין, 0.5 אפובנט, ואחר כך להשלים ל- 2 סיסי מים.

אפובנט? - אולי התכוונת לאירובנט?

לי באופן אישי אירובנט מגביר את ההתקף. זה חומר מאוד לא מומלץ , כך שמעתי. גם אני את האינהלציה הראשונה לתינוק כזה רך ובכלל - הייתי עושה רק בקופ"ח בפיקוח רופא ילדים.

טאניוש

New member
היינו בדיוק באותו מצב

לאון היה בן חודשיים עם ברונכית. ההורעות שקיבלנו- 2.5CC מי מלח לאינהלציה. לטענת הרופא ונטולין לא אפקטיבי כלל בגיל כל כך צעיר. בכל מקרה, במקומך היום (עד התייעצות עם הרופא) הייתי עושה רק עם מי מלח. או לחילופין להתקשר למוקד הטלפוני (כללית קול או מקביל בקופה אחרת).

תודה לכולםםם

לבסוף הצלחתי להשיג בטלפון את הבית מרקחת ודרשתי מהרוקחת שתעבור על המרשם ותגיד לי מה רשום: 2 ml מי מלח 2 ml וינטולין

רומי^^

New member
מההההההההההה???????? לא ייתכן!!

אולי ונטולין זה 0.2 מ"ל. אפילו אני, כבוגרת, שמה 0.5 ונטולין על 1.5 מיים. את בטוחה??? אני משוכנעת שהרוקחת טעתה, או שהטעות היא שגיאת כתיב לך.

למעלה