חייבת עזרהה..דחוף..

לירזי18

New member
חייבת עזרהה..דחוף..

היי אנשים, בוקר טוב :) אני דתיה, אבל לא אחת שהולכת עם חצאיות וכל זה..אני לומדת בבית ספר חילוני, אבל אורח החיים שלי הוא דתי. זאת אומרת, שאני לא נוסעת בשבת, לא רואה טלויזיה, לא מדליקה מחשב, לא אור, לא אש.. שום דבר.. קיבלתי צו ראשון הלכתי למיונים וזימונים שנקבעו לי, נקבע לי תאריך גיוס (16.7.2007-אוטוטו). בימים האחרונים אני מתחילה לפקפק ברצון שלי ללכת לצבא. הגעתי למצב שכשאני הולכת ברחוב ורואה חיילות אני שואלת אותן האם כדאי להתגייס, ולכולן אותה התשובה- לא!! יש בי את הרצון לעשות שירות לאומי, כי אני מאמינה שזה יעיל יותר מלשרת בצבא, כי בשירות לאומי אני משרתת את הקהילה, ולא את המפקדים שלי... אני גם לא חושבת שאני אעמוד ביחס הנוקשה שבצבא, אני יודעת שאני נשמעת מפונקת, אבל הייתי בגדנ"ע והיחס הנוקשה והמזלזל הבהיל אותי. אני מפחדת שאני לא אעמוד בטירונות ואני אשבר. אני גם מאוד קשורה לבית ולמשפחה. מצד אחד, אני רוצה להתגייס רק כי אני מפחדת שבעתיד, כשארצה בע"ה, להתקבל לעבודה, כשייראו ששירתתי בשירות לאומי יעדיפו על פני בנות ששירתו בצבא, וגם אני מפחדת מהתגובה של הסובבים אותי, החברות שכן יתגייסו. אני יותר נוטה לכיוון של שירות לאומי, אבל מפחדת להתחרט על החלטתי בעתיד. אני מאוד מאוד אודה לכם אם מישהו יוכל לתת לי קריטריונים שבכך אוכל להגיע להחלטה הנכונה. ואם זה אפשרי, אז גם אשמח לקבל מידע ואתרים על שירות לאומי.

nomi17

New member
שירות לאומי או צבא

היי לירז דבר ראשון מעמד השירות הלאומי ומעמד הצבא נחשבים היום לאותו המעמד ולא אמורים לעשות לך שום בעיות בעתיד כל עוד קיבלת פטור חוקי מהצבא, ועוד יותר מזה אם בעתיד תיתקלי במעסיק שיקבל מישהי שעשתה צבא על פני מישהי שעשתה שירות לאומי רק בגגל זה אפשר יהי לתבוע אותו. לגבי העזרה לזולת, באמת לפעמים יוצא שבשירות הלאומי מועילים יותר מאשר בתפקיד בצבא וזה תלוי כמובן בתפקיד, כי גם בצבא אפשר להועיל מאוד. מה שאני חושבת שאת צריכה ללכת לפי ההרגשה שלך ולא לפחד מהתגובות של הסביבה. אני מאמינה שאם תסבירי לחברות שלך למה בחרת ללכת לשירות לאומי הם יבינו אותך. בכל מקרה עם תחליטי ללכת לשירות לאומי ישנם כל מיני אגודות כמו שלומית האגודה להתנדבות וש"ל שהם לפי דעתי הכי מתאימות לך ממה שהבנתי על אורח החיים שלך, אם את מעוניינת בעוד אגודות פשוט תכתבי בגוגל שירות לאומי וזה יתן לך רשימה. מרווה שעזרתי ובהצלחה

לירזי18

New member
תודה רבה רבה

וואי ממש עזרת ליי :) נראה לי באמת אני אלך אחרי מה שאני חושבת (שירות לאומי) ולא לפי התגובות של האחרים. שוב תודה רבהההההה... שתהיה לך שבת שלוםם!!!

את צריכה לעשות מה שטוב לך..

תעשי מה שטוב לך ומה שאת חושבת שיתרום לעצמך קודם כל! אני גם היה לי כבר תאריך גיוס וביטלתי הכל כי אני חושבת שבשירות אני אתרום יותר.. ונכון רוב החברות שלי מתגייסות לצבא אבל הם אומרות לי שזה השיקול שלי בלבד ואם אני יעשה שירות לאומי והם צבא זה לא אומר שנתרחק.. אז בקיצר מאמי..תעשי מה שטוב לעצמך.. ובהצלחה!! :)

לירזי18

New member
ל ל י ט ל ו עוד שאלה אחת..

תודה מאמי, אבל יש לי עוד שאלה קטנה, את מתחרטת עכשו שלא עשית צבא? לא מפריע לך לשמוע סיפורים וחוויות מהן ולדעת שאת לא עברת את מה שהן עברו? אני רוצה להיות שלמה לפחות ב90% שאני עושה את הדבר הכי נכון וטוב בשבילי, אבל הפחד שלי הוא שאני אתחרט על זה בעתיד. בגלל זה אני כל כך מתוסבכת ומבולבלת.

אני עדיין לומדת

אני עכשיו מסיימת י"ב.. אבל יש לי מלא חברות בצבא... ושאמרתי להם שאני עושה שרות לאומי הם אמרו לי שאני עושה בשכל כי הצבא לא יתרום לי כלום.. כמה שחושבים צבא תורם צבא חוויה וכל זה.. זה שטויות וככה הם אמרו.. חוויה זה איך שאת תקחי את הדבר הזה אם תלכי לשירות לאומי בסבבה הוא יהיה לך סבבה.. אם תלכי בהרגשה חרא.. תראי את התוצאות.. תלמדי להנות מכל רגע.. תעשי מה שטוב לך תתיעצי עם בנות שעושות צבא.. עם בנות שעושות את התפקידים שנתנו לך במנילה.. ותראי מה הן אומרות.. כנסי אליי למסרים..יותר נוח לדבר...

למעלה