חייבת עזרהההה

חייבת עזרהההה

אני בשיעור 10 ולא הולך לי עם הפניות אני לא מצליחה לזכור אף פעם איך זה הולך מימין לימין בכביש חד סטרי? דו סיטרי? איך זה הולך? אם מישהו יוכל לעזור אז תודההה

rpg2003

New member
ככה

הנפייה מתחלקת לשניים: הכביש שממנו פונים והכביש אליו פונים. הכביש שממנו פונים: אם חד סטרי: לחד סטרי - ימינה - מצד ימין של הכביש לצד ימין של הכביש. שמאלה - מצד שמאל של הכביש לצד שמאל של הכביש. לדו סטרי - ימינה - מצד ימין של הכביש לצד ימין של הכביש. שמאלה - מצד שמאל של הכביש לצד ימין של הכביש. אם דו סטרי: לחד סטרי- ימינה - מצד ימין של הכביש לצד ימין של הכביש. שמאלה - מצד שמאל של הנתיב (אמצע הכביש) לצד שמאל של הכביש. לדו סטרי - ימינה - מצד ימין של הכביש לצד ימין של הכביש. שמאלה - מצד שמאל של הנתיב (אמצע הכביש) לצד ימין של הכביש.

אינה בבקשה, מקווה שזה יעזור!

עם את יוצאת מ דו סיטרי תמיד זה יהיה מאמצע הכביש עם את נכנסת לכביש דו סיטרי את תיכנסי לימין עם את יוצאת מחד סיטרי את תיצאי משמאל ועם את נכנסת לחד סיטרי תיכנסי לשמאל יש 4 מילים שהם קיצור חחש"ש = ח- חד סיטרי ח - לחד סיטרי ש- שמאל ש- שמאל חדש"י = ח- חד סיטרי ד- לדו סיטרי ש- שמאל י- ימין דחמ"ש = ד- דו סיטרי ח- חד סיטרי מ- מרכז ש- שמאל דדמ"י = ד- דו סיטרי ד- דו סיטרי מ- מרכז י- ימין מקווה שעזרתי...

be_roo

New member
לדעתי, חבל לקחת חומר מעשי וטכני

ולהפוך אותו לחומר עיוני שצריך לשנן בע"פ. השאלה מאיפה ולהכין פונים מבוססת על הבנה לוגית של הכביש והסדרי התנועה, כשהמטרה היא לצמצם "מפגש" של רכבים מכיוונים שונים ומינימום חיתוך בין מסלולים שונים. הסבר בכתב הוא יבש וקשה להבנה, לכן ההמלצה שלי להעזר באתרי לימוד התיאוריה שממחישים היטב את הנושא בעזרת סירטונים, או לבקש מהמורה שלך שתוך כדי שיעור יסביר לך את העקרונות הללו ואז הכל יראה פשוט ומובן.

למעלה