חייבת לשתף..

חייבת לשתף..

וואוו עבר כלכך הרבה בזמן כלכך קצר.
רק לפניי חודש עשיתי ניתוח בהדסה כי גילו שאני חולת אנדו׳ ומצאו ציסטות בשחלות. אחת מהן הייתה בגודל של תפוז.
אז הניתוח היה בשביל להוציא את הציסטות.
אבל לא תיארתי אז להגיע למקום שאני נמצאת בו כיום.
האנדו׳ הציל אותי כי בזכות הניתוח גילו שיש לי גם סרטן מסוג נדיר (רק 85 מקרים בכל העולם!).
ואז כל התמונה השתנתה וכל התוכניות שלי השתנו...

שלחנו חלק מהגוש לבית חולים בארצות הברית שמתמחה בסרטן ואנחנו מחכים לתשובה. התשובה כנראה תהייה בסוף יוני - תחילת יולי.
בנוסף בשבוע הבא אני עושה בדיקת C.T על מנת לאתר גרורות (בתקווה גדולה שלא יהיו כאלה).
היום הלכתי להדסה בשביל לקבל ייעוץ על שימור פוריות לפניי הטיפולים.
ובשבוע הבא ביום שני אני עושה ניתוח (רק עבר חודש מהניתוח הקודם וכבר מגיע אחד נוסף).
הניתוח נועד כדי להוציא שחלה אחת ולשמור עליה בריאה מבלי שתפגע מהטיפולים.
הבעיה שהשחלה נשמרת רק 5 שנים בלבד ואחר כך חלון ההזדמנויות להיכנס להריון נהייה דיי אפסי.

אני החודש הזה יהיה בת 24 אבל כל המחשבות שיש לי במהלך החודש האחרון זה תובנות ותחושות שלא הרגשתי כל חיי.
כלפיי חוץ אני מנסה לשדר אופטימיות אבל בפנים זה קשה. אני מרגישה המון המון בדידות - חברים שלא באים לבקר ומצלצלים פעם ב... , ידיד שהיה איתי בקשר 10 שנים ואמר לי משהו חסר טקט ופגע בי מאוד.
הבן הזוג שלי שאני מספרת לו הכול ודיי נשענת עליו אני מרגישה שהקשר כבר נהייה לא וודאי.
מרגישה תסכול, בא לי שייקרו דברים טובים וזה לא קורה.
בגלל שאני לא יכולה לעבוד וללמוד כרגע אני רוב הזמן בבית, מנסה לעשות דברים אבל אני לגמריי אאוט.
יש לי ימים שקשה לי מאוד לקום בבוקר מן חוסר רצון מוחלט. כאילו אתה מרגיש שעכשיו כל החיים שלך ייראו ככה ומאוד קשה לראות את האור.
אני באמת מקווה שהאור הזה יגיע...
זה בגדול.. הייתי חייבת לפרוק את זה איפשהו.

ראיתי שהצטרפו הרבה בחורות/נשים לפורום אז ברוכות הבאות

אני אומנם לא וותיקה כאן אבל רציתי להגיד לכן; הגעתם לפורום תומך ומחמם!
עבורי זה הבית השני כאן.
ראיתי שאתם מקיימות מפגש אז רציתי לאחל לכולכם שתהנו ותבלו!!!!! ומצפה לשמוע מכן חוויות מהמפגש.

שיהיה לכולכן המון המון המון בריאות!!!!!!

ואווווו מיכלוש

לפני שניה סיימתי לכתוב את התגובה שלי (ממש מעט מעלייך) ואני חשבתי שהיה לי יום רע.....
ממש כואב לי לקרוא מה את עובדת, ובעיקר הכי כואב זה להתאכזב מהקרובים אלייך...
אני רק יכולה לתאר איך זה להכנס לניתוח ולחשוב שזה נורא, ואז לגלות שיש יותר נורא....
קבלי
על היותך חזקה כל כך, מקווה שהכל יעבור כמה שיותר מהר ועל הצד הטוב ביותר!!

זואילי

New member
חיכיתי לשמוע מה איתך

מטורף הסיפור שלך.
אני מאמינה שגילוי מוקדם זה הדבר הכי חשוב עכשיו. וכמובן הטיפול.

אני לא יודעת מי עוסק בשימור פוריות בהדסה, אבל אולי כדאי לבדוק סקנד אופיניון גם בתה"ש. יש את פרופ' דרור מאירוב שהוא מהחלוצים בתחום כולל סיפורי ההצלחה של נשים שלקחו מהן *רקמת שחלה* לפני טיפולי כימו', ואח"כ השתילו חזרה וזה הסתיים בידיים מלאות.
אני חושבת שלתה"ש הנסיון הכי גדול בתחום שימור פוריות בארץ.
שווה לשמוע.

וגם.. חושבת שכדאי עכשיו, במיוחד כשאת בבית - להיעזר באיש מקצוע כדי לעכל מה שהיה ומה שיהיה.
תשקלי גם את זה. את לא צריכה להתמודד עם הכל לבד.

הרבה בריאות ורפואה שלמה

o o z a

New member
רפואה שלמה מיכלוש

סיוט לא קטן את עוברת...

אני מקווה
שהכל יעבור בשלום

פיצ 50

New member
גיבורה

אני לא יודעת אם את מודעת לעוצמות שיש בך..כי ניתן להבחין בהם מבין השורות...
ובתהליך של מחלה כוחות הנפש זה חלק מהריפוי.
לצד המר יש את המתוק, שגילו את זה בזמן...ואני מאחלת לך המון המון בהצלחה בדרך, והרבה כוח ושמירה על אופטימיות ויםםםםם של בריאות
ואם את מרגישה שאת צריכה כתף, את יותר ממוזמנת...

אדר 27

New member
אני חייבת לומר לך שאת אמיצה!

פשוט אמיצה...
אני חושבת שאם תדברי על זה עם מישהו זה יעזור לך לפרוק הכל אולי יהיה איזשהו שיחרור ואז דברים יתחילו לקרות....
אני חייבת לומר שאני חדשה פה אבל האנדו הולך איתי 5 שנים מאז שגילו אבל הכאבים היו בלתי נסבלים מהרגע שקיבלתי מחזור פעם ראשונה, עכשיו שקראתי את הסיפור שלך היתי חייבת להגיב ולומר לך תהיי חזקה מקווה מאוד שהכל יהיה בסדר והתוצאות יהיו מעולות, אני אומנם לא מכירה את הבנות באופן אישי אבל אני מרגישה חלק מכם ומבינה את הכאב שלכן
שולחת לך מכאן המון חיבוקים חמים המון חיבוקים של אור ומאוד מאוד מקווה שמחר תקומי ליום חדש, מלא מלא אור....

kikona126

New member
ואו מיכלוש

נשמע שאת עוברת הרבה בימים אלו.
עם זאת משתמע מדבריך שאת בידים טובות! ואת האמת הייתי בהלם לשמוע על שימור השחלה, כי הבנתי שזה משהו דיי חדשני ששמעתי עליו רק לפני כמה זמן.
והכי חשוב, את נשמעת בן אדם חזק!

תמשיכי לשתף אותנו פה בהמשך הדרך!

והכי חשוב רק בריאות!!!!!

מסק28

New member
היי

שלום לך מיכל,
כל כך עצוב לשמוע שאת עוברת ככ הרבה. אני מכירה את תחושת הבעל שאת אומרת ובדידות שאת לא יודעת מה קורה בצד השני. אני רק יכולה לתת לך עצות חמות מהתקופה ההההכיי קשה שהיתה לי לפני הניתוח ושהיה קשור גם היקפית לבעל:

חיפשתי תחביב או יצירה או ספרים אופטימיים דברים שאוכל לעשות לבד, אחותי הביאה לי פימו וזה היה התעסקות - חזרתי לתחביבים ישנים - חרוזים תכשיטים ולקחתי דפים והתחלתי להישפך על הדברים הקשים ביותר שאני עוברת, הייתי חייבת לעשות את הדברים הקטנים ביותר כדי שלא אשתגע כי הרגשתי שבעלי מרוחק אז רציתי להראות לו שיש לי עוד דברים חוץ ממנו וכעסתי עליו עד שזה הגיע למצב שהייתי כל כך עסוקה בדברים הקטנים שלי שהוא טען ש"אני שכחתי ממנו" כשהייתי הכי צריכה אותו בעולם. ניסיתי לחשוב על זמנים טובים בחיים שהיו לי והבטחתי לעצמי שהם עוד יחזרו - אולי בצורה אחרת אבל בצורה טובה ומחוזקת יותר - הבטחתי לעצמי בכוונה כדי שאהיה חייבת לקיים. אולי תשבי עם עצמך תקחי דף ועט ותרשמי את הדברים הכי קטנים שיעשו לך טוב ושימי ביומן או לידך כל הזמן - כל פעם שתרגישי רע תסתכלי ברשימה ותחשבי אם יש משהו שיכול קצת להקל ולהוציא את הראש מהמחשבות הרעות.... אני ממש מאחלת לך שהכל יעבור מהר ובקלות ושלא תרגישי בודדה! אם יש או אין לך כלב או חיית מחמד - גם עוזר - הם מרגישים מתי קשה לבעלים והכלב שלי תמיד התיישב לידי כשבכיתי. - חיבוק ענק - מסק:)

דסי31

New member
מיכלוש את מדהימה

מה שאת עוברת אלוהים ישמור... מישהו אמר לי פעם שאלוהים (או הגורל או מה שתקראי לזה) מפיל דברים קשים על מי שיכול להתמודד איתם, וזה נשמע לי מאוד נכון (ואני לא בן אדם מאמין או משהו...).
במילים אלו או אחרות אני רוצה להגיד לך שאת מאוד חזקה ושברגעים מסוימים אנחנו מוצאים בתוכנו כוחות שלא ידענו עליהם ומצליחים להתגבר גם על דברים קשים (לצערי יודעת מנסיון...), וזה לא אומר שזה לא בסדר להישבר מידי פעם ולהזדקק לתמיכה פיזית ונפשית (ההפך, אני בעד כמה שיותר עזרה
).

העניין של שימור הפוריות באמצעות השחלה נשמע לי מדע בדיוני, אני בשוק שיודעים לעשות היום דברים כאלה! אבל זה בהחלט נותן תקווה, ואני יודעת שאת צעירה ואולי לא חושבת על זה עכשיו, אבל תזכרי שאם תחליטי להיות אמא, את תהיי בסופי של דבר, בצורה זו או אחרת, וכל הדרכים כשרות.

את נשמעת לי גיבורה אמיתית ובחורה לעניין, אני מקווה שתרגישי טוב בקרוב, ושהאור יגיע אליך בקרוב (אפילו אם זה בטיפות קטנות לאט לאט:))

המון בהצלחה ובריאות ותעדכני!
נשיקות

skylee

New member
תגובה מרגשת , מסכימה עם כל מילה.

מיכלוש , לפעמים ניראה שמה שקורה לנו זה סוף העולם ומשום מקום אנחנו מוצאים כוחות להתמודד.
גם אני שמעתי בדיוק כמו דסי את המשפט שאלוהים יודע על מי להפיל את הדברים שמצריכים התמודדות.
ואני בטוחה לפי מה שאת כותבת ומספרת , שאת בן אדם חזק ובחורה מדהימה , שאין ספק לגבי היכולת להתמודד עם המחלה ולהחלים ממנה.

שולחת לך נשיקות וחיבוקים ומחשבות חיוביות.
רינת

פז08

New member
מיכלוש, באמת התגעגעתי, הרבה זמן.....

חשבתי עלייך בדיוק השבוע וחשבתי שזה היה נחמד אם היית מגיעה למפגש, אבל תארתי לעצמי שאת מדי עסוקה בדברים אחרים

אני מאוד מקווה שיהיו לך בקרוב בשורות טובות.
אני חושבת שאת בחורה מאוד מאוד אמיצה.
הגיוני שיהיו לך רגעים של עצב, אבל את נראית לי בחורה מאוד חזקה עם ראייה מאוד מפוכחת. אני מאמינה ומקווה שבעזרת הכוחות שלך והראייה האופטימית שלך את תתגברי על המצב הלא פשוט שנקלעת אליו.
אני מאחלת לך שהסיטי יהיה תקין. ושמחה מאוד שהלכת לתהליך של שימור פוריות......
אנחנו כאן כדי לחזק ולתמוך....
את מוזמנת ליצור קשר גם בפורום וגם במסרים אם רוצה....
בינתיים המון

איזה חמודות ומיוחדות אתם כולכן
|

איזה כיף ומעודד לקרוא את התגובות של כל אחת מכן.
אפילו שאני לא מכירה אף אחת כאן באופן אישי זה מאוד חיזק אותי ועזר לי לדעת שיש מקום שתומכים בי.
אתם נשמעות כל אחת ואחת מקסימה ומיוחדת

אני מודה לכל אחת מכם תודה רבה על התמיכה שלכם ועל המילים המחממות
!!!! אתם באמת פורום מאוד מאוד מיוחד ותומך!

יש לי עדכון; לפניי כשבוע [בערך] נפגשתי עם רופא לשימור פוריות בהדסה. הרופא הסביר לי ולהוריי שכדי שנעשה ניתוח לשימור פוריות לפניי שיתחילו הטיפולים הכימותרפיים/הקרנות.
הניתוח נקבע להיום [יום שני] אבל ידעתי בתוך תוכי אחריי השיחה איתו שהניתוח הזה לא דחוף. משהו הרגיש לי שזה לא נכון ולא הזמן המתאים.
אז ההורים שלי התייעצו עם חבר שלהם שבעבר היה מנתח בכיר בהדסה והיום הוא בפנסיה והוא בצורה חד משמעית אמר לנו - אין צורך לעשות ניתוח לשימור פוריות אם לא יודעים בוודאות אם יהיה טיפול או לא יהיה טיפול.
ביטלנו את הניתוח.
אתמול ביום ראשון הייתי בהדסה עשיתי בדיקה C.T ולאחר מכן נפגשתי עם הרופאה שמטפלת בי.
הרופאה בישרה לנו בשורות משמחות: הסרטן שחשבו שיש לי הוא מסרטן מסוג אחר. נכון לעכשיו אין צורך לא בכימותרפיה ולא בהקרנות אלא רק במעקב בלבד. יש סיכויי שאני אעשה ניתוח תיקון אבל זה בהחלט עדיף על הטיפולים.
הוריי שאלו אותה אם זה בשורה אופטימית והרופאה סירבה לענות. כשמדברים עם חולה אסור להבטיח משהו עד שזה לא סופי כדי שהחולה לא יבוא אחר כך בטענות כלפיי הרופא.
אבל לבינתיים אני צריכה להיות במעקב וזה ניראה שזה מתפתח בכיוון טוב ושגילו את הגידול בזמן בזכות האנדו'.
היא אמרה שאם יהיה לה עידכונים חדשים טובים/לא טובים היא תדבר איתנו בטלפון ותעדכן אותנו.
אבל אין צורך שאבוא למרפאה והיא אמרה לי לקבוע אליה תור רק לחודש ספטמבר ובחודש אוגוסט לעשות C.T נוסף כדי לבדוק שאין התפתחות של גרורות.

אז סה"כ אני שמחה ואני מרגישה שירדה לי משקולת כלכך כלכך כבדה מהגוף ומהנפש.
עכשיו אני רגועה הרבה יותר.
לא יכולה לומר שהסרטן מאחוריי כי הוא תמיד יהיה שם אבל בהחלט יכולה לומר שגילו אותו בזמן.
עכשיו אני במחשבות של "מה לעשות עם חיי? ישבתי מספיק זמן בבית והגיע הזמן לעשות משהו משמעותי." וזה בהחלט עדיף על המחשבות שהיו לי לפניי יומיים ובכלל בתקופה האחרונה.

קראתי תגובות לגביי המפגש שעשיתם. זה נשמע שהיה מפגש מאוד מאוד מוצלח.
מקווה שלמפגש הבא אני אוכל להגיע גם כן.

ורציתי לומר שוב - אתם פורום כלכך כלכך מיוחד!!!!
קיבלתי כאן כלכך הרבה תמיכה שבמציאות שלי לא קיבלתי ככה.
אז תודה רבה רבה רבה לכל אחת מכן! אתם מקסימות ומיוחדות

מאחלת לכל אחת ואחת מכם המון המון המון בריאות

תמשיכו להיות כלכך מקסימות כמו שאתם. אוהבת אותכם מאוד מאוד מאוד!!!!!!!

פיצ 50

New member
שמחה לשמוע...

אין כמו שמירה על האופטימיות גם ברגעים קשים....
מאחלת לך רק בשורות משמחות מעתה ואילך
מלא בריאות

liats80

New member
איזה יופי!

אני כ"כ שמחה לקרוא את ההודעה שלך!
מקווה שאכן ההקרנות והכימותרפיה יחסכו ממך ושכל האפיזודה הזו מאחורייך.

המון בריאות ובשורות טובות.

נתראה במפגש הבא!

ליאת.

למעלה