חייבת לשתף...

חייבת לשתף...

אז מי שקרא את תוצאות האבחון הפסיכולוגי של בני(קווים של PDDNOS+הפרעת התנהגות+קשיים רגשיים), יודע כי המתנו לאבחנתה של הפסיכיאטרית. היא מצידה טענה כי מורכבותו של בני, מאלצת אותה להמתין ולראות מה יעלה באבחון הפסיכולוגי. תוצאות האבחון הועברו אליה ביום שלישי שעבר, ומאז לא שמענו ממנה כלום. מאחר והילד בבית מעל לחודש, ואנו עומדים בפני ועדת השמה, תוצאות אבחונה קריטיים לנו מאוד. התקשרתי היום למשרד המכון בו עובדת, ולדברי הפקדיה, פגישתה עם בני, ופגישתה עמנו לא היוו תהליך אבחוני אלא יעוץ בלבד ועל כך לא נקבל כל דו"ח או מכתב. לדבריה הוסבר לי כי חבילת אבחון כוללת פגישת סיכום נוספת ואבחון בכתב שינתן לאחריה(כמובן שכרוך בסכום כספי נוסף וכלל לא מבוטל). אמרתי לפקידה כי עד כמה שאני זוכרת, נאמר לי כי במידה ויאובחן כ-PDD ונזדקק למכתב לבטל"א נשלם סכום נוסף, מאחר ולא אובחן ככזה, לא ברור לי מדוע לא נוכל לקבל סיכום בכתב של פגישותיה עמו ואיתנו. היא אמרה שתנסה לבקש ממנה לכתוב לנו משהו. אולי אני לא מבינה,ואולי תוכלו להסביר לי- הלכנו באופן פרטי לשתי פגישות, ושילמנו 1000 ש"ח על כל פגישה. האם בכך מסתיימים הדברים?הפסיכיאטרית אפילו לא טרחה לידע אותנו בממצאיה. לא ברורה לי ההתנהלות, כיוון שאם כך מדוע פנינו אליה מלכתחילה? האם בכדי לשפוך את מר ליבינו בפניה, ולהציג את בנינו ובזה מסתיים הכל? אני חשה מרומה, ומאוד כועסת. מקווה שהצלחתי להבהיר את השתלשלות העיניינים כראוי. מה דעתכם?

dina199

New member
אתם בהחלט נשמעים מרומים.

אולי מישהו כאן ימליץ איפה להתלונן.

מצטרפת לדינה - רמאות לשמה

אני שלמתי 2,000 ש"ח וקבלתי אבחון ביד. לבת השניה שלמתי 2400 ש"ח וקבלתי אבחון ביחד. כל האבחונים היו מעל 3 פגישות.

אני בסה"כ רוצה סיכום

שמתאר בצורה מקצועית את מה שראתה, למרות שקיוויתי לאבחון. לא יתכן שהיא ראתה אותנו ואותו באופן פרטי, ולא נקבל כל תיעוד מהפגישות.

אני רוצה להבין:

לא באת לצורך אבחון?! אז מה הקטע, לא לתת לך שום דבר כתוב? אני בהלם מזה! היא קבלה אותך באופן פרטי - בשביל מה? אתן לא חברות שנפגשות על כוס קפה. הפגישה הייתה למטרות אבחון, אם הבנתי נכון. אז שתביא אבחון! פשוט וקל! (וזה לא רלוונטי כמה זה עלה. בבית אחד למשל את משלמת סכום על אבחון פסיכולוגי, שבסופו את מקבלת אבחון כתוב מהם. ויש סכום שאת משלמת על אבחון פסיכאטרי. וגם בסופו ברור שאת מקבלת דו"ח כתוב. עשיתי אבחון בעוד מקומות, ובכל מקום שעשינו - תמיד היה ברור, שאת מקבלת אבחון או דו"ח על מה שהיה! זה נשמע לי מוזר מאוד מאוד מאוד!

אנחנו הגענו לצורך יעוץ

בעיניין האיזון התרופתי, מלכתחילה עוד לפני המפגש הראשון הסברתי לפקידה, שבנוסף לנושא התרופתי, חשוב לי שיבדק הנושא התקשורתי, ואפילו ביקשתי לפני תחילת התהליך שיבררו לי אם היא מוכרת ע"י בטל"א. בשיחה הבאה עם הפקדיה נאמר לי שהיא אכן מוכרת, ושאם ימצא שהילד ובל מלקות תקשורתית נצטרך להויף סכום נוסף של 1500 ש"ח עבור מכתב לבטל"א שיכתב בהתאם לקריטריונים שדורשים. היינו בשני מפגשים. במפגש הראשוני עמו, אמרה הפסיכיאטרית שהיא תפגוש את בנינו פעם אחת, ואם יהיה צורך תזמן אותנו למפגש נוסף. לאחר הפגישה, כתבה לי מייל לפיו לא מצליחה להגיע לאבחנה ופית, ומעוניינת להמתין לאבחון הפסיכולוגי, ואז להחליט. לאחר שקיבלנו את תוצאות האבחון הפסיכולוגי, שלחנו אותו לפיכיאטרית, אך היא לא חזרה אלינו. אתמול תפסתי את הפקידה שאמרה לי שלפי דברי הפסיכיאטרית אין לו PDD, ואם אנו רוצים שהתהליך יהיה אבחוני צריך להגיע לפגישה נוספת (סיכום) ואז ישלח אבחון כתוב, אבל אם לא אנחנו לא זכאים לשום דבר בכתב. בקשתי סיכום בכמה מילים לפחות שמתאר בקצרה את ממצאיה, והפקידה אמרה שתבדוק אם ניתן לעשות זאת ותחזור אלי.

כמה שילמתם עד עכשיו?

אני יודעת שבאבחון פסיכו-דידקטי עולה קצת יותר מאלפיים ש"ח ואבחון נוירולוגי אפשר להשיג עם טופס 17 בקופ"ח. אבל כשהלכנו לפסיכיאטרית באופן פרטי זה גם בערך אלפיים ש"ח. אלו המחירים, ואם אבחון חשוב לך (ולדעתי הוא חשוב) - כדאי לשלם. אני לא יודעת כמה עולה פגישה - אבל לדעתי כדאי לך להגיע אליה, כדי לקבל את הסיכום הכתוב עם המלצות לטיפולים ועוד. לא הבנתי למה צריך להוסיף 1500 ש"ח עבור מכתב לביטוח הלאומי, אבל מאחר שהכללים נאמרו לכם מראש - אני חושבת שעדיף לכם להגיע לפגישה הנוספת, כדי להגיע לאבחון עצמו, וגם להמלצות, שהם לדעתי הכי חשובות בכל אבחון שהוא.

dina199

New member
רק עכשיו ראיתי.

לפי מה שאת מספרת זה נחשב יעוץ. וצריך לקרוא להכל בשמות הרשמיים: מה שהולך לביטוח לאומי זה 'איבחון' ולא 'מכתב'.ואיבחון אמור להיות כתוב לפי הנהלים. ואיבחון עולה כסף, בדיוק לפי מה שהם אמרו. נראה לי שהם לא יתנו לך שום דבר אחר , עד שלא תשלמי.. זאת לא הייתה רמאות לשמה , אבל הם לא היו ברורים איתך והשאירו דברים ב'ערפל'

AutismTimesTwo

New member
סיכום בכתב יש לקבל גם על ייעוץ

במקומך הייתי מצלצל לפקידה ומסביר לה שאם לא תקבלי תוך יומיים את סיכום הייעוץ בכתב יקרו הדברים הבאים: א. תשלח תלונה למשרד הבריאות. ב. להסתדרות הפסיכולוגים (כן, למרות שהיא פסיכיאטרית) ג. להסתדרות הרפואית הארצית ד. תוגש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות בגין הונאה ה. כמו כן, תבוצע פנייה לעיתונות כתובה ואלקטרונית המציינת כי הפסיכיאטרית (בשמה המלא) הונתה הורים במצוקה. ואחרון חביב, תסבירי לפקידה כי במידה ולא ינתן לך סיכום הייעוץ בכתב, את תמררי את חיי הפסיכיאטרית זו, על ידי תליית שלטים "פסיכיאטרית רמאית עובדת במשרד זה" וכן הלאה מיני פעולות, עד שהיא תחזיר לך את כספך. כמו כן, תסבירי לה שמאחר ואת טיפוס עצבני גם ככה, הפסיכיאטרית שברה את הקש האחרון ואת החלטת בינך לבין עצמך להפוך את רדיפתה למשימת חייך, וזאת כדי שהיא לא תרמה הורים נוספים במצוקה. אחרי שהפקידה תשמע את כל זה ממש, תשלחי לה את זה בפקס, בדוא"ל ובדואר. אני חייב לומר שהתעצבנתי מהסיפור שלך. אני שונא אנשים כאלה, במיוחד בסיטואציות כאלה. אל תוותרי לה. חוצפנית (לא את, היא).

הצעה

בעניין בירוקרטי דומה אבל אחר אלו"ט מאוד עזרו לי. ללא תשלום. איום של עו"ד מצידם הציל אותי. שווה להתקשר ולבדוק איתם.

תודה לכם

הפקידה שלחה לי מייל, ובו כתבה שאקבל דו"ח "מינימליסטי". טוב נו...שיהיה. למזלינו יש את הדו"ח של הפסיכולוגית, שבכל מקרה הוא הבסיס גם לאבחנותיה והמלצותיה של הפסיכיאטרית.

למעלה