חייבת לשתף

mamy78

New member
חייבת לשתף../images/Emo7.gif

הנסיכה הקטנה שלי צריכה לעבור ניתוח, כבר חצי שנה שאנחנו בבדיקות ומעקבים עקב גוש שנמצא אצלה בטוסיק, וכל הכבוד לגננת שלה ששמה לב. לשמחתי הגוש שפיר ולא מסוכן אבל זה לא טוב שהוא נמצא שם כי הוא מפריע לה בחיי היום יום כמו: ישיבה בתנוחת W והיא לא רצה או קופצת כמו שאר הילדים (בת שנתיים ושלושה חודשים). אני כ"כ עצובה שקשה לי להסביר לה אני רוצה להכין אותה היא ילדה מאוד בוגרת מבינה הכל ומדברת מאוד יפה, האם כדאי לי להכין אותה ואיך? הניתוח עצמו אמור לערוך שעתיים לכל היותר אבל ההחלמה תהיה ארוכה הרופא אמר לפחות שבוע אשפוז מה עוד שהמקום מאוד בעייתי, היא לא תוכל לשבת וכנראה שיהיה קשה להתהלך מה שאומר שההחלמה תהיה בשכיבה. האם מישהי עברה זאת או מכירה מישהו שעבר ניתוח מסוג זה? הלוואי שיכולתי להתחלף איתה

אילתית 2

New member
יקירתי שולחת לך אלפיי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

חיזוקים
המון המון כוחות אופטימיות ואנרגיות טובות
מקווה ומאחלת שיעבור מהר ובקלות
שתהיה החלמה מלאה ומהירה ורק בריאות
אין לי מושג מה ואיך אבל אולי כדאי לשאול את לילך בשרשור ייעוץ שלה בפורום השני (הורים לתינוקות) או בכלל להתייעץ מה ואם ואיך לדבר עם הילדה, היא עוד קטנטנה אבל בוגרת מדברת ומבינה אז לדעתי משהו וודאי שצריך להגיד לה ולספר לה מאחלת שיעבור בקלות

מיטל 1103

New member
אוי יקירתי ליבי אתכם../images/Emo24.gif

קודם כל באמת כל הכבוד לגננת טוב לדעת שיש עוד גננות ששמות לב למה שקורה עם הילדים שלנו... טוב שגיליתם את זה ושזה ניתן לריפוי, לא הולך להיות קל במיוחד שההחלמה היא בשכיבה אבל תהיו חזקים, תנסו לדבר עם הנסיכונת ולהסביר לה. מחכים ומחזיקים לכם אצבעות שהכל יעבור בשלום. תעדכני.

אוי יקרתי../images/Emo24.gif

לא יכולה להתחיל לתאר אפילו מה עובר עליך. יכולה לשלוח לך חיבוק גדול והמון תמיכה. תעדכני אותנו.

חמודבה

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif

לא יכולה לעזור, אבל מאחלת לכם החלמה מהירה ושיעבור בקלות

memko

New member
בהצלחה בניתוח../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

וגם כל הכבוד לגננת שעלתה על הבעיה. יהיה בסדר, תהיו חזקים

mevav1

New member
אויייי ../images/Emo10.gif../images/Emo24.gifאני מקווה שבתך כמו מרבית

הקטנטנים עוברים הכל בקלות, תעבור גם היא בקלות את זה. תודה לאל שאני לא יודעת כיצד לעזור לך במקרה הזה, אבל אם היא חכמה ובוגרת אז תאמרי/תזכירי לה שנכון שקשה לך לשבת וכו'??? אז נלך לרופא שיוציא לך את זה(או משהו בסגנון). אבל אל תאמרי לה הרבה זמן לפני. תאמרי לה אולי יומיים או אף יום לפני כי אין להם בגיל הזה מושג של זמן וחבל סתם שתחשוש הרבה זמן לפני. בנוגע להחלמתה, תקני לה משחקים שיתאימו לשכיבה על הבטן וספרים שממילא הם אוהבים לראות את התמונות מעבר לסיפור עצמו וכך היא תראה את הציורים למשך כמה דק' שזה גם משהו במקרה כזה. ותהיו אופטימים כי לקטנים הכל הכל חולף במהרה. ואני מאחלת לבתך ניתוח קל ומהיר וללא כאבים והחלמה מהירה ובטוחה

מאמי 78 שלום ונעים מאוד

דבר ראשון אני רוצה לאחל לך המון בהצלחה ושיעבור בקלות והחלמה מהירה ורק בריאות דבר שני אני כבר סיפרתי כאן את הסיפור של שקדי אז למי שקראה יכולה לדלג ולמי שלא וגם לך מאמי זה הסיפור: הסיפור מתחיל כששקדי היה ממש קטן נמצא גוש במפשעה הימנית שלו רופא אחד טען שזאת ה"ביצה" שלו שעוד לא ירדה למקום ואני האמנתי לו ולא שאלתי על כך יותר שום רופא. - טעות טעות טעות עברו מספר חודשים לא מבוטל שקדי כבר למד לזחול ואחר כך למד ללכת ועדין ה"ביצה" עודנה במקום לא משנה מיקום לא משנה גודל לא זזה ולא נדה חמי שסיים והבריא ממחלת הסרטן ראה במקרה את הגוש הזה ושאל אותי מה זה? וממתי זה? ואני לתומי עניתי לו "האשך שלו עדין לא ירד למקומו" חמי טען בתוקף : זה לא מה שאת חושבת לכי לרופא - כמובן שהלכתי ומכאן מסע היסורים ורגשות האשם שלי החלו על כך שהנחתי לזה כל כך הרבה זמן. עברנו בדיקות רבות מאודדדדדדדד ומתישות מאודדדדד וכמובן שחשבו שזה לא עלינו חס וחלילה "סרטן" של בלוטות הלימפה כי שם זה היה ממוקם. ניקבע תור לניתוח ומסרו לנו שזה לא יהיה ביופסיה מהגוש אלה ממש להוציא את כולו כדי לא לקחת צ'אנסים מיותרים עם תינוק קטן , בזמן הניתוח {נובמבר האחרון} שקד היה בן שנה וחמישה חוד' . שקד הורדם בהרדמה מלאה הניתוח ארך 45 דקות למרות שאמרו לנו רק 10 דקות ליבי יצא אליו תינוק שלא מדבר ולא יודע להביע את עצמו וכמובן לא מבין כלום כבר פיתח פחד עז מרופאים ברגע שהוא רואה את החלוק שלהם מתקרב אליו הוא צורח עד שהוא מקיא כך נשארה לו הטראומה הזאת עד היום . ולסוף הטוב זאת אכן היתה בלוטת לימפה חולה ומזוהמת ומדולקת - שהגוף לא היה זקוק לה לא לטוב ולא לרע כשהוציאו אותה עדין לא ידעו שזאת בלוטת לימפה מרוב שהיא היתה מכוסה בחומר הזיהום וחשהו שזאת צ'יסטה שומנית גוש שומן רגיל ובישרו לי את זה ושמחתי והודתי לאל על כך וכשגילו שמיתחת לכל הג'יפה מסתתרת הבלוטה עצמה אז גם הודיעו לי על כך ושוב הודתי לאל שזה מה שהפתולוגיה מצאה ולא משהו חמור יותר. והיום נשארה לשקדי רק צלקת והכל התרפא לחלוטין . אכן עברנו תקופה איומה לפני הניתוח והמתח גרם למצב רוח זוועתי . וביום הניתוח היה קשה מנשוא לי ולבעלי . וביום למחרת גם וכן הלאה. אך מיום ליום אני רוצה לספר לך שראינו שיפור אצל שקד לא רק בענין שהוא מחלים ומבריא אלה גם בהרגשה הכללית שלו הוא לא הרגיש שדואגים סביבו יותר ולא הרגיש את הלחץ שהיה סביבו יותר ופתאום הוא החל לפרוח וזה עשה אותנו מאושרים יותר . אז רק רציתי לעודד אותך ומקווה שכך עשיתי - מחשבות טובות שלך ושל בעלך והסובבים ולא רק בכיות ודאגות ולחץ יעבירו לילדה אנרגיות טובות ויהיה לה יותר קל להבריא ולהתרפא. מחזיקה לה אצבעות ושולחת חיבוקים חזקים וחמים לך כי את צריכה זאת יותר ממנה . מקווה שיעבור מהר ותסתכלי על זה אחורה וחיוך ויראו אצלה שיפור כמו שרואים אצל שקדי שלי. בהצלחה

Nuli77

New member
וגם אני שולחת הרבה../images/Emo24.gif

תהיו חזקים! שהניתוח יהיה קל וההבראה מהירה. נחכה לעדכונים שלך...

עוד פלא

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo57.gif הרבה בהצלחה לא יכולה ממש לעזור

רק לחזק וירטואלית ולאחל שהכל יעבור על מקומו בשלום.... הילדים שלנו חזקים יותר ממה שאנחנו נותנים להם קרדיט, בטוח תצטרכו כולם המון סבלנות לשבת איתה ולדאוג שיהיו לה כל מיני סרטים וכו שהיא אוהבת כדי להעביר את הזמן...

s h o s h i n a

New member
תהיי חזקה, זה יעבור ופעם עוד תצחקו מזה

זה כל כך קשה, אבל תנסי לקחת הכל בפרופורציות, תמיד יכול להיות גרוע יותר ותודה לאל שזה דבר שניתן להוציא וזהו זה. אני חושבת שכדי לדבר עם הילדה, להגיד לה זהיא הולכת ללבוש חלוק מצחיק וכו' וכמובן להיות איתה כל הזמן ולנסות להצחיק ולשעשע.

בוליפלג

New member
הו יקירה../images/Emo10.gif../images/Emo24.gif

סיטואציה כל כך קשה...עבור כולכם. כיוון שאין לי נסיון בעניין, לא אוכל לתת עצות קונקרטיות, אך כן שולחת המון
ים, לעידוד. אגב, אני יודעת שיש חוברת/ספר שהוציאו בי"ח אסותא - שמכינה ילדים והורים לניתוח - אולי היא מתאימה גם לגילאים הצעירים, שווה לבדוק. בנוסף - יש כאן כמה אמהות שעברו ניתוחים, אשפוזים וכד' עם הקטנטנים, שיוכלו לסייע ולהמליץ המלצות חמותעל התארגנות לקראת הניתוח וההתאוששות שאחרי. מאחלת שיעבור בקלות, עד כמה שניתן, ושההחלמה תהיה מהירה.. המון ורק בריאות
המשיכי לכתוב ולעדכן אותנו (לא רק 'התפתחויות', אלא גם תחושות...מחשבות...חששות וכד..)

mamy78

New member
תודה רבה לכולכן../images/Emo140.gif

עודדתן אותי מאוד, תור לניתוח עדיין אין לי אנחנו עוד בבדיקות אני מקווה שהכל יהיה מאחורינו מהר

פלגיה

New member
מאוד כדאי להכין אותה

גם להסביר בשביל מה הבדיקות. כשיהיה לך תור לניתוח, תתחילי לדבר איתה על זה בערך שבוע לפני, בהסבר במילים פשוטות (אם כי עדיף "יוציאו לך" ולא "יחתכו") והרבה מילים טובות - תהיי בריאה יותר, אחר כך יהיה לך קל לשבת, והסבר שהגוש הזה הוא ממש מיותר ולא צריך אותו (שלא תחשוב שאחר כך גם ירצו להוציא לה את היד או את הרגל, למשל). תקני כבר ערכה גדולה של כלי רופא, ותתחילו לשחק. בעיקר תני לה להיות הרופאה שבודקת (אותך או את הבובה או כל מי שמסכים) כדי לתת לה שליטה על התהליכים שהיא עוברת ושתוכל לעבד את החוויה. לפני הניתוח תסבירי גם שאתם מתכוננים להיות בבית החולים וגם לישון שם. אפשר להכין מראש קופסה עם מתנות קטנות, מתנה לכל יום אשפוז, וכך גם תוכלו למנות את הזמן שעובר בבית החולים. בגלל שהיא תצטרך לשכב, וזה דבר מאוד קשה לפעוטה אנרגטית, צריך לחשוב על פעילויות שהיא תוכל לעשות בשכיבה - גם בבית החולים וגם בבית. זה גם הזמן להרשות הרבה סרטים וטלוויזיה (שתהיה תלויה בזווית נוחה מעל המיטה). מוביילים פעילים, בלונים תלויים שאפשר להזיז, ועוד הרבה.

למעלה