חייבת לשתף אתכם

rivkaman

New member
חייבת לשתף אתכם

בני חייל טרי חודש ושבוע קיבל קורס לטכנאי גדר זה אומר כל היום בקו קידמי , היום נלחץ מכל ההדרכה בכה, לא יכל לעצור את עצמו והמפקדת לקחה אותו הצידה ודיברה איתו, היום התקשר מספר פעמים לחוץ מאד , מנסה להרגיעו, הוא לא מרגיש שהוא מסוגל לקורס הזה , בתיכון היה במגמת חשמל בלית ברירה כי לא היו מקצועות אחרים וזה לא ענין אותו ובשיעורי חשמל פשוט עזב את הכיתה בסה"כ הוא ילד טוב , ועכשו שוב חשמל ולא מעונין, כמובן שגם אני לחוצה מאוד בגללו, מה עושים?

מה בדיוק מלחיץ אותו?

האם היקף החומר שבקורס? הדרישות קשות לו? המשמעת קפדנית מדי? או שהמחשבות על המשך השירות בתפקיד של טכנאי גדר? אני מניחה שהוא נבחר לקורס הזה על סמך הרישום בתיק הצבאי על מקצועות הלימוד. אם בביה"ס עזב תמיד את שיעורי החשמל - יתברר די מהר שאין לו מספיק ידע. אולי אפשר להסביר לו בצורה כזאת, די שיירגע.

rivkaman

New member
מלחיץ אותו זה שהוא לא לוחם עבר

טירונות של רובאי 02 יצאו למטווח בקושי פעמיים בכל הטירונות ונאמר לו שהוא יהיה 10 שעות ביום בסיורים לאחזקה שוטפת רמת סיכון א+ יהיה מצויד ברובה וציוד לחימה. מה לעשות לא כולם נולדו פייטרים הבן שלי חלשלוש.

לא זכור לי ששפטתי אותו או אותך

שאלתי כדי להבין איך ניתן לעודד אותו וגם אותך...בתשובה הקודמת שלי אלייך יש התחלה של רעיון.

סמדר בנ

New member
שלום רבקה

מצער לשמוע שבנך שובץ למקום שלא מתאים לו. בקשר לנושא הנשק - האם בקורס לא מתגברים אותם עם שיעורי נשק, מטווחים וכד' - הרי כולם שם הולכים להיות בקו הקדמי. זה לפחות יכול לעזור לו עם החששות מפני נושא הנשק. בקשר לדברים האחרים, הוא יכול לנסות להגיש טופס 55 - בקשת העברה (סיכוי לא גבוה...), לבקש לשוחח עם קב"ן אם אכן יש לו חרדות שקשה לו להתגבר עליהן. בקשר לעניין בתפקיד, זה נושא בעייתי, ורבים החיילים שמשובצים לצערנו בתפקיד שלא מעניין אותם. לדעתי, הדבר החשוב הביותר שאת יכולה כרגע לעשות הוא לעודד אותו, ולהראות לו את חשיבות התפקיד והאחריות המוטלת על כתפיו, ולהפעיל ויטמין P אם יש לכם. מקווה שהענינים יסתדרו.

3תיתי

New member
רבקה

מקוה שהיום קצת יותר קל לחיל שלך. אל תשכחי לפמפם לו שוב ושוב, שכל ההתחלות קשות. מה שלא מוכר הכי מפחיד. שייתן צ'אנס. אולי התפקיד דוקא ימצא חן בעיניו? אולי הוא ימצא שם חברים טובים (מאד חשוב) וימצא את מקומו. קצת סבלנות. אם המצב הולך ורע, ואין שום שיפור, יש סיכוי שהצבא ירגיש בעצמו, או שאז כדאי להתחיל להלחם להעברה. אבל חכו! תנו לו קודם קצת להתרגל. כל טוב!

rivkaman

New member
תודה לכן נשים יקרות על העזרה

הבן שלי לחוץ מאד מתקשר המון, מה שלא היה בטירונות, תמיד אמר אימא זה טירונות זה , זה קייטנה. נוסף לכך התבשר שנשאר שבת.והוא גם מקורר , מאז שהתגייס לא מרגיש את בהונות הרגלים מהנעלים ביקשתי ממנו ללכת לרופא והוא אומר שצריך לחכות שם שעות אז הוא מוותר. בקורס הזה 8 חיילים וכולם במצב רוח לא טוב. הרגע התקשר שוב קיבל אפטר ממחר עד ליום חמישי בבוקר, היות ואנחנו גרים בעכו הוא לא רוצה להגיע רק ללינת ליילה ולחזור. כל הזמן אני ובעלי מנסים להרגיעו, מספרים לו שגם אנחנו עברנו תקופות קשות בצבא ואז בכלל לא היו פלאפונים. אמנם לחוצה במקצת אבל נראה שהלחץ יגבר לאחר שיסיים את הקורס ויעבור לבסיס קבע. נקווה לטוב.

רבקה

שיוציא את המידרס מהנעל ככה יתפנה יותר מקום לאצבעות מכירה את התופעה שציינת.

rivkaman

New member
מעוז לא קנינו לא מידרסים מכיוון שלא

היה לא נוח איתם.למרות שבריקושט אמרו לו שזה לא נוח בהתחלה הוא לא רצה.

3תיתי

New member
אם אפשר

קחו אותו לאפטר והחזירו אותו.כמה שעות בבית עושות לפעמים פלאים

rivkaman

New member
נראה שבכל זאת יבוא הבייתה למרות

הקושי, גם מאוחר וגם צריך לסחוב נשק ותרמיל כבד.

סמדר בנ

New member
אני חושבת שהיא התכוונה

למדרסים שיש בנעליים שמקבלים - נדמה לי בצבע כחול, סוג של בולמי זעזועים

מבנה כף רגל

כשהבוהן גבוהה אין מקום בנעל עם המדרס ולעיתים יש צורך בשני זוגות גרביים במסעות (למשל). יחד עם זאת אם קיבל כבר תור לאורותופד- שווה שיבדוק. הוצאת המידרס גורמת לריבוי עור קשה באיזור הכריות ושימי לב לזה כי זה כואב.אם לא עושים פדיקור.

rivkaman

New member
מעוז , כמה פעמים אמרנו לו לגשת

לרופא , עם זה שכואב לו הגב, מקורר, והבעייה עם הבהונות והוא אמר שלהגיע לרופא זה לא פשוט קודם צריך לחכות שעות לחובש והוא יחליט, כך שהוא מזניח הכל, אני קניתי לא תרופות נגד שיעול וגרון אבל הוא שוכח לקחת או שאין לידו מים, מאז שהתגייס הוא מקורר ולפני כן הוא שנים לא היה אצל רופא. נקווה שאם סיום הקורס לכשיגיע לבסיס קבע הכל יסתדר.

רבקה

קחי אותו למרפאה צבאית כשיבוא הביתה.זה פתוח 24 שעות. אם אינך יודעת איפה המרפאה הקרובה בעירך תתקשרי לקצין העיר יגידו לך. אין צורך להזמין תור. בגלל אותם סיפטומים - ולמרות מחאותיו הנימרצות לקחנו את הילד למרפאה. קיבל תרופות ובעיקר אני נירגעתי.

rivkaman

New member
מעוז , הבן היה אצל חובשת במקום

אמרה לו תבוא ביום ראשון לקבל פטור מנעלים. עד יום ראשון מי יודע אם היא תהיה שם או תזכור אותו. הגיע אתמול בערב הבייתה ,נסע הבוקר מכיוון שנשאר שבת , בא התקלח ישן לקח בגדים נקיים התיק יותר כבד ממנו.

3תיתי

New member
קשה להיות חייל

וקשה להיות אמא של חייל. כולנו באותה סירה

למעלה