חייבת לשתף אתכם..

noah27

New member
חייבת לשתף אתכם..

היו הייתי אצל רופא המשפחה בגלל שחטפתי אלרגייה מטורפת הקוללת עיניים דומעות וצורבות, צינון בלתי פוסק וקוצר נשימה. הרופא שמע שאני מניקה אמר לי כי אין באפשרותו לתת לי תרופה ושאל כמה זמן אני מניקה, כשהבין שהבת שלי כבר בת 7 חודשים אמר, כי זה הזמן להפסיק... ועוד הוסיף כי אחרי גיל חצי שנה החלב בכלל לא איכותי וירוד.. מישהי יודעת משהו על זה? הוא בטוח לא תומך בהנקה...

אפרת555

New member
באמת,

מה שברור שהוא אינו תומך בהנקה יותר משישה חודשים. היום שאלתי שני רופאים" רופא אחד אמר לי שחשוב ארבעה חודשים ואחר אמר שחצי שנה ואפילו עד שנה שהתינוק אוכל ארוחה עם המשפחה. רופא נוסף אמר לי לפני שבוע שחשוב שלושה חודשים ואח"כ זה מועיל ולאחר חצי שנה זה ממש מיותר, לכן, כל רופא אומר משהו אחר!! תשאלי רופאים נוספים ותיווכחי לדעת. לכן, כל אחת ושיקול דעתה, לדעתי, עד גיל חצי שנה זה ממש ממש בריא וכמובן אם האם מוכנה להניק, כל הכבוד לכל מי שמצליחה להניק חצי שנה, אני מעריצה נשים אלו, ולהניק במשך שנה זה בכלל יפה מאד. עפ"י מאמרים שקראתי, אחרי גיל שנה לא חובה לתת חלב או תחליף חלב, כי ניתן להאכיל תינוקות באוכל מוצק שכולל ירקות ופירות ללא חלב. בנוסף, להניק מעבר בשנה חלב אם תמיד בריא אך גם לא הכרחי. ודרך אגב, אני לא מניקה זמן רב- שלושה וחצי חודשים, אך קראתי הרבה על חלב אם.

Ronit Jenny

New member
מה רופאים יודעים על הנקה?

האם ידעת שבכל 7 שנות הלימוד של רופאים אין להם אפילו שעה אחת על הנקה? לפי משרד הבריאות מומלץ להניק לפחות שנה (כמובן שבגיל בתך כבר ניתן לשלב הנקה עם מזון מוצק אבל עדיין יש לחלב שלך ערך רב) שמעתי שלפי ההלכה מומלץ להניק אפילו שנתיים (יש אפילו איסור לאלמנה עם תינוק להנשא עד שמלאו לתינוק שנתיים מחשש שתכנס להריון מהבעל החדש ויגזל החלב של התינוק מהבעל המת...). תניקי כמה שאת רוצה, כמה שנוח לך ובלי שום רגשות אשמה. בהצלחה, רונית.

למעלה