חייבת לשתף אתכם...

• פותח הנושא molin
  • פורסם בתאריך

molin

New member
חייבת לשתף אתכם...

אני קוראת בפורום כל הזמן, אמנם לא נוטה לכתוב אבל בהחלט צופה פעילה... הסיבה שאני כותבת היא כנראה מתסכול וכעס. אז הנה הסיפור:
אני סטודנטית שעוד חודש וקצת יוצאת לחופשה (עד לתחילת השנה הבאה). במהלך השנה לא עבדתי כי פשוט לא התאפשר, ועכשיו כשמתחיל להשתחרר טיפה הלחץ, החלטתי לחפש עבודה לחופשת הקיץ, אך בכוונתי לעבוד כבר בזמן הקרוב, בזמן הלימודים. יש לי לו"ז די גמיש שכן מאפשר לי לעבוד משמרות בוקר וערב, כך שזמן זו לא הבעיה. ניגשתי לקניון הקרוב לביתי ועברתי בכמה חנויות להציע את עצמי. ב-90% מהחנויות שנכנסתי אליהן, אחד המוכרים\מנהלים ניגש בברכה ובחיוך ושאל איך אפשר לעזור לי, וכשאמרתי שאני מחפשת עבודה, החיוך נמחק מפרצופם, וסקרו אותי מכף רגל ועד ראש, ככה בלי בושה. אפשר היה ממש לראות איך בוחנים את מידות גופי. כמובן, שהתשובה האולטימטיבית הייתה "כרגע לא... אבל תשאירי קורות חיים". אגב, חשוב לציין שבחנויות האלה שבחנו אותי ככה באופן גלוי, היה שלט "דרושים עובדים" בכניסה לחנות. הייתי ממש רוצה לעשות ניסוי, ואחרי שאני מקבלת "סירוב", לתת למישהי רזה להיכנס ולראות מה אומרים לה.
הסיבה שאני כותבת כאן היא גם כדי לשתף ולראות האם זה דבר שמוכר למי מכם... וגם לשאול אתכם, האם זאת רק אני, או שזה ממש מכעיס? ולא בסדר? מה המשקל שלי קשור לאם אני יכולה לעבוד או לא? הרי עבדתי בכמה וכמה מקומות עבודה בחיי, ואף פעם לא הסתכלו עליי כשונה, חריגה, כאחת שלא מסוגלת לבצע את התפקיד שלה, מה שלא יהיה. בין אם זה מוכרת בחנות בגדים, ובין אם זה פקידה, ומה שלא יהיה...

עופר 123

New member
קודם כל...

שולח
להקל על התסכול.
לצערי יצא לי במהלך השנים לשמוע על מקרים כאלו של חנויות עם "דרושים עובדים", אבל רגע אחרי שנכנסו ומבלי שבכלל הציגו את עצמם, קיבלו תשובות דומות לשלך. יותר מזה, יצא לי לשמוע איך לפני כמה שנים מישהי שמנה נכנסה למסעדת אגאדיר בהרצליה (המעסיקה באופן קבוע רק מלצריות מאוד רזות), והציעה את עצמה כמלצרית. אמרו לה שכרגע לא מחפשים, למרות השלט בכניסה. היא יצאה, ואז נכנסה חברתה הרזה. את החברה הרזה שאלו שאלות על נסיון ורקע, ואחרי כמה דקות קבעו איתה יום להתנסות. סיפור מדהים, במובן הכי שלילי של המילה.

יש גם את הסיפור הזה, שרק לקרוא אותו גורם לרעוד מעצבים (למרות שהוא הסתיים בטוב
).

אני מציע לך לא להתייאש, ובכל מקרה להיכנס לכל חנות בראש מורם. כל מקום שלא יקבל אותך בגלל מידות הגוף שלך, הפסיד עובדת מצויינת בגלל סטיגמות חברתיות מטופשות. אם את צריכה המלצות, אנחנו ניכנס מיד אחריך לחנות ונשכנע אותם

molin

New member

עופר המקסים, תודה על העידוד. אני חזרתי באותו יום מאוד מתוסכלת וגם נסערת במובן מסוים, אני חושבת שאפשר להבין אותי... והסיפור שהבאת באמת מרתיח ומטריף את הדעת, וגם לא חוקי בעליל. הבעיה היום שהמעסיקים השונים, ולא חשוב באיזה תחום, נהיו חכמים יותר מהמקרה הזה - אני חושבת שנדירים המקרים שאומרים למישהו\מישהי שמנים באופן מפורש שהם לא התקבלו בגלל משקלם. תמיד נוטים לרכך את זה במשפט כמו "נמצאו מועמדים מתאימים יותר לתפקיד", וזה לגיטימי וחוקי.

בכל מקרה, תודה על התמיכה, אני ממשיכה לחפש לאט לאט, בתקווה שבכל זאת אמצא אנשים טובים באמצע הדרך :)

supersonic777

New member
אגב,כדאי לך לצלם את המודעה "דרושים עובדים"...

לקחת עורך דין טוב או טובה,שעוסקת בדיני עבודה,ולתת להם בראש!

molin

New member
אני לא יכולה

לתבוע, אין לי הוכחות שזו באמת הסיבה. הם מבחינתם יצאו בסדר, אמרו לי להשאיר קורות חיים וזהו. הם לא חייבים לי כלום הרי, אז אין פה שום דבר שאפשר להוכיח...

polegra

New member
אני יכולה להבין את הקושי בחיפוש עבודה כי אני

עוברת את זה בדיוק עכשיו
אני לא יודעת לאיזה סוג עבודות ולאיזה מקומות את הולכת אבל יכולה לספר שלי היו המון חששות החיפושים עכשיו בגלל המשקל, וזה עולה אצלי תמיד
אני מאמינה שאחרים חוששים מסיבות אחרות פשוט לי נוח לחזור לאזור המוכר והנוח של להאשים את השומן בהכל
בקיצור , הייתי בראיון עבודה במשרד מתוקתק ברמות על ברמה לא רק של הרהיטים אלה גם האנשים...כמו להכנס למודעה בעיתון וישר סימסתי שאין סיכוי שנאי אתקבל. מפה לשםהחלטתי שאין לי מה להפסיד וממש שלטתי בראיון שאלתי שאלות ולא התביישתי כי הרגשתי שאין לי מה להפסיד
אז נכון, עוד אין לי תשובה חיובית אבל כן התקשרו לבקש ממני לא לקחת שום תפקיד אחר עד שבוע הבא כי המנכל בחו"ל והוא מאוד התרשם ממני והשארתי עליהם רושם מאוד טוב ושעוד אין החלטה אבל בכל זאת לחכות. אני יודעת מה אני שווה אני מאמינה ששידרתי את זה אחרי ה5 שניות של ואי אני לא מתאימה לפה זקפתי גב ישרתי כתפיים שמתי חיוך והייתי פשוט אני

אתמול היה לי ראיון טלפוני מפה לשם מתברר שמדובר ברשת חנויות מעצבים ומודה שלא הכרתי בכלל את השם...אחרי שדיברנו כמה דקות שוב עלה בי החשש שאני שמנה ומה אני אעשה בכלל במקום כזה?!
אז החלטתי פשוט להגיד לה בטלפון שבאמת נשמע לי שהתפקיד מתאים לי ואלה דברים שעשיתי בשנים האחרונות אבל אני לא ממש מכירה את התחום ושאני שמנה ומכירה בעיקר את מתאים לי , בורדו וקניות באינטרנט ושאני אבין אם זה משהו שיכול להפריע. אחרי שתיקה של שניה היא אמרה שגם היא אישה שמנה ואין לזה קשר

למה סיפרתי את כל זה? כי אלה 2 מקרים ספציפיים שהייתי בטוחה שהמשקל שלי יהווה מכשלה
שאני לא מתאימה לתבנית שהייתה לי בראש על מקומות העבודה האלה
תמיד הורדתי מהערך שלי , התפשרתי על משרות, על שכר, על שעות, על מיקום הכל!!!
זו פעם ראשונה שבאתי בידיעה שאין לי מה להפסיד. לדרוש מה שמגיע לי ופתאום המשקל לא היווה מכשלה גם למשהו שהייתי בטוחה שמתאים קלאסית למישהי רזה

אל תפחדי, אני מאמינה שבאמת כל אחד מאיתנו מוצא את התפקיד שמתאים לו בסופו של דבר
גם אותי בוחנים על המשקל שלי ואני תמיד שמה את הקלפים על השולחן ולא היה ראיון אחד אני חושבת שלא התייחסתי למשקל שלי . חשוב לי שיבינו שזה לא בעיה ולא אישיו ולא מדובר פה על מישהי ששוקלת 90 קילו. מדובר עכשיו אחרי שרזיתי על 150 קילו! ומזה בהחלט אי אפשר להתעלם ואני נותנת את זה דווקא כנקודת החוזק שלי בראיונות.

בהצלחה!!

טלי

molin

New member
היי

אני מאוד מתרשמת מהחשיבה שלך, ומאחלת לך בהצלחה. אבל שתביני שפה מדובר על עבודות שהן מתאימות לסטודנטים, בחנויות בגדים, ציוד משרדי וכו', גם ילד בן 15 יכול לעשות את העבודה הזאת. גם אני, בשיא משקלי לפני כארבע שנים, עבדתי באחת מרשתות האופנה הגדולות בארץ וכן, הייתי שמנה אפילו יותר מהיום, וכן קיבלו אותי לעבודה בלי להתייחס בכלל למשקל, כאילו מה זה קשור לביצוע תפקיד של מוכרת בחנות בגדים, זו לא עבודה פיזית, זו לא עבודה שמצריכה איזושהי חשיבה מעמיקה כלשהי (בלי לפגוע באף אחד כמובן). ובאותו זמן המנהל קבע איתי לראיון ולאחר יומיים כבר התחלתי לעבוד שם, ובאמת אני יכולה להגיד שאף אחד לא התייחס אליי בצורה שונה משום בחינה ובאף סיטואציה כזו או אחרת. גם לא לקוחות.
אז מה הבוטות הזאת להסתכל עליי מלמעלה למטה בלי בושה, קשה לי להבין את זה. כאילו זה מעיד משהו על היכולות שלי, או על מי שאני.

polegra

New member
תכלס, זה משנה למה הוא הסתכל ומדד? הרי גם לו

היית בלונדינית חטובה עם חזה ענק הוא היה בודק אותך
זה אדם שמן הסתם בודק ככה את כולם
ומן הסתם מקום בו לא היית רוצה לעבוד בכל מקרה

את רושמת שלא הייתה לך בעיה למצוא עבודה אז למה שעכשיו תהיה?

למעלה