חייבת לשתףף (ארוך)

חייבת לשתףף (ארוך)

תחזית לעתליה בטוח אין לי כי בני בן ה-6 ואני רק בתחילת דרכנו, אבל איחולים יש לי בשבלכם שאכן הטוראט לא יתגבר, וזה בעצם מה שאני מאחלת לנו ולכולם, הייתי חייבת לשתף אתכם כי כשי עתליה תיארה את בנה היה נדמה לי שהיא מגדלת את בני (חוץ מהגיל) לא יכולתי לתאר את מה שעובר עלנו מבחינת התופעות טוב יותר ממה שתיארת,
אני אישית הייתי גם נגד הבחנה וטיפול ורוב הבעיות וההפרעות של התופעות היו נופלות עליי בבית בחוץ הכל היה מוסווה, עד שהחלטתי : אני אימו זה בני וזה מה שיש לו טוב שזה לא משהוא חלילה מסוכן ואני מתכוונת להתמודד, לסבול ולשתוק,,,,,,
העיקר לא להדביק לו תווית העיקר לא לתת תרופות,אני יהיה התרופה שלו , וסבלתי ממנו לא מעט היו ימים שהייתי לפקעת עצבים מהלכת, היו ימים שחשבתי הנה כוחותיי אוזלים, עד שלפניי כמה חודשים פתאום הבנתי שהוא לא רק "מתעלל בי" גם הוא סובל ובגדול , התחלנו להבחן וחששותיי (מאז היה כבן שלוש-שלוש וחצי) אכן התאמתו , ובחמש דקות הנאורולוג הכריז :טוראט היה לי קשה למרות שבתוכי תמיד ידעתי למרות זאת עברתי כמה ימים קשים אחרי האיבחון , הרי בסופו של דבר הדבקתי תווית לבני ,אוליי טעיתי אוליי הרפא טעה,,,,,,,, ואז התאוששתי מעט וחשבתי לי מצד שני יש למפלצת עכשיו שם ואפשר לעזור לו, הייתי אנטי תרופות ורציתי לקחת על עצמי את כל העול העיקר שלא יתמודד עים תופעות הלוואי והתמכרות,, עדדדדדדדדדדדדד עד שבעצם בני בעצמו אמר לי אמא תעזרי לי כואב לי ולוחץ לי פה (מצביע על החזה) תעזרי לי להתפטר מכל הבעיות והשטויות שהמוח שלי אומר לי (כך הוא קרה לחרדות שלו), אז נואשת אמרתי לו אין לי יותר פתרונות כי השיחות שלי היו הפתרונות שלו ובשלב הזה כבר הפסיקו להרגיע אותו, כי נוספה לו חרדה של חוסר אימון ועל כל תשובה הוא רצה גם הוכחה ולא תמיד היה לי, אז שאלתי אותו אם הוא רוצה ללכת לרופא ולקבל תרופה? והוא שמח נורא והתחיל לקוות שוב,ופתאום הבנתי: בעצם למה לא? אם היה לו כאב אחר הייתי נותנת לו לסבול בלי תרופה? לא!!! התהליך התמשך והוא פשוט כל יום שאל נו מתי אני יקבל תרופה? ואפילו יום אחד אמר לי שאם אני לא יתן לו את התרופה בזמן הקרוב אז הוא בטח יתמותת ויתעלף, מפה לשם בסופו של דבר התחלנו סוף סוף עם המון תיקוות ביום רביעי שעבר "פבוקסיל" שזאת תרופה נגד חרדות הומלץ לנו גם על 0.5 "רספרידל" ליום כדי לטפל בהתנהגות והתפרצויות (בעיקר בבית הספר כיתה א' ) שהתחילו רק לפניי כ4-5 חודשים אבל עוד לא הספקנו להתחיל ב"רספרדל" כי אני מחכה לאישור,
תקראו לי פסיכית אבל זה לא פסיכולוגית ה"פבוקסיל" התחיל לעזור מהיום הראשון, התגובות שלו יותר מאופקות , הוא יותר רגוע, ממושמע יותר , אך בעיקררררררררר הוא שמח יותר , במוצ''ש אחרי 4 כדורים דיברנו וזרמנו מה ששמתי לב לא עשינו מזמן ואז הוא עלה למיטה לישון ואחרי כמה דקות קרא לי בשימחה ואמר לי אמא יש לי חיוך על הפנים שלא יורד והיה מאושר, ואז בעצם נזכרתי שבאמת מזמן לא ראיתי אותו ממש שמח מבפנים בלי גבולות ואיפוקים, היו לו גם דמעות שמחה בעניים שגרמו גם לי להרטיב את העפעפיים, לא יכולתי לישון כל הלילה חשבתי על המילים שלו והייתי אופטימית ומאושרת וגם הכיתי על פשע :למה לא התחלתי מזמן????????? למה נתנתי לו לסבול ביחד איתי כמובן ????????? הרגשתי שבני חוזר אליי , כבר שכחתי כמה כיף יכול להיות איתו , לסיכומו של דבר תרופות
כן למה לא? התיקים אף פעם לא ממש הפריעו לי ואף פעם לא הערתי לו עליהם, מה גם שהם קלים והוא כבר מזמן למד להסוות אותם בחוץ, אבל מה שמסביב האובססיות טקסים והחרדות זה נורא מפריע לו אז כדאי לטפל, תודה למי לנשאר עד פה הייתי פשוט חייבת לשתף,,, איחולי בריאות לכולנו אמן,,,,,,,,,,

לחלוק באושר, הישארו מאושרים ../images/Emo140.gif

ועל נושא התרופות נאמר : "טוב מאוחר מאשר אף פעם"..... נכון, נורא נורא קשה לנו לקבל את העובדה שהילדים שלנו צריכים "לחיות על תרופות". ברור שאם אפשר היה להימנע , היינו נמנעים מהן. אבל רק בשל העיקרון? הילד סובל, הסביבה סובלת, לשם מה ? ואם הילד היה מתלונן על כאב ראש או כל כאב פיזי אחר שאנחנו יכולים לתרגם אותו לעצמנו , הרי היינו רצים לתת לו תרופה להקלה. אז למה לא לטוראט ולנספחיו ? רק בגלל הערטלאיות של הטוראט ? בגלל הפחד שלנו ? אני שמחה לקרוא "שהאסימון ירד". שהבנת שיכול להיות קל יותר לכולכם, ובעיקר לילד. והתרופות הללו לא חייבות להיות לכל החיים. הן בהחלט יכולות לשמש רק בתקופות הקשות. ותמשיכו לחלוק איתנו באושר (ואם צריך, גם ברגעים הקשים.....).

../images/Emo41.gifגילוי לב מדהים ומרגש../images/Emo70.gif

שוב, הוכחה שכדאי להקשיב - גם לתחושות בטן והכי חשוב - להקשיב לילד... בסופו של דבר, זה פשוט עובד! הרבה הצלחה, סיפוק ונחת בהמשך!

סמדר 21

New member
לחלוק באושר

כל הכבוד מאחלת לכם שהחיוך תמיד ישאר איתכם. בהקשר לכדורים תמיד תזכרי שטוב מאוחר מאשר בכלל לא. גם הילדה שלי קיבלה פבוקסיל וריספרדל והפבוקסיל עשה נפלאות בכל הקשור לחרדות ולאובססיות, לא היו לה תופעות לואי מהפבוקסיל בכלל.

תודה סמדר ותיקי../images/Emo140.gif

ואיחולי אושר גם לכם ולכולם , שאלה לסמדר: מתי הבת שלך קיבלה את הפבוקסיל? לכמה זמן? ואיך השפיע הרספרידל?(עוד לא התחלנו) והאים זה ממשיך להשפיע לטובה? או שהגוף מתרגל ודורש עוד? תודה וחיבוקים,

סמדר 21

New member
לחלוק באושר

לשאלתך: היא התחילה עם הפבוקסיל בסביבות גיל 7 וחצי וגם עם הריספרדל לאחר מס' שבועות, אבל זה היה בשילוב של טיפול פסיכולוגי. את הטיפול התרופתי היא קיבלה למשך שנה וחצי כשעם הריספרדל עשינו מס' הפסקות. את הטיפול הפסיכולוגי היא קיבלה במשך שנה. הפבוקסיל כמו שכתבתי לך מאוד עזר לה עם החרדות ולא היו תופעות לואי והריספרדל עזר לה להתפרצויות אבל היה לה תופעות של השמנה ועייפות. היום היא ללא טיפול תרופתי כבר בערך שנה רמת החרדות ירדה משמעותית אבל החלו בעיות אחרות(התנהגות). גם אצלה הטיקים לא מורגשים אלא מה שמסביב, והרבה פעמים אני חושבת לעצמי מה עדיף.

למעלה