חייבת לשפוך את הלב

חייבת לשפוך את הלב

מרגישה כזה שיט. אתמול רבתי עם אמא שלי. קצת רקע: אבי נפטר לפני 10 שנים לפני כ-8 שנים בעידודי ובעידוד האקס שלי אמא שלי התחילה לצאת לדייטים ומצאה מישהו , אני לא מתה עליו אבל מכבדת אותו, זו הבחירה שלה רק שלפעמים הוא נכנס גם לחיים שלי יותר מדיי ומתערב, אבל זה לא הסיפור. מאז החבר אמא שלי כאילו חזרה לגיל 16 אז אוקי בהתחלה הבנתי את ההתלהבות של קשר חדש אבל ההתלהבות הזאת נמשכת כבר 8 שנים ובאה על חשבון המשפחה. היא כמעט ולא מזמינה אליה לחגים (אני גרושה ואחותי גרושה עם ילד זה כל המשפחה), כלומר נוסעת אליו לחגים אז אצלינו אין חגים, אחותי כמה פעמים נתנה לה על הראש שהיא ראש המשפחה ותפקידה ללכד את המשפחה אז כשהיתה חוטפת מאחותי אז היתה עושה פה חג שם חג ובשנים האחרונות אין כלום, היא נוסעת אחותי בבית שלה אני בבית שלי אלו החגים שלנו. כשהוא נמצא (הוא בערך 3 פעמים בשבוע וכל סוף שבוע) אז אין עם מי לדבר, כשאני דוגמת אתמול אומרת לה בואי נלך לטייל , לאיזה שופינג אז אין לה זמן כי הוא לא אוהב להשאר לבד בבית. אתמול כעסתי נורא ואמרתי לה הכל. ראבק איפה מושג האמא, זאת שמלכדת את המשפחה והמשפחה בראש? לאן החגים המשפחתיים נעלמו? רק הוא והוא והוא אז יש הוא ויש גם אותנו אבל היא לא רוצה או לא מעניין אותה לשלב בין השניים. אתמול כבר ממש כאב לי והכי מרגיז אלו התירוצים שלה של למה לא לעשות את החגים ביחד. הרגשתי חרא אתמול שממשיך גם היום.

אם אמרת לה הכל

והיא לא הפנימה או אין איזשהוא סימן מצידה שהיא לקחה לתשומת ליבה ותתחיל לשנות, אז נראה שאין לך מה לצפות בהמשך מצידה. ישנם דברים שעם כל הקושי לא ניתן לשנות אותם. היא עשתה את בחירתה מה דעתך שאת תעשי את בחירתך שלך? לך חשוב לחגוג ביחד? ההתכנסות המשפחתית? היי את ראש המשפחה. הזמיני אלייך. תיצרי את את ההמשך כמו שחשוב לך שיהיה. זה שהיא האמא- אין זה מחייב אותה מבחינתה להתנהג כראש המשפחה. כך היא רואה את הדברים.

כתר שמש שני דברים

אני לא יכולה להזמין אליי כי : א. אני ובישול זה חדר מיון לסועדים ב. אחרי הגירושין מכרתי את הדירה ועברתי לדירה קטנה דבר נוסף יש לה את התירוץ המקומם של "איזה מן חג זה יהיה אנחנו כ"כ מעט" אני בחרתי להביא רק שני ילדים? זו המשפחה , קטנה אבל עדיין משפחה. זה שזה נכנס נאוזן אחת לאוזן שניה וידוע לי עדיין מקומם אותי במיוחד בטיול שאני עושה ע הכלב ומכל בית שומעת את קולות המשפחה, הצלחות, הדיבורים - זה צובט לי. ועוד היום היא מתקשרת בשיא העליזות אני עונה והיא אומרת לי חג שמח אמרתי לך כן מאוד שמח, מאוד חגיגי.

לדעתי אמא צריכה לשקם עצמה

כי החיים עוד לפניה ואם היא משקיעה בבן זוג על חשבון המשפחה אפשר להבין אותה ולהפך לעודד..גם לך כשהיה חבר אני לא בטוחה שבדיוק חשבת על ההורים שלך ועל להיות או לא להיות איתם בחג . את ראש משפחה בדיוק כמו אמך ויש לך עוד אחות ושתיכן חד הוריות האם אי אפשר לחגוג את החג ביחד ? "אני ובישול זה חדר מיון לסועדים" זה לא נותן לך פטור מלקנות מוצרי גבינה להכין עם הילדי מאכלים גבינה לחג ,רק צריך קצת להתאמץ. דירה קטנה לא מקנה לאף אדם פטור מלהזמין .תראי משפחות ברוכות ילדים כיצד המקום אינו פונקציה לקבלת אורחים כשהלב פתוח השמים הם הגבול . זה שאמא התקשרה לאחל לכם חג שמח מגיע לה היידד למה את לא התקשרת ? בכל ביקורת שלך על אמא ת עמידי את עצמך במקומה ואז תשפטי .

היי אטי

לי אין ילדים ושיקום לא לוקח 8 שנים , מבינה אם זה היה תחילתו של קשר אז כל הזמן נדבקים האחד לשניה אבל אחרי 8 שנים? אני הייתי נשואה וכשאני הייתי נשואה ואהבתי לא הזנחתי את המשפחה ועל כל פיפס היא היתה מקפיצה אותי או את האקס והיינו באים ואת החגים בגלל שהמשפחה שלי קטנה הקפדתי שנחגוג אצלי אז לפעמים היינו רצים בשעה מוקדמת למשפחה שלו ומשם רצים לחגוג עם שלי. וכשחשבו לנסוע לנסות לחיות בחו"ל כל יום שישי הייתי מקבלת טלפון שהולך ככה : עכשיו שמעתי את השיר אל תשליכני לעת זיקנה ובכיתי" אז לא נסענו וכשחשבו לעבור לגור בגליל אז היו המשפטים של מי ידאג לי שאתם רחוקים? אז ויתרנו. וכשהיה חשש שהיא חולה ומאוד נבהלנו אני והאקס אמרנו שהיא תעבור לגור איתנו והיא לא קלה וכמה זוג צעיר רוצה את הפרטיות שלו וויתרנו אבל אחרי הגירושין שלי כשרציתי לישון אצלה למשל ביום כיפור אז קיבלתי כתף קרה כי את זה החבר שלה לא אוהב וזה מפריע לחבר שלה וכו'. אז אני כבר מתחילה לשאול את עצמי מי האמא פה ומי הילדה. וכועסת כן כועסת כי כשאני הייתי נשואה זה לא הפריע לה לבקש תקפיצו אותי, תיקחו אותי, תבואו איתי והכל בשם המשפחתיות ושלה יש חבר ולא מעט זמן בכלל אז פתאום אין משפחה ואין ילדים?

עכשיו הבנתי את העצב והכעס שבך

לא טוב היות האדם לבדו... אבל יש נסיבות שכעס וצער לא יואילו . הבנים שלי לדוגמה בכלל לא חשבו שצריך להיות עם המשפחה בחגלמרות שכל השנים חגגנו ביחד זה החל בליל הסדר , כלל לא שאלו אותנו לתכניות שלנו והחליטו שהם עושים את החג עם משפחת החברות שלהם .זה בסדר לדעתכן ? בעיני לא אבל עברתנו לסדר היום ולא עשינו מזה עניין .מאוהבים ....שיהיה להם לבריאות אבל הפוך ........אוי ואבוי מה היה קורה .. למטבע שני צדדים

צימעס

New member
כשנכנסים לזוגיות שנראית רצינית

מתחילים לחלק את החגים בין ההורים האלה לאלה. אחד הדברים שקורים אצלינו הוא חגים עם ההורים (ואחים) של שנינו יחד, או הורים של גיסים מצד זה או אחר.

היי צימעס

כשהייתי נשואה אז לא היתה קירבה בין המשפחות כבר מההתחלה אז מה שהיינו עושים זה דילוגים ההורים שלו היו אוכלים מוקדם יותר היינו באים אליהם קודם אוכלים קצת ואז באים כשמתחיל אצלי , ככה היינו מתמרנים. למרות שאת רב החגים מההתחלה ועד הסוף הינו עושים אצלי כי שם לא חוגגים מלבד ראש השנה ופסח וגם אצלי היתה אוירת בלאגן וצחוקים ושיחות מה שאצלו לא היה.

ברור שאת כועסת עליה ופגועה ממנה

השאלה היא מה הלאה? לגבי לא להזמין אלייך-את יכולה לקנות אוכל ואת ההשלמות לבקש מהאורחים האחרים. הרי את לא מתכוונת להזמין רק אותה, את אחותך והילד נכון? יש עוד משפחה אני מניחה,כמו דודים ובני דודים. דירה קטנה? תמיד אפשר להסתדר ואני מדברת מניסיון אישי. את כותבת על הכאב האישי שלך ממה שאת שומעת מההסביבה והאופן שאחרים חוגגים. אולי זה רמז עבורך מהיקום לקום ולעשות משהו בשבילך? הכעס עליה לא ישנה את המצב. את יכולה לבחור באחת מהשתיים- להמשיך לכאוב ולכעוס או לקום ולשנות. זה בידייך
חג שמח

כתר שמש

אין לא לי ולא לאחותי קשר עם המשפחה המורחבת ותמיד חגגנו בקטן אך לחבר שלה זה לא נראה אז לא חוגגים. ואת יודעת מה אולי באמת היקום רומז לי כמו שכתבת להתחיל לחפש מקורות אחרים והפעם "אל תשליכני לעת זקנה" לא ישנה את תכניותיי. תודה יקרה על התגובות והתמיכה מעריכה זאת מאוד.

זה באמת מרגיש שיט כשאמא מעדיפה את בן הזוג

אבל תנסי להימנע מזה. אני יודעת שזה מרגיז שהוא השתלט על חלק ניכבד מהחיים שלה והיא מנהלת את חייה לפי מה שמתאים לו וטוב לו - לפחות כך על פי נקודת המבט שלך. אבל האם לא תוכלי לאפשר לה להנות מהבחירה שלה באמת? (וזה בסדר לומר לא. זה בסדר לכעוס שהיא מעדיפה אותו ואת הרצונות שלו) אל תרגישי חרא, אני הרבה פעמים הייתי שמחה לעשות את החגים עם חברים אבל אני מרגישה שזה "לא בסדר" - פעם כשעשינו עם חברים היה נפלא שהבנתי שמותר לי לחגוג גם ככה. איולי תנסי למצוא חברים לחגוג איתם ולבלות איתם את החגים? נסי למצוא את הטוב שאת כן יכולה למצוא באמא שלך למען רגעים של שמחה וכדי שלא תרגישי מאוכזבת

דצמבר קלעת בול

כל דבר זה לפי התכתיבים שלו וגם לפי זה שבאמת ככה היא פעם אחותי זרקה לה כשהיא אמרה על סבתא שלי (אמא שלה) שאף פעם לא מזמינה בחגים אחותי אמרה לה ואת בדיוק כמוה. ומה לעשות זה מרגיש חרא מקווה למצוא את הדרך שכמו שכתבת שלא יהיה אכפת לי.

צימעס

New member
אני רוצה להפנות אותך לחתימה שלך.

מה החלום שלך? איך תגשימי אותו? איך לא תתני לתנאים (אמא כמו שתיארת, בית קטן שלך) למנוע ממך להגשים אותו? מה את רוצה עבור עצמך? את רוצה חג עם אחותך? תיזמי. תארגנו. את רוצה חג עם הרבה משתתפים? תגששי אצל חברותאם את יכולה להצטרף, או אולי תארגנו ערבי חג של כמה חבורת יחד, או תרימי טלפון לקרובים הרחוקים, אלה שכאילו אמא שלך מונה על הקשר איתם. (סבתא שלך בחיים?) את רוצה חג עם אמא שלך? תזמיני אותה. אם את רוצה שאמא שלך תארגן לך ולאחותך חג מרובה משתתפים, זו בעיה, כי זה רצון עבור אמא שלך, ולא עבור עצמך.

החתימה שלי פירושה

להקים פרק ב' טוב ולהביא לדים. החברות שלי - כולן נעלמו כשהודעתי שמתגרשים כאילו זו מחלה מדבקת, והחברים גברים שלי נשואים והם עושים עם המשפחה. מה שרציתי זה חג כמו כל החגים מצומצם אבל חג כשעוד לאחותי היה חשק לשים לאמא שלי מראה ולשקף לה את ההתנהגות שלה. ועכשיו אמא שלי התקשרה ושאלה מה את רוצה? אמרתי לה אני רוצה אמא (לא כסף כי זה מה שהיא יודעת לתת) והתשובה שלה היתה: קשה לך לראות אותי נהנית. אמרתי לה שתהנה כמה שהיא רק רוצה ושמעכשיו תתן גם לי להנות אז שתעזוב אותי בשקט גם כשהחבר שלה לא נמצא והיא משועממת.

pf26

New member
למה אתן לא מצטרפות אליה?

אם הבנתי נכון היא חוגגת אצלו, מה הבעיה את שתי בנותיה והנכד? כל אחת יכולה להביא משהו (אפשר גם לקנות) ואז תהיה לכם תחושה של חג אמיתי עם אמא.

כי המשפחה שלו...

והיא לא מסתדרים ולא סובלים האחד את השני. הם עוקצים אותה היא עוקצת אותם ופעם זה הגיע לידי צעקות מבחינתה היה שהוא לא יחגוג שם אבל הוא מודיע לה שהוא חוגג שם אז היא אחריו .

נשמע לי כמו אנשים בורחים

היי צדף בהחלט מצב לא נעים...את כמהה לחום ומסגרת משפחתית אבל לא מוצאת אותה במשפחה שלך. זה עצוב יצא לי לראות את זה הרבה בילדי האומנה של סבתי...וזה יכול לערער חיים שלמים. אבל בדיוק מאותם ילדי אומנה למדתי מה זה בניית מסגרת משפחתית יש מאין. לפעמים יצירת המסגרת צריכה לבוא מאיתנו ולא לצפות אותה מגורם חיצוני. גם אם אותו גורם הוא אמא... יש לך את אחותך ויש לך את אמך אבל בין שלושתכן לא הצלחתן לבנות מסגרת שתספק לך נחמה או מקור התפרקות. ליבי איתך זה קשה ומעמיס לחצים על הנפש שלנו. אנחנו חייה חברתית שדרושה לה מסגרת חברתית כדי שנרגיש שלמים (כמובן יש יוצאים מן הכלל) וזה טבעי והגיוני לחלוטין. אבל כנכדה דור שלישי לשואה אני יכולה להבטיח לך שיש לנו כוחות נפשיים בדיוק שאני חשים שאין... ויש לנו יכולת למצא מסגרת מנחמת ותומכת גם אם היא כרגע נראית שבורה לרסיסים.

2 אוניות ../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

ישבתי וקראתי והפסקה ושוב קראתי והפסקה. כן לאחר מות אבי האקס שלי היה הדבק המשפחתי וכשנפרדנו אכן אין דבק. יש שיחות טלפון, אבל דבק אין ומשפחה אין ! ! ! וכ"כ חסרים לי המפגשים המשפחתיים של צחוקים ושיחות ובלאגן והרגשה של בית. תודה

למעלה