חייבת לשאול....

אתיופית

New member
חייבת לשאול....

האם לגננות בשעת האוכל קשה לקלף תפוח אשר הוריו בכוונה שלחו לא מקולף בגלל שהצבע משתנה?
האם זה לגטימי שהגננת תבקש מהוהורים שיקלפו וישלחו, כי הרי זה ברור שאחרי שמקלפים זה מאבד מהטריות.
והאם זה לגטימי שגננת תגיד ביום הראשון של הגן: ״לא אומרים לא ל-..(שם הגננת)״?
אם אני לא טועה, להגיד משפט כזה מונע מהילד לבטא את עצמו ליד ניכוחות של אותה גננת.
האם זה חינוכי בכלל להגיד דבר כזה לילד?

הילדה שלי אמרה ״לא״! על משהו שהתבקשה.
צורת (טון ואופן הפנייה) הפנייה לא היה לרוחה (היא מודעת מה זה רוך ומה זה קול צועק) ובגלל זה סירבה.
וכאשר צעקה (הגננת) הילדה מהלחץ נענתה לבקשה.

עכשיו נוצר מצב שאני מאבדת אימון בגננות.

כתוצאה ממה שקרה הילדה מגלה לי נסיגה מפני הגננת, ומזכירה את הגננת הקודמת שאליה נקשרה וכל הזמן משווה את הגננת הניכוחית לגננת הקודמת ואומרת לי שהגננת הקודמת ידעה לבקש יפה וכשהיא ביקשה יפה ממנה היא כמובן הקשיבה במיידי ואף נעתרת (הילדה) לעזור יותר.
מאז הילדה שלי לא בגן.
מאוד מתלבטת לקחת אותה, ואני בכיוון של לחפש לה גן אחר, והיא עצמה ביקשה ממני זאת.
בעיניין גן אחר שתינו מסכימות, ואני אהיה יותר רגועה אם אדע שיש לה גננת אחרת יותר רגועה ואנושית.

תודה מראש למגיבים

ani gabriella

New member
אנסה לענות לך למרות שחסר קצת מידע

1. כן - לגננת קשה לקלף תפוח לילד כי הילד לא יושב לאכול לבד. חוץ ממנו ישנם עוד ילדים בשולחן, ולכל אחד מהם יש לתת תשומת לב ולהענות לבקשות. אולי כדאי לשלוח פרי אחר שלא דורש קילוף...
2. משפט כמו "לא אומרים לא ל..." הוא באמת לא הכי מוצלח בעיני, כי לכל ילד מותר להגיד "לא". אני הייתי מבררת מה בדיוק הייתה הסיטואציה שם, אולי כדאי לשאול גם את הגננת עצמה ולא רק את הילדה ולומר לגננת שהמשפט והאופן בו הוא נאמר מפריע לך מסיבות כאלו ואחרות, בגדול פשוט לשוחח עימה אולי תצליחו לתקשר ולפתור את הבעיות בינכן בנעימות וללא כעסים...

מנסה לענות

מתוך הדברים נראה שאת די החלטת. הגננת לא נראית לך נעימה חמה ואנושית ומכאן שאת שוקלת גן אחר.
לשאלותייך: באשר לקילוף התפוח, בהנחה שמדובר בגן שיש בו כמות נכבדה של ילדים . כשהגננת מבקשת להביא אוכל מהבית, כדאי שהאוכל יהיה מוכן לאכילה, אחרת היא תהיה עסוקה בהכנת אוכל לילדים כל אחד לפי בקשתו ולא תוכל לעזור למי שצריך את עזרתה. אילו מדובר היה בגן שמספק מזון יתכן והבקשה היתה לגיטימית. הייתי מציעה לך להכניס את התפוח המקולף לקופסא אטומה או לעטוף בניילון נצמד ואז אולי לא ישחיר. לחילופין לשלוח פירות אחרים.

באשר לתגובת הגננת לאמירה "לא". זה באמת לא ברור ולא מובן באיזה הקשר נאמרו הדברים, אם כי לגישתי, זה בהחלט לא במקום ואולי מיותר. הייתי מבררת עם הגננת, מה בדיוק קרה שם.
לא ברור לי מה גיל הילדה, מתוך דברייך נשמע שהיא די גדולה, אני תוהה אם מדובר בגן עירוני או בפרטי, כי בעירוני לא בטוח שיהיה פשוט לעבור גן או למצוא גננת לרוחך.

ממתי ילדים בגיל גן עירוני אמורים לאכול תפוח

ללא קליפה שחסר כל ערך תזונתי?

מילא כשמדברים על פיצקים בני שנתיים, אבל גדולים יותר? אין שום בעיה לאכול תפוח עם קליפה, אחרת זה חסר כל ערך בריאותי (לקלף בבוקר ולאכול אחרי כמה שעות...)

ילדים מתרגלים יופי, רק צריך להרגיל אותם. אני שולחת לגן עירוני ילדים עם תפוח לא מקולף, והסייעת רק חותכת אותו (ולא מקלפת) לפני שמגישה לכלל הילדים.

למעלה