חייבת לקבל יעוץ

Lini32

New member
חייבת לקבל יעוץ

שלום , יש לי ילד בן 7.5 שככל הנראה סובל מ ADHD , לאחרונה עשינו בדיקת TOVA ולפי מה שאני מבינה מתומאותיה נקבל הצלצה חד משמעית לתת לילד רטלין .
אנחנו ממש לא רוצים לתת לו רטלין !!!! התחלתי לתת לו ריכוזית , אבל זה לא כ"כ עוזר עד עכשיו . שמעתי שיש עוד תרופות עם פחות תופעות לוואי . האם יש דרכי טיפול אחרות חוץ מרטלין שיכולים לעזור לילד ??
נא עזרתכם !! אני מקשר כמעט יומיומי עם המורה שלו ולפי מה שאני מבינה ממנה המצב בכיתה ממש ממש קשה !!!
אני מאוד מיואשת מכל העניין הזה !

לאמא המיואשת

אני כל כך מבינה לליבך כי שנים לא הסכמתי לתת לבני ריטלין.
לצערי, אם תגלשי פה בפורום שקיים עשר שנים, עדיין לא כתב אף הורה על דרכי טיפול שהצליחו להחליף ריטלין.
חשוב שתדעי שהרופאים לא ששים לתת ריטלין אלא אם כן יש פגיעה באיכות חייו של הילד והוא משלם מחיר על כל.
יש הורים שמעידים שתוסף התזונה זום של חברת יבע עוזר לתוםעת ההיפראקטיביות, אבל היא יעילה רק על 30% מהילדים.
לא משנה מה תהיה החלטתך, כדאי לכם לשקול הדרכת הורים ייעודית להפרעת קשב. הייאוש גורם לקיפאון שלא מקדם את הילד.
מנסיוני האישי ומנסיונם של הורים רבים פה בפורום ההתמודדות עם ילד כזה לא חייבת להיות כל כך קשה ומייאשת, כאשר מנהלים אותה בחוכמה הילדים פורחים ומגיעים רחוק. וגם זה מנסיון אישי

Lini32

New member
תודה רבה

אני הולכת להדרכת הורים וכן לומדת המון משם ובבית יותר קל לי איתו . הבעיה האמיתית זה בית ספר. שם זה ממש חגיגה. אני כשיו בידקת נושא פסיכולוג ואולי רכיבה טיפולים . אני רוצה להיות בטוחה שניסיתי הכל או לפחות כמעט הכל לפני שאני אתן לו רטלין . האם את יודת אם קיימת צרופה אחרת חוץ מרטלין שיכולה להיות יעילה ?

אם הקושי רק בבית הספר אז דרושה הדרכה למורים

אני לא מומחית לתרופות. תוכלי לשאול את הרופא שייעץ פה בפורום בסוף השבוע הקרוב.
אבל אם בבית יש שיפור והקושי הוא רק בבית הספר אז כדאי ללמד את המורים מה עוזר לילדך.
את יכולה להציע להם עזרה מנסיונך ההורי ועל סמך ההדרכה שקיבלת, אם אתם בבית והמורים בבית הספר תדברו בשפה אחידה ובאותה דרך, הילד יחווה תחושת ביטחון.
כדי לרתום אותם להקשיב לך השתדלי להמעיט בביקורת על תיפקודם המקצועי של המורים והביעי אמפטיה לקשיים שלהם
אפשר גם להפגיש בין מי שמדריך אותך לבין הצוות החינוכי או להציע למנהלת בית הספר להזמין הרצאה בנושא למורים ולהורים.

dafunny

New member
קשר בין מטפל ובין בית הספר עוזר מאד...

בדרך כלל כשיש קשר ובית הספר רואה שיש טיפול נוסף - זה מרכך אותם, הם מבינים שהמשפחה רוצה לעזור ולא ״מפילה״ את הילד עליהם.... לצערי... אין תחליף ל״מעוררים״ למינהם... צר לי אבל אף אחד מהאחרים לא באמת יעזור .... תנסי אולי לא לחשוב ״אני לא רוצה ריטלין״ אלא ״אני רוצה לעזור לבני.... ניסית כבר לתת לו ריטלין לתקופה? ראית מה זה עושה לילד? הבעיה האמיתית מתחילה כשהאיטלקים לא טוב לילד שלנו... כשהוא מזיק לו... מקווה שתמצאי את הדרך שלכם בהקדם האפשרי ולפי דרכיכם

יעל גגג

New member
גם לי היה קשה מאד להגיע לריטלין

אבל מהרגע שהתחלנו הבנתי שכל רגע קודם, שהוא לא קבל את הריטלין, פגע בו. פגע בתדמית שלו כלפי עצמו. הוא כבר התחיל להיות "המפריען של הכיתה" וממש קינא בילדים שלא מקבלים הערות מהמורה.
יומיים אחרי שהוא התחיל לקחת את הריטלין, המשפט הראשון שהילד אמר לי כשבאתי לאסוף אותו מביה"ס היה "אמא, היום לא העירו לי בכלל, נכון שזה אדיר!"

אף רופא או הורה לא יתן טיפול תרופתי לא צורך

יש לי ילד בן 5.5 שאובחן על ADHD.
למרות הרתיעה התחלתנו טיפול תרופתי. כי הפגיעה באיכות החיים של הילד ללא תרופות היא גדולה מאוד.
הרי אם הייתה לילד סוכרת, לא הייתי מונעת ממנו אינסולין. יש לילד בעיה נוירולוגית, וזה הטיפול שהוכח כיעיל בעשרות השנים האחרונות.

יש תרופות אחרות מלבד ריטלין, כגון אדרל, ויואנס, קונצרטה, סטרטרה. כל ילד יגיב אחרת ויפתח תופעות לוואי אחרות לתרופות.
אתם צריכים ללכת לנוירולוג טוב שאתם סומכים עליו, שיתאים לכם את הטיפול המתאים.

שיהיה בהצלחה

מבחן טובה אינו מאבחן ADHD

זו הטעיה נפוצה.
( מדברי הפסיכיאטרית שלי)
מבחן טובה טוב בעיקר לכיסם של הבוחנים ( מצטערת אם אני פוגעת במישהו)

כדי לאבחן הפרעות קשב, צריך לפנות לפסיכיאטר המתמחה בכך או לנירולוג.

יש כל מני תרופות טבעיות, היעילות שלהם אינה מוכחת, אבל שווה לנסות.
בכל מקרה, ממליצה לך ללכת לאיבחון מסודר,
ולהתייעץ עם הרופא המאבחן לגבי טיפול.

למעלה