חייבת לכתוב

חייבת לכתוב

ממש לא יודעת מה לעשות ואיך להתמודד יש לי ילדה בת חמש וחצי עשתה אבחון קשב וריכוז לא צריכה טיפול תרופתי רק עיצוב התנהגות (ד"ר עדי אדר) אין לי כח לבוקר להתמודד בלהלביש בלשלוח לגן כן יש 4 ילדים ביחד איתה אבל ממש אבל איתם אני לא מתעסקת כמו שאית היא השניה במשפחה. היא חוזרת מהגן עצבנית לא רגועה ממש בגן בסדר חוץ מפיספוסים של פיפי בדקה אותה הפסיכולוגית ומתאימה לכיתה רגילה אני שמחה כן ולא גננת שי"ח ממליצה טיפול תרופתי( יש לציין שהיא מוגדרת קשב וריכוז הגננת שי"ח) אני מנסה טיפול טבעי של שמן דגים + ויטמין a+c+d ממש מיואשת מה לעשות מחפשת עצות תודה מראש וסליחה שיצא ארוך

zivadina

New member
הצעות

קודם כל, הייתי בודקת את נושא הבוקר. אני למדתי שאם אמא קמה מוקדם ומכינה את כל הבית לקימה, אזי יש לה זמן להשגיח על הילדים בבוקר, ולמנוע בעיות של קימה. יש הרבה טריקים כדי להקל על הקימה. למשל: להעיר לא מוקדם מדי (כי אז יישאר לילד זמן למשחקים שלא ירצה להפסיק) ולא מאוחר מדי (כדי שיספיק לקום כראוי). למשל, להשכיב את הילד לישון כשהוא לבוש בבגדים הנקיים של יום המחרת, כדי לחסוך את ההתלבשות של הבוקר. למשל, לא להרשות משחקי מחשב וטלויזיה או כל עיסוק בלתי שייך אחר, כדי שהילד יהיה מרוכז אך ורק בקימה. לסיכום, צריך לנהל את הבוקר כך שתהיו עסוקים אך ורק בענייני הבוקר, ולא תיגררו למשחקים או למעשים אחרים. בקשר לטיפול התרופתי, עם כל הכבוד לגננת שי"ח, היא איננה רופאה. אם יש הרבה בעיות התנהגותיות, כדאי לחזור לרופא המטפל ולשקול מחדש מתן ריטלין. זאת בתנאי שביצעת את המלצותיו הקודמות. נשמח לדעת איך את מתקדמת.

שויו

New member
מסכימה עם מה שכתבה לך ZIVADINA

ורוצה לספר לך שאצלנו כמה שנים היה הנוהג של לא לישון עם פיג'מות אלא עם בגדים נקיים ולמחרת ככה הלכו לגן. אז זה היה בגלל שהיו 3 קטנטנים בבית וצריך היה להתארגן מהר ולהספיק גם לעבודה וזה ממש הקל עלינו את ההתארגנות.אם יש הבעיה של "בחירת בגדים" אז גם, לעשות זה בערב לפני ולתת לבחור מתוך 2-3 אופציות ולא מכל הארון. מצטרפת גם לעניין גננת השיח. עם כל הכבוד, אין לה מקום בקביעת טיפול תרופתי וזה די ברור שחלק גדול מאנשי המקצוע האלה מעדיפים את" כדור הקסם" . רק שהם לא מומחים לזה וצריך להשאיר את זה למומחים (נוירולוג/פסיכיאטר). בהצלחה

דליה.ד

New member
טיפול תרופתי בגן

כאשר המצב בלתי נסבל ויוצא שאת כל הזמן כועסת ונוזפת בילדה, ברור לי לחלוטין שזה לא טוב לא לך ולא לילדה ויש לשקול ולחזור לד"ר אדר. הוא אדם מבין ואנושי ואני מניחה שיהיו לו עיצות טובות באמתחתו. כאשר המחיר הוא גבוה מידי - לפחות כך זה היה אצלי - אני טיפול תרופתי כבר בגן (ועם בני נתתי ריטלין בגיל 5.5). חשוב שזה לא יהיה הטיפול היחיד אלא לבצע איתו את עיצוב ההתנהגות (שהוא מאוד יעיל בגיל זה) והוראה מתקנת תחת השפעת התרופה. מנסיוני אני חושבת שהאפקט יהיה די מרשים, לטובה.

Kalusa

New member
ועל זה יש לאמר:

"תודה לאל על התלבושת האחידה"...

כמה דברים

מסכימה איתכם קודם כל 1 כן מלבישה מהלילה לגן אבל בכל זאת בלאגן בלהתעורר ולעשות דברים מסויימים 2 גם לגבי גננת שי"ח לא מסכימה על טיפול שלא הוסכם אם הנורולוג אבל ממש מיואשת מה לעשות היום הלך די טוב התעוררה לבד והלך יפה בלי צעקות הלוואי וימשיך

zivadina

New member
ההורה המקים צריך לקום מוקדם

כדי להכין את כל מה שאפשר לפני קימת הילדים. כך שכאשר הילדים קמים, הוא פנוי להשגיח עליהם בלי משימות נוספות.

למעלה