חייבת לכם עדכון

דבורי

New member
חייבת לכם עדכון

זוכרים את זה? אז בינתיים ישבנו לשיחה, אביחי אני והמורה. אני לא התפעלתי מיוחד מדידקטיות-היתר של המורה (לא יודעת להסביר את עצמי, אבל הגישה שלה כ"כ גישה של "מורה"). בכל אופן מה שכן עלה מהשיחה שהרבה מהבעיות הן סביב העניין של הכתיבה. היא הציגה את זה קצת כעצלנות, אבל באמת יש לו קושי מוטורי. כבר פעמיים היינו באבחון בקופת חולים (גם הגננת בגן חובה וגם המורה של כיתה א' שלחו אותו) ותמיד נאמר שם שהוא "בטווח הנמוך של הנורמה" וזקוק רק לתרגילים ולא לרפוי בעיסוק. בינתיים מאירוח בפורום "להיות הורים" גיליתי שגם הקשיים בבוקר (הוא מאחר לבית הספר המון) קשורים לעניין, כך שאני מתחילה להבחין שעיקר הקושי הוא סביב הבעיה המוטורית. לא כל-כך ברור מה לעשות עכשיו בנושא - הוא לא מסכים ללכת לרפוי בעיסוק (וטיפול פרטי גם עולה המון כסף), לחוג קפוארה הוא כבר הולך, אני מקווה שזה קצת עוזר.

לורליי43

New member
תבקשי פגישה עם המאבחנת

של ריפוי בעיסוק- כדי לקבל הדרכה לגבי תרגילים הביתה. קפוארה זה טוב, אבל זה בעיקר מחזק מוטוריקה גסה (ככה נראה לי "בגדול"). ויכול להיות שהבן שלך צריך תרגול קצת יותר ספציפי. יש הרבה משחקים שיכולים לעזור- ומהם להתאים למה שהילד אוהב ומוכן לעשות.

פלגיה

New member
תודה רבה על העדכון

אני מאוד מזדהה עם הרגשתך כלפי המורה. לפעמים אני יושבת מול המורים של ילדי, ומתעייפת אחרי רבע שעה. קשה לי להבין איך הם שומעים את המורה במשך שעות רצופות. בכל אופן, היא מורה ולכן גם הגישה שלה היא "מורתית". חשוב מאוד להדגיש לה שזאת לא עצלנות אלא קושי מוטורי. למה? כי "עצלנות" היא מונח כללי שיש לו נטייה לזלוג ולתאר את כל פעילויות הילד כנובעות מ"עצלנות" גם בתחומים שהוא לא מתקשה. קושי מוטורי הוא נקודתי, ואפשר לפתור אותו. יש תרגילי ריפוי בעיסוק שלא מצריכים ללכת לטיפול, אלא אפשר לעשותם בבית. תרגיל אחד כזה לחיזוק חגורת הכתפיים הוא "הליכת מריצה" - הוא נשען על כפות הידיים ואת מרימה את הרגליים שלו וככה אתם הולכים. תרגול נוסף הוא פיתרון מבוכים - האלה שצריך להעביר קו בין שני קווים סמוכים, בלי לצאת מהם. לגבי התארגנות בבוקר - זה באמת בעיה. אצלינו היא נפטרה עם הזמן (בכיתה ב' איחרו פחות, ובכיתה ג' כמעט ולא)

mybaby9

New member
לקשיים מוטוריים יש הרבה השלכות

מאוד קשה לי עם המילה עצלנות. אני באמת מאמינה שילדים יכולים להיות מסוקרנים ולהתאמץ כשמשהו מעניין אותם, מגרה אותם. כשקשה - נמנעים. גם הבן הגדול שלי בקושי קם בבוקר, כמעט ולא מוכן לכתוב אותיות (הוא בגן חובה), לא רוצה ללכת ללכת לגן וכל בוקר יש לנו סיפור חדש. לפני שנה גם אנחנו היינו אצל הפיזיוטרפיסטית לאבחון ואכן יש לו בעיה מוטורית. שמחתי על העדכון שלך כי עד עכשיו לא חשבתי שמכלול התנהגויות קשורות לכך. בזמנו מישהו דיבר איתי על סירבול מוטורי, ושיש היום יותר מודעות גם לאיפיונים יחודיים וגם לטיפולים. גם לנו אמרו בזמנו שצריך לעבוד איתו בחוגי התעמלות עם מעט ילדים. לכן הוא שוחה ומתעמל. אני כן חושבת שמתישהו נצטרך טיפול יותר אישי וממוקד. אני אחפש לך מאמר שראיתי בנושא. בכל מקרה, אני יודעת שבבית איזי שפירא ברעננה מתמחים בעניין . בהצלחה!!!

mybaby9

New member
כתבות בנושא

לא מצאתי את הכתב שהופיעה בזמנו ב ynet (אם אני זוכרת נכון...), מצאתי כמה דברים אחרים, לא צריך לדעתי להיצמד לכל הפרטים כי בחלק ממש מופיעה התייחסות למקרים קיצוניים. אני בכל מקרה ממשיכה לחפש את מאמר האובד

חוטהשני

New member
אם יש לו בעיה של טונוס שרירי שרירים.. שבגללה בעצם יש לו את הקשיים המוטוריים מאד רצוי לפנות לריפוי בעיסוק ולבקש שהם יעזרו לו - כי זה בעצם התפקיד שלהם.. את התרגילים שיתנו לך שם את יכולה לעשות גם לבד.. אבל מאד כדאי ללכת לריפוי בעיסוק (כמובן שלדרוש את זה בקופ"ח).

פלגיה

New member
ריפוי בעיסוק בעייתי בכיתה א'

קופות חולים נוטות לממן לילדים בגיל הגן, וילדים בגיל בית ספר נדחפים אחורה בתור.

חוטהשני

New member
אני יודעת ומודעת לכך.. ../images/Emo10.gif בגלל זה דאגנו ולחצנו לקבל שנה שעברה טיפולים..ועכשיו אנחנו משלבים גם ריפוי בעיסוק באופן פרטי - כי בקופה די הגענו למכסה..

פלגיה

New member
טוב עשיתם

אני פספסתי את הרכבת בגלל גננת שהשתיקה את המעקב שלי ("אז מה אם הוא לא מצייר, אולי הוא לא אוהב?") ואז היתה בעיה בכיתה א'

ריפוי בעיסוק בקופ"ח כללית זה עד גיל

9 ודווקא מי שמתקרב לגיל הזה - דוחפים אותו קדימה (לפחות זה) כי אחרת מחכים שנה ויותר לתור.

פלגיה

New member
לא הרגשתי ככה

אני הרגשתי שמי שעבר את גיל 7 - נדחף לסוף התור, כי הוא ממילא בכיתה א', וילדי גן חובה חשובים יותר.

לי יש 2 שמחכות לתור, אחת בת 8+ ואחת

בת 2+. זו שבת 8+ נרשמה כמה חודשים אחרי אחותה ובכל זאת היא מקודמת לפני אחותה.

פלגיה

New member
אם בת השנתים היתה בת חמש

היא היתה מקודמת הכי מהר. כמובן זה גם תלוי באיזור המגורים. באיזור שלנו התורים נורא ארוכים.

אצלנו תורים הם לא פחות משנה

נכון שבקידום הגדולה, היה לי יד אבל זה מה שנאמר לי ע"י מזכירת התפתחות הילד.

אני אספר לך קצת את השתלשות

העניינים, אולי יעזור לך לפעול. בהתפתחות הילד: הקטנה - רשמתי ביולי ונאמר לי שמחכים לפחות שנה. הגדולה - רשמתי באוקטובר ואמרו לי שמחכים 3 חודשים ואם אין תורים הולכים לטיפול פרטי ע"ח הקופה. המזכירה של התפתחות הילד הבטיחה לי עדכון בכל מה שיקרה לגבי התורים. בנובמבר אמרה לי שהולכים לנסות להעביר את הגדולה לריפוי בעיסוק בקופה עצמה, ביקשתי עידכון והבטיחה. בינואר התקשרתי אליה והיא אמרה שהעבירו את הטפסים לקופה, של 2 הבנות. התקשרתי לקופה ושלחו לי טפסים ל-2 הבנות. כשקיבלתי את הטפסים ראיתי שהם הגיעו לקופה בנובמבר כבר. כשדיברתי עם מזכירת הריפוי בעיסוק לגבי מה שנאמר לי בהתפתחות הילד היא אמרה לי שזה בכלל לא נכון, והליכה לטיפול פרטי זה עם החזרים של המושלם וכל מה שההיא אמרה לי הוא לא נכון. מילאתי את הטפסים וביקשתי שאם יש רק תור אחד כרגע אז אני מבקשת אותו לגדולה. היא אמרה לי שהם כרגע רק ברישום של ילדים שנרשמו אצלם במאי אבל מי שלא הגיש טפסים מדלגים עליו וממשיכים הלאה. מקווה לקבל בחודשים הקרובים תור לפחות לגדולה.

פני למשרדי מושלם-התוסף לקופח...

יש שם אפשרות לטיפול פרטיים בעלות נמוכה

למעלה