חייבת להזדהות עם מישהו |
|

Psycoholic

New member
חייבת להזדהות עם מישהו |../images/Emo4.gif|

לאחר שיעור ראשון בו הספקתי כמעט להרוג אותי ואת המורה שלי ע"י בלימה פתאומית של המכונית, אי השתלטות על ההגה והגעה ל100 קמ"ש בכביש של 50, החלטתי לקיים שיעור שני. לאט ובעדינות (נשימות עמוקות כל רמזור) התחלתי לנהוג ולהשתלט ( למרות הכמעט תאונה עם קטנוע שעבר בדרך...אבל שרד) עדיין מבולבלת, קלאץ', מהלכים, ברקס. מה אתכם?

ליטן א

New member
יעבור לך.. ../images/Emo13.gif

גם אצלי אחרי שיעור ראשון פאטאלי, לאט לאט התחלתי לתפוס את הקטע.. אחרי השיעור הראשון, יצאתי בתחושה שמישהו מרמה אותי.. מישהו רימה אותי. כל הזמן מדברים איתי על גז, ברקס, גז, ברקס - מישהו דיבר איתי על החלפת מהלכים ועל הדבר הקטנצ'יק הזה שקרוי קלאץ'?? שום דבר. טראומה...
לומדים את זה, לאט לאט, לא לדאוג

Subil

New member
אממ.. עשיתי לפני יומיים שיעור שני

וכבר בשיעור הראשון הלך לי טוב... כי אני הכרתי כבר את כל הקטע של הקלאץ' וההילוכים מה שכן היה חדש לי זאת הבלימה עם הקלאץ' למרות שעכשיו גם אותה אני מכיר ובולם טוב. הבעיה שלי היא כזאת: כשאני מעביר להילוך ראשון (ברמזור אדום נגיד) ומחזיק את הקלאץ' והברקס.. צריך לשחרר את הברקס ואת הקלאץ' ואז לתת גז ההעברה שלי מהקלאץ' לגז היא איטית מידי (פחד שיכבה האוטו) מה עושים?

NBGirl

New member
התשובה בגוף השאלה.

מכיוון שאתה רק בשיעור שלישי, אל דאגה ! תמשיך כמו עכשיו, רק אל תהיה לחוץ, כי אז באמת תזרוק את הקלאץ'. זה יבוא עם הזמן. מבטיחה.

Subil

New member
לחוץ אני לא אני רק לוחץ את הקלאץ'

ולא זורק !! לא מגיע לו להיזרק D-:

NBGirl

New member
נו, סבבה..

זה גם בסדר שאתה משחרר אותו בעדינות. (למרות שלקלאץ' שלי הגיע מלא פעמים להיזרק
)

Subil

New member
חחחחחחחחח הקלאץ' מתייחס אלי יפה

הוא עוזר לי להעביר הילוכים והוא עוזר לי לבלום.. אם לא הוא אז המפתח של האוטו היה מסתובב הרבה :)

NBGirl

New member
חחחח ../images/Emo6.gif

לי בבית אין אוטו עם הילוכים, אז כבר שכחתי מה זה, אבל העיקר שהוא עוזר לך. אותי האמת הוא רק עיצבן (למרות שלא נכבה לי הרבה האוטו..). על איזו מכונית אתה לומד ?

Subil

New member
טויוטה קורולה מודל 2003

חדשה חדשה והדוושות מאוד רגישות כן גם אצלינו בבית המכונית היא אוטומטית למרות שזה לא עוזר לי אני לא יכול לדבר כמוך כי אין לי עוד רישיון חח

NBGirl

New member
אחלה אוטו..

אני למדתי על פולו והקלאץ' קשה כמו אבן, שיגע לי ת'שכל.

Subil

New member
כןן הקלאץ' לא רך כל כך אבל הברקס

והגז רכים פעם עליתי לאיזה 6500 סל"ד בטעות (שיעור ראשון אחרי שהעברתי להילוך ראשון וכנראה בטעות החזקתי ת'קלאץ' והאוטו לא נסע אבל זה לא קרה יותר) אבל עכשיו הכל טוב :)

shiri4886

New member
שאלה..

שאומרים קלאצ' קשההה למה מתכוונים? אני לומדת על בורה...וכמעט כל שיעור נכבה לי האוטו...וזה דיי מבאס ת'אמת (אני בשיעור 13)

Subil

New member
קלאץ' זה בעצם קפיץ

אז כשאומרים קלאץ' קשה אז אני מאמין שקשה לדרוך עליו עד הסוף והוא משתחרר חזק כאילו קופץ ובגלל זה נכבה לך האוטו זה מה שאת מרגישה?

shiri4886

New member
אפשר להגיד..

כאילו , בהתחלה היה לי קשה ללחוץ עליו על הסוף... עכשיו כבר לא...אבל אני מורידה ת'רגל מהר מידי מהקלאצ' ולכן נכבה לי - ככה המורה אומר לי..... וכנראה עוד לא התרגלתי לגמרי.. למרות שיש הרבה עצירות בשיעור...אבל עדיין כל שיעור נכבה לי לפחות פעם אחת ...

Subil

New member
כן זאת בעצם הסיבה שנכבה האוטו

שאת מורידה את הרגל מהר מידי מהקלאץ' והוא (כמו קפיץ) משתחרר מהר וגורם לכיבוי האוטו.

NBGirl

New member
זה יעבור... מתרגלים..

קלאץ' זה מצמד בעברית. אולי ככה המורה שלך קורא לזה.

Superdror

New member
כבר הסברתי את העניין בעבר ואני

אסביר שוב. הקלאץ הוא לא קפיץ ולא שום דבר כזה, הקלאץ הוא דיסקית המחברת את המנוע והגיר. קלאצ' באף רכב פרטי לא אמור להיות קשה, קלאץ קשה מעיד על כך שהקלאץ עבר התעללות וסופו קרב. מדוע המורים לנהיגה לא מחליפים קלאץ בכל פעם שהוא מתקשה? מהסיבה הפשוטה, עלות החלפה של קלאץ היא בערך 1000 שקל ואפילו יותר(תלוי באוטו), בנוסף גם, קלאץ של מורה לנהיגה יחזור להיות קשה אחרי חודש של התעללות ועל כן המורים סוחבים עם הקלאצ'ים עד אשר הדבר הופך להיות ממש בלתי נסבל/ עד שהקלאץ מתחיל להחליק ואז צריכת הדלק עולה פלאים. שאלות נוספות ? דרור.

Subil

New member
אני לא מדבר על מה הקלאץ' עושה

דיברתי על אופן הפעולה שלו, על הלחיצה שלו ועל החזרה שלו. כשהוא עובר "התעללות" כמו שאתה אומר, אז הוא מתקשה, וגם כשהוא לא מתקשה אופן התזוזה שלו הוא כמו של קפיץ כמו שאר הדוושות באוטו. אם אתה לא תלחץ עליו הוא לא יזוז אחורה "לרצפה" וכשתעזוב אותו הוא ישר יחזור ולא ישאר ברצפה.

NBGirl

New member
חחחח ../images/Emo6.gif

6500 ?! אני במקום המורה שלך הייתי מחייבת אותך גם על הוצאות דלק.
סתם... שיעור ראשון, באמת שטויות.

למעלה