חייבת להוסיף משהו..

חייבת להוסיף משהו..

אחד מהגורמים לפחד שלי ,בעיקר מהטיסות אבל בכללי מהמוות הוא משום שאני תמיד מפרשת כל מיני דברים ,כאילו קורים לי כל מיני דברים שמסמלים כך וכך .. לדוג´ -בזמן האחרון קורים לי דברים נחמדים וטובים והרבה זמן היתי בדיכאון ובמצב סטטי שלא קורים לי דברים טובים ודברים שאני רוצה ועכשיו דברים מתחילים להסתדר קצת ואני מפחדת שעכשיו הכל יגדע . מלבד זאת אני עורכת רישום ויומן של כל המחשבות שלי ודפים רבים של מחשבות על גביהם ואני פוחדת שעכשיו זה יהיה איזה סימבול ורק זיכרון . אני יודעת שאני לא יכולה לעצור את החיים ולא להנות רק בגלל פחדיי אבל הפחד הזה משתק אותי ועוצר בעדי לעשות דברים שאני אוהבת .

פחד חרדה ומבט נוסף

שלום לך. אני אדם פשוט מהישוב, ואין לי כל תארים. רציתי לתת לך נקודת הסתכלות שאולי תעזור. אנחנו מסתכלים על העולם דרך משקפיים שאינם שקופים. רואים את מה שאנחנו רוצים לראות ומתעלמים ממה שאיננו רוצים לראות או איננו מבינים. המוח האנושי הוא כלי מופלא ואיננו מצלמת טלביזיה, הוא זוכר המון אבל מפרש את המציאות ומוציא פרטים שנראים לו נכונים ומקטלג אותם באופן לא רציונאלי. אצלך לפי דברייך את מתעדת בצורה נוספת את הנראה לך בכתב, כנראה כדי להוסיף פרטים שאת חוששת שלא תזכרי או על מנת להבין יותר טוב את מה שראית. עכשיו לנקודה החשובה.. לא חייב להיות קשר ישיר בין המציאות לאיך שאת רואה אותה, כי אחד אחר שיראה את שראית את יפרש את התמונה אחרת לגמרי ויומר לך לפאמים דברים הפוכים. אין מציאות אוביקטיבית אלא יש מציאות סוביקטיבית. ועכשיו הטריק, את יכלה באמצעים שונים לשכנע את עצמך שבעצם מה שראית שחור הוא בעצם לבן והפוך, עכשיו הכל תלוי בך, עם תשכנעי את עצמך שאת אוהבת טיסות או שאת חולה או שהעולם נפלא או ההיפך ותציגי לעצמך תמונה הפוכה אז התוצאה יכולה להיות מדהימה.. שלך וסליחה על הצד הפילוסופי שבנושא. א.

גרא.

New member
אחד העם,ההכוונה לפתרון ראציוניאלי

(שכלי,הגיוני),של תגובה רגשית,הוא סוג של טיפול קוגנטיבי,ויש המשתמשים בו גם במקרים כאלה.אבל,כמו כל טיפול מהסוג הזה,הוא ממושך,ולא יכול לענות על הצורך של הפונה הנכבדה,לרכוש את היכולת להתמודד עם פחדיה תוך שבוע. יחד עם זה,גם אחרי שהיא תלמד להתמודד עם הסימפטומים העכשווים של פחדי הטיסה שלה,ותוכל לטוס מסביב כל העולם כחפצה.כשתחזור,כדאי לה לחשוב על טיפול עמוק יותר ויסודי בסיבות,אם רצונה בכך.

למעלה