החגים ואני
האמת שדווקא החגים הם התקופה הכי אהובה עליי בשנה. השנה אבא שלי החליט לטוס עם החברה שלו לפריז ויחמיץ את ראש השנה,לשמחתי כל האחיות שלי מגיעות הביתה לחג [לפחות נכון לעכשיו],כך שעדיין תהיה מסגרת של ביחד שכזו,אבא שלי לא יצא לחופש בחו"ל כבר המון זמן [כמה שנים],כך שאני יודעת שהחופש הזה יעשה לו טוב ואין לי בעיה עם זה,להיפך. החגים מאז ומתמיד היו התקופה האהובה עליי,ועד היום. אצלינו בקיבוץ עוד מקפידים לשלוח אחד לשני ברכות כתובות בדואר, אז נחמד כי אנחנו מקבלים מכתבים מכל מיני חברים של ההורים שלי ,ואני גם מקבלת שנות טובות מהחברים שלי. בבית אנחנו דואגים לשלוח שנה טובה לכל המשפחה שגרה בחו"ל וכולם יהודיים,כך שזה קצת מרגיש כמו חג בינלאומי ושאנחנו לא חוגגים אותו לבד. ברור שיש באיזה מקום את הכאב על התחלת שנה ששוב מתחילה עוד שנה בלי אמא שלי,אבל אנחנו משתדלים להיות הכי ביחד וליהנות מזה,כך שהחיסרון של אמא נמצא רק מבפנים,מבחוץ אנחנו חוגגים כמו כולם. אגב בזמנו דודים שלי יותר השקיעו ושלחו לי איזה משהו בדואר לחגים,אז לפעמים החגים יכולים להפתיע. אני עובדת בערב ראש השנה חצי יום במפעל,ועושים אצלינו גם הרמת כוסית ומקבלים מתנות מהמפעל וזה ממש נחמד. ובטח גם ישדרו שוב את הפרק של פרפר נחמד על חגי תשרי שיש לי אותו על המחשב ואני תמיד אוהבת לצפות בו כמה שבועות לפני החג עצמו. כיף שהחגים מתקרבים יש אווירה ריח מיוחד באוויר. ואני מאחלת כבר עכשיו שתהיה לכולנו שנה מתוקה,שנה שבה נוכל לתעל את הכאב למקומות חיוביים,שנת בריאות ואושר,שנה של חלומות והמון אהבה,ושתהיה זו לכולנו שנה טובה.