חייבת להגיב

אז נראה לך שיכולת זו לא מציאותית

אולי תרגול טוב להתחיל ללמוד להבין ולקבל את השונה זה לקבל שרעיון זה ממשי.
כשיש לך רגע פנאי נסי לדמיין איך היית מרגישה במצב זה ואז להשוות את זה להתנהגות האוטיסטית.
וכשיהיה לך הרבה זמן עשי זאת שוב,
ואזספרי למה הגעת.
רק בתיאוריה כמובן

וכמובן אין לי דרך לכפות את דעתי זו, רק להציע, בניגוד למציאות ההפוכה שבה דעת מי שנראה נורמלי קובעת וכופה את דעתה.
כי איך שהתחלת להגיב לארנה משלב מסויים זה לא מכבד ולא תורם ואם תעשי כך גם איתי אז חסר טעם להמשיך.
אנחנו כ"כ קרובים להסכמה, עד לנקודה בה ברור שאם תסכימי תאלצי לקבל דברים שבלשון המעטה לא נוח איתם.
זו המציאות, לקבל את תוצאות מעשנו הקודמים, לעולם לא נהייה ריקים ובעלי יכולת לחוש אם לא ננקה עצמנו.

גם אראנה כתב שזה לא המצב, ושדרוש זמן

אני מגיבה לאראנה בהתאם לטענות שלו. הוא זה שכותב רק כמה אני לא מבינה, ומטומטמת, וכו' - למה לו מותר לכתוב מה שהוא רוצה, ולי אסור לכתוב שידוע ומובן לי שזו הגישה שלו מההתחלה, שהוא צודק ויודע ומבין הכל, ואני לא יודעת ולא מבינה כלום? אני בסך הכל חוזרת על מה שהוא בעצמו כותב שוב ושוב. אם זה לא מכבד - זה הוא שלא מכבד, כי אלה הם דבריו.

arana1

New member
זה לא מדוייק

כי אני לא כותב כמה את מטומטמת
יכול שגם כאן צורת ההכללה השונה מכשילה אותך
אני כותב, וגם מנסה לנמק, למה לנסות להכליל אוטיסטים דרך תבניות נורמטיביות זה דבר מטומטם ומזיק נורא
ומנסה להכיל את הקושי של הנ"ט לנסות ולהבין ולממש תבניות אוטיסטיות

צודק, זה לא מדויק

לא התכוונתי שאתה מנסה להעליב אותי אישית ולקרוא לי מטומטמת, אלא שאתה כולל מילות גנאי בהודעות שלך - לא כלפיי, אלא כלפי הנ"טים ומעשיהם, ובאופן כללי מדגיש עד כמה אתה מבין ויודע וצודק וכל היתר לא - וכפי שכתבתי למטה, זה ברור מראש, וקצת נמאס לקרוא את זה. סליחה על ההודעה הלא מדויקת.

arana1

New member
לדעתי יש המון טמטום וצרות מוחין וגזענות והתנשאות ביחס לא"ס

אם נדמה לך שאני אומר לצנזר את תחושותי רק בגלל שהן כוללות מילים "לא יפות" אז אין לי בעייה להתעלם ממך
המציאות כוללת גם מרכיבים שראויים למילות גנאי

אתה לא אמור לצנזר את "תחושותיך"

אתה אמור להביא בחשבון שאנשים קוראים את מה שאתה כותב ולצנזר את "מילותיך". כתבת את הדברים האלה שוב ושוב ושוב - וכולנו כבר מודעים לדעתך בנדון ולגישה שלך.
הנקודה היא שאתה יכול לדבר דברי טעם עמוקים ומדהימים, אבל ברגע שאתה מתבל אותם במילות גנאי וכו', אנשים פשוט מפסיקים להיות מעוניינים בדיון איתך ולא מתעמקים במה שאתה כותב. אני מנסה להעביר לך את המסר הזה - אבל ברור שאני כושלת בכך, והסיכוי שאצליח מראש היה מאוד מאוד קלוש.
בכל מקרה, רציתי שתהיה מודע לכך שהתנסחות שכזאת שוב ושוב ושוב פשוט פוגעת במסרים שאתה רוצה להעביר. המטרה בכתיבה היא לא רק לבטא את כל תחושותיך, אלא גם להעביר מידע מסוים לצד השני, ואתה פוגע במטרה השנייה.
זו זכותך, כמובן. אבל רק רציתי שתהייה מודע לכך.

arana1

New member
מי שמפסיק לקרוא רק בגלל שכתבתי מילת גנאי בלווא הכי לא יבין

זה בדיוק או לפחות דומה לקטע מול האוטיסטים שאנשים אומרים שהם מקבלים את האוטיזם שלהם רק רוצים לתת להם כלים להתנהגות נכונה
ואני לא אומר שאני מקלל בגלל שאני אוטיסט
אלא שלהיטפל לסגנון שלי בגלל שהוא מלוכלך מדי זה בדיוק כמו להיטפל לסגנון שלי רק בגלל שאני מדבר בשפה גבוהה
וגם זה קורה וקרה
הרבה
האדם הוא השפה שלו
גם
אצל אוטיסטים זה אפילו ניכר במיוחד
ומסיבות שעשויות היו להתגלות כמעניינות אם מישהו היה טורח לנסות לגלות אותן

המסרים שלי מראש לא מיועדים לאנשים שמפחדים ממילים גסים
אז שמח שאנשים מצאו דרך מהירה להפסיק לבזבז את זמנם עלי
ואשמח מאוד להמשיך לשרת אותם בהמשך
שנה טובה

כאמור, זו זכותך.

אתה יכול להעדיף את החופש להתבטא כרצונך על פני האפשרות להעביר את דבריך לאנשים אחרים. חשבתי שחלק מהמטרה שלך פה הוא להעביר את נקודת המבט שלך גם לנ"טים. אם המטרה שלך היא רק לכתוב לאנשים שהם כמה שיותר כמוך, אז בבקשה - תמשיך לכתוב כמו שאתה כותב.
לי אישית, עם כמה שנמאס לי לקרוא שוב ושוב את אותם דברים, זה לא מפריע להמשיך להתדיין איתך - כפי שאתה רואה - הנקודה היא שזה מפריע לאחרים לקרוא את הדיון או להשתתף בדיון איתך.
אם, כמו שכתבת פה בכותרת, ממילא לא מעניין אותך שנ"טים יקראו את דבריך וינסו להתעמק בהם - בבקשה, המשך בדרכך.
אני לא נטפלת לסגנון שלך, אני מנסה להבהיר לך בדרכים שונות (כולל שיקוף הסגנון ותמצות המסר, וכו') שאתה פוגע בעצמך ובמסר שאתה מנסה להעביר כשאתה כותב בסגנון הזה. אבל, כאמור, ברור לי מראש שהסיכוי שזה ישפיע עליך מאוד קטן, ושהסגנון הזה כבר טבוע עמוק עמוק בתוכך.

מי שמשתמש במילות גנאי לא ראוי לתגובה אחרת ממילות גנאי

ואם מישהו רוצה לשרת אנשים אחרים כדאי שיחפש סגנון אחר...
אחרת הוא ימשיך לצעוק שלא מבינים אותו...
או אולי הוא עושה את זה בכוונה

arana1

New member
השם הכי מדוייק למטומטם זה מטומטם, דיוק זה דבר מאוד חשוב

יש בקיום דברים שראוים לגנאי
מפורשות
ומי שמתחמק מלגנותם במילים חריפות הוא שותף לפשע

ואכתוב את זה שוב
ההתעלמות מהתוכן וההתרכזות בסגנון זה סימן ההיכר הכי מובהק לבריונות

arana1

New member
,נדמה לי שסיסמא דומה הייתה תלויה על הלוח בגן חובה

טעיתי לחשוב שכל האנשים מתבגרים עם הזמן
לפחות מעט

arana1

New member
לפני שאתה מטיף מוסר שים לב במי ובמה אתה תומך

כי בשרשור זה כמו באחרים, ובדיוק כמו יותר מדי אנשים נורמטיבים, אתה מעדיף להתייחס רק לסגנון ולהתעלם לחלוטין מהמהות
מה שהביא אותך לתמוך באדם שמצדד באלימות ומתבטא בצורה גסה ומשפילה ודוחה
אלא מה
הוא מקפיד,בדיוק כמוך וכמו הצבועים והמזוייפים והאלימים בכל העולם, לא להוציא מילה גסה מהפה

כי מילה גסה זה איום ונורא
אבל מעשים גסים זה בהפך
ולכן
אני חוזר וטוען
שאין דבר יותר אלים מההיטפלות לסגנון וההתעלמות מהמהות
וזה בדיוק מה שהורס את החיים גם לאנשים טובים וגם מפרק את החברה
ומה שהכי מסריח בכל העסק הזה שבאמת רוב האנשים בטוחים שזו הדרך
כנראה גם בגלל שהיא קלה
כי ברגע שכל מה שצריך על מנת להיחשב כאדם הגון זה פשוט לא להגיד מילים יפות אז אנשים חופשיים לחלוטין להתנהל כמו חזירים ואף גרוע יותר
משער שבדיוק לכן אתה ודומיך כל כך מעדיפים את השטחי והחיצוני על פני המהותי

אני תומךבאוטיסטים שלא נכנעים ולא מוותרים ורוצים ללמוד ולעבוד

ולא להיות פרזיטים אפילו כשהם מודעים לזה שזה לא קל ולא פשוט ולפעמים קשה.
ורק רעי לב טפשים ומנוולים מסוגלים לבקר אנשים כאלה ולהדביק להם כינויי גנאי
&nbsp

arana1

New member
אנחנו תופשים התמודדות בצורה מאוד שונה

אולי אפילו הפוכה
כי מעמדך עולה שכמו כל השפוטים אין לך שום יכולת או כוונה או אמפטיה או נסיון והתנסות בצורך להבין ולקבל ולתמוך ולאהוב בשונות דרך הבנת סיבותיה וטעמיה והגיונה
להחליט שאוטיזם זה פשוט אוסף לקויות ולכן אם עוזרים לו להתמודד איתן היא כשיר וצריך להשתלב במסגרות הקיימות זו בריחה פחדנית מהתמודדות עם עצם הבעייה
זו כניעה למבט וגישה שפוגעת בכל מה שאנושי ויפה ומוסרי ומקדם בקיום
לעומת זאת
למרוד במבט השגור, זה שאוסר על כל נסיון לזוז במילימטר ממפלצתיותו של הנורמטיבי, זו התמודדות אמיתית, ולכן גם כזאת שבאמת תביא לתוצאות שיועילו רבות גם לפרט וגם לחברה
אלא מה
בשביל זה צריך להשקיע באמת
בשביל זה צריך גם ללמוד להקריב לא מעט ולדחות סיפוקים
אבל
ככל שיותר אנשים יעיזו ויצליחו להתמודד באמת
ובמקום לחיות כמו העתקים דהוים של אנשים נורמטיבים יחיו את מהותם באמת
זה יהפך לקל ואפשרי יותר ויותר
והסבל יפחת ואף יהפך לאושר
גם לכן עיקר טענותי הם לנכנעים ולאנשים שוויתרו על התמודדות
לנ"ט אין לי ממש טענות
רק ביקורת ונסיון להראות שהחיים והמציאות זה לא בדיוק מה שהם חושבים
אבל אוטיסטים שמבינים את הדברים מבפנים ובכל זאת מחליטים לוותר על התמודדות זה כבר סיפור אחר

arana1

New member
וגם במקרה זה הקשר בין האוניברסלי לקונקרטי הכי ניכר

כי אנשים כאן לא במקרה מציגים את הקשר הזה כבלתי אפשרי ואפילו סותר
אבל גם תשובתך הכללית על שאלה שהייתה ספציפית מאירה עד כמה קשר הזה חיוני
לפחות לכל מי שלא רוצה לחיות כמו העתק חיוור של שום דבר

כי שאני שאלתי במי ובמה אתה תומך כשאתה מתיימר להציג את עצמך כאדם שרגיש לאנושי התכוונתי לזה שגם בשרשור הזה כמו באחרים אתה תומך דווקא בבריון
באדם שמבזה את המאמץ להתקיים בסביבה בריונית בדרך ובצורה שנועדה להשפיל ולפגוע דווקא במי שלמרות הכל, ובניגוד לך, נאבקים להישאר בני אדם גם בתנאים בלתי אפשריים לכאורה
ובדיוק מאותה סיבה
ובדיוק בגלל שקיים קשר מהותי בין האוניברסלי לספציפי
אז גם המטרות הכלליות שאתה מציב כהתמודדות מייצגות בדיוק את אותה זווית עקומה והפוכה ומדכאת
זאת שבוחרת בפחדנות ואלימות ושוללת דווקא ממי שבקושי מצליחים לנשום כאן את הזכות להרגיש את עצמם כבעלי ערך רק בגלל שהם לא מתאימים לתבניות העלובות שלהם אתה והוא סוגדים

אנשים חורגים מהמסגרת לא בגלל שהם פגומים ולקויים
אלא בגלל שהמסגרת עצמה פגומה ולקוייה
רק פחדנים ואנשים שמעריצים רק כח וכסף ומעמד לא מסוגלים לראות את זה ולא מסוגלים לתמוך בזה
אנשים כאלה
כנראה ,בדיוק בגלל שבסתר ליבם הם מרגישים את רקבונם,המוסרי, הבין אישי, האנושי, ובכלל, ימהרו להיטפל ולחפש בדיוק את מה שלא רלוונטי בכלל, כמו סגנון למשל, כי כאן, בציות למוסכם, בהתנהגות כמו שצריך, הם יכולים להפגין את מה שנדמה להם כיתרונם
קשה להאמין שיש דבר עלוב מזה
לדעתי אין

כרגיל יכולת הבנת הנקרא שלך הפוכה לרמת הקללות והגידופים שלך

אני לא תמכתי בשום מקום בביריונות...להיפך מי שנכנע לה ומוותר ובורח הוא זה שתומך ומעודד אותה.
אתה זה שמעודד ביריונות ותומך בה...

arana1

New member
לברוח מבריונות זה לא להיכנע לה

זה מה שאנשים שפויים ניסו להסביר כאן לך ולליצן השני והעובדה שאתם לא מסוגלים להבין את זה מתחברת יפה מאוד גם לדעות הנכשלות והמכשילות שלכם בנושאים אחרים

האם אדם שמתרחק מרעש והמולה זה אדם שנכנע לרעש ולהמולה ?
מבחינתך אדם שסובל מרעש וצפיפות צריך להתמודד עם זה דרך הישארות במקום שרע לו ?
אדם שצריך בדידות ולהיות עם עצמו בשביל להשתקם משטחיות הסביבה זה אדם שבורח מהתמודדות ?
אתה מבין איך וכמה ולמה גישתך היא זאת שהכי רעה לאוטיסטים ?
כי אם לא אז אני מקווה שלפחות אחרים כאן יבינו את זה כי זה ממש לא מסובך בכלל

האוטיסט יכול לבנות לעצמו קיום וחיים נפלאים בדיוק בגלל שהוא לא זקוק לבריונות ורעש וצפיפות
ומשום כך אין דבר יותר טיפשי ואכזרי ומיות מלדחוף אותו בכח דווקא למה שהכי לא מתאים לו ולקרוא לזה התמודדות
לנ"ט אין ברירה
זה מה שעושה להם את זה
אבל לכפות את זה דווקא על מי שיש לו ברירה ויודע יכול אחרת ?
אין גבול לטמטום

באמת שאין גבול לטמטום

יש דרכים שונות להתמודד עם בריונות גם בלי לברוח....ואין לזה שום קשר להתמודדות עם רעש...
מי שלא מבין את ההבדל לא מבין כלום באוטיסטים ובאוטיזם. ואני שמח שיש יותר ויותר אנשים שמבינים את זה , אבל חבל שיש עוד כמה שלא.
אבל מי שחושב שלחיות בחדר לבד תלוי בהורים , לא ללמוד ולא לעבוד, מביא אדם להתפתח לאן שהוא שוגה באשליות ומתאכזר באוטיסטים

למעלה